Hangi historic değil, hangi Mk2?

Parkurun muhteşem dörtlüsü

Parkurun muhteşem dörtlüsü

Bursa’da historic klasmanı içerisinde ‘ayrı bir klasman’ açan ve 4 farklı Mk2’si ile adeta kendi arasında yarışan Bonus Parkur Racing takımı, sonuçta, beklendiği gibi Bursa’da historic podyumunu yine rakiplerine kapadı ve 1-2-3’ncülük kupaları ile eve dönerek hedefini 12’den vurdu.

'Son' şampiyon Engin Kap, yine zirvede

Engin Kap, yine kazandı

Takımın ‘son şampiyon’ pilotu Engin Kap’ın tecrübesi takım arkadaşları arasında da kendisini bir adım öne çıkardı ve ilk etaptan lider başladığı rallide ilk beş etapta en iyi zamanları yaptıktan sonra pedalın üzerinden biraz ayağını kaldırmasına ve son üç etapta 2’nci zamanları kaydetmesine karşın, 1.12.33.1’lik toplam zamanla tüm rakiplerinden önce, Mk2’sini podyumun en üst basamağına taşımasını bildi.

Burak Türkkan, 'patronu' yanıltmadı!

Burak, ‘patronu’ yanıltmadı!

131’den sonra Mk2’ye kısa sürede adapte olan Burak Türkkan ise, rallinin ilk etabından finişe kadar hep 2’nciliği elinde tuttu, üç etapta 2’nci, 2 etapta 3’ncü ve 3 etapta ise en iyi 4’ncü zamanları yaptığı rallide 1.13.45.2’Lik toplam zamanıyla Kap’ın 1 dakika 12 saniye ardından Mk2’sini 2’nci olarak podyuma çıkardı.

Hannu Pulkkinen, Bursa'da da podyum gördü

Hannu, Bursa’da da podyum gördü

Finli Hannu Pulkinen, Bursa’da hem dibi gördü, hem de podyumu! İkinci gün 21 km’lik etabın ilk geçilişinde varyantta attığı spin çok konuşuldu. İlk, seyirci etabında kendisinin en iyi 3’ncü etap zamanını yaptı, bir de son etapta! İlk gün, yağmur altında geçilen 8 km’lik Crowne Plaza etabında attığı spinde ise şanslı gününde değildi ve Mk2’si kanala düştü, kopilotu ve birkaç seyircinin yardımı ile buradan kurtulup yarışa devam etti ama kaybettiği zamanlar O’na historic’te 11’ncilik gibi en kötü etap zamanına mal oldu. İkinci gün 9’ncu zamanla başladı, üç etapta seri 8’nciliklerden sonra son lupta 5 ve 3’ncü zamanları yapıp klasmanda hızla yükseldi. Finişe geldiğinde, kendisini son basamağında da olsa podyumda buldu!

Ercan Kazaz, ilk historic sınavında finiş göremedi

Ercan Kazaz, ilk historic sınavında finiş göremedi

Ve Ercan Kazaz; yarış zaferleri ve şampiyonlukları ile kariyeri kabarık olan ‘Minik’, gönlünde yatan historic macerasındaki ilk denemesinden çok olumlu hatıralarla ayrılmadı. Yarış öncesi takım arkadaşları ile ‘geçerim, geçersin’ muhabbetlerinde alttan almaya çalışmasına karşın, çok kimse O’ndan da Mk2’sini podyuma taşımasını bekledi ama dağ etaplarını genelde 3’ncü zamanla tamamladığı yarışın son iki etabında elektrik problemine takıldı ve son etaptan çıkamadı.

Bir Ford Escort ve historic fanatiği olan Bonus Parkur Racing patronu Kerem Üstünkaya, yapımlarında emek ve zaman harcadığı Mk 2’lerini 4’lediği Bursa Rallisi’nde, bu sezonun ikinci kez podyumun tüm kupalarını toplamış olmanın keyfini fazlasıyla yaşadı. Yarış öncesi garaj sohbetinde, ‘Mk 2’lerini müşteri odaklı olarak 5’leme projesin’ açık eden Kerem Üstünkaya, bir sonraki sezonda Mk2 Kupası organize ederse kimse için sürpriz olmayacak!

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

[metaslider id=26284]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top