Karting’te yanlıştan dönüldü

150903-kart-huseyn

Federasyon, 1 Eylül’de yayınladığı son bültenie karting şampiyonasının kalan iki yarışının tarihlerini bir kez daha değiştirdi. Şampiyonanın 5 ve 6’ncı ayak yarışlarının, “8-14 Kasım tarihlerinde organize edilecek olan Rotax Max Challenge Grand Finals yarışlarına katılacak olan sporcular olması” sebebiyle, değiştirildiği belirtildi. Yeni takvim düzenlemesine göre, 5’nci ayak yarışı Körfez Yarış Pisti’nde ve 3 Ekim’de; 6’ncı ayak yarışı ise yine Körfez Yarış Pisti’nde 17-18 Ekim’de yapılacak.

Federasyon, sadece 10 gün önce yayınladığı bir önceki bülteninde ise aynı yarışları bu kez “FIA Karting Akademy’e katılan sporcular olması” gerekçesi ile 17-18 Ekim ve 14-15 Kasım tarihlerine ötelemiş ve yarışların 5’ncisini Uşak pistine yönlendirmişti. Ancak, kartingçilerden gelen tepkiler üzerine, geri dönüş yapan federasyon, hem 5’nci yarışı yeniden Körfez’e aldı ve hem de eski tarihine (17-18 Ekim) geri çekerek yanlıştan döndü.

Kartingçiler, hem Kasım ayına ötelenen yarışlarda değişecek hava koşulları nedeniyle lastik sorunu yaşayacaklarından ve hem de sporcu çoğunluğunu barındıran İstanbullu sporcular için Körfez yerine Uşak pistine gönderilmenin bütçelerine ek masraf oluşturacak olmasından dolayı önceki bültende belirtilen programa şiddetli itiraz etmişlerdi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top