Trans Anatolia’da Birlas, liderliğini sürdürüyor

Suat İnan, liderliğini üçün güne taşıdı

Suat İnan, araçlar kategorisindeki liderliğini üçüncü güne taşıdı

Trans Anatolia maratonunda ikinci gün sonunda da liderler değişmedi. Sabah çok erken saatte Kapadokya’daki kamp alanından yola çıkan yarışçılar, üç farklı şehirde üç farklı özel etapta rekabet ederlerken, gün boyunca yaklaşık 500 km’nin üzerinde bir yol kat ettiler, Erzincan’ın Kemaliye beldesindeki servis alanında ikinci günü de tamamlama başarısı gösteren yarışçılar, servis alanının yanındaki öğrenci yurdunda yemek yedikten hemen sonra odalarında dinlenmeye çekildiler.

Murat Karahan, direksiyon ve lastik sorunları yaşadı

Karahan, direksiyon ve lastik sorunları yaşadı

İkinci günde (pazartesi) ilk günden (pazar) daha fazla özel ve toplam etap km’si yapan yarışçılar, günün üçüncü yarışın ise beşinci özel etabı olan Kemaliye’yi tamamladıktan sonra beldenin tarihi bir bölgesi olan ve Keban Barajı kenarındaki “Karanlık tünelden” (taş yol) fazlasıyla olumlu etkilendiler. Çok uzun yıllar öncesinde yöre halkının elleriyle kazarak yaptığı patika yol, bugün için ciddi bir turizm potansiyeli olarak görülüyor.

Günün ilk etabında kısa bir yol atması yaşayarak zaman cezası alan Birlas Motorsport pilotu Suat İnan günün diğer iki etabındaki en iyi zamanlarıyla 4×4 araç kategorisinde liderliğini üçüncü güne taşımasını bildi. İkinci gün Mithusbishi’sinde herhangi bir mekanik ve lastik sorunu yaşamayan Birlas Motorsport ekibi, en yakın rakibi ile arasındaki zaman farkını açarak, maratondaki iddiasını kuvvetlendirdi.

150824-ta-karahan

Karahan, serviste bilgi edinirken

Isuzu D-Max aracıyla yarışa katılan Murat Karahan ise zor ve sorunlu bir gün yaşamasına karşın finişe gelmeyi başardı. Karahan, günün neredeyse tamamına yakın bölümünde direksiyon sorunu yaşadı, iki kez de lastik patlattı. Bir de kısa bir yol kaybederek zaman kayıpları yaşamalarına karşın, Kemaliye’deki finişe ulaşarak günü tamamladılar. 4×4 kategorisinde yarışan Kaan Gürgençise, aracıyla yoldan çıkıp yardan aşağıya takla atarak yarış dışı kaldı. Aracının pert derecede hasar gördüğü öğrenilen Gürgenç ve kopilotunun yaralanmadıkları belirtildi.

KTM pilotu Laia motorlarda bayanlar lideri

KTM pilotu Laia motorlarda bayanlar lideri

Trans Anatolia üçüncü gün (salı) yarış Erzurum’a doğru yola devam edecek. Günün tek özel etabı tam 138 km mesafesinde. Diğer taraftan, yarışın Kars’ın Sarıkamış ilçesine ulaşan rotasında ufak bir değişiklik yapıldı ve güvenlik gerekçesiyle sınıra çok yaklaşan bölüm iptal edildi. Erzurum etabından sonra ekipler Erzincan’a geri dönecekler, 3279 km olan parkur, yapılan bu revizyon sonrası 2959 km’ye geriledi. Trans Anatolia, pazar günü Ankara’da sona etecek.

Aydın Hoşgör | Trans Anatolia, Erzincan-Kemaliye

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top