Solberg Fabia ile Monte’de

Skoda Motorsport’un desteklediği Toksport WRT takımında genç İsveçli Oliver Solberg FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezon açılışında en iyi sonucu almayı hedefliyor. Eski FIA Avrupa Ralli Şampiyonu İngiliz Chris Ingram, The Racing Factory takımı için Skoda Fabia RS Rally2’yi kullanıyor. İspanya Ralli Süper Şampiyonası’nı üç kez kazanan Pepe López, Mapo Motorsport’tan Skoda Fabia RS Rally2’de tekrar WRC2 podyumuna ulaşmak istiyor. FIA Dünya Ralli Şampiyonası bir kez daha sezonuna geleneksel Monte Carlo Rallisi ile başlıyor. 25-28 Ocak tarihleri ​​arasında ekipler, Prensliğin kuzeyindeki Deniz Alpleri’nde toplam 324 kilometrelik 17 özel etapta (SS) en iyi zamanlar ve Dünya Şampiyonası puanları için mücadele edecek. Kupkuru asfalttan nemli yollara, buz ve kara kadar çok çeşitli yol koşullarıyla karşılaşacaklar.

İsveçli genç yıldız Oliver Solberg ve İngiliz kopilotu Elliott Edmondson, Skoda Fabia RS Rally2’de WRC2 kategorisinde zafer için en ateşli yarışmacılar arasında yer alıyor. Klasik rallinin bu yılki edisyonunda Chris Ingram aynı zamanda Skoda Fabia ile WRC2 şampiyonası için puan arayacak. 2019 FIA Avrupa Şampiyonu ve kopilotu Hannah McKillop, Portekiz ekibi The Racing Factory’den Fabia RS Rally2’de start alacaklar. İngiliz ikili, diğerlerinin yanı sıra, Pepe López- David Vázquez ile birlikte ile yarışacak. İspanya Ralli Süper Şampiyonası’nı üç kez kazanan Lopez, İspanya Mapo Motosport’un Fabia RS Rally2’i kullanacak. Geçtiğimiz yıl, iki İberyalı Monte Carlo Rallisi’ni WRC2 klasmanında üçüncü sırada tamamlamıştı.

Oliver Solberg, 2024 Monte Carlo Rallisi’ni kazanmaya en yakın favorilerden biri. İsveçli sürücü, 2024 sezonuna Skoda Motorsport ve Toksport WRT takımı arasındaki ortaklığın bir parçası olarak başlıyor ve İngiliz kopilotu Elliot Edmondson ile birlikte Toksport WRT takımından Fabia RS Rally2’nin direksiyonunda WRC2 dünya şampiyonluğunu hedefliyor. Ingram’ın aksine Solberg, Monte Carlo Rallisini şampiyonluk puanları toplayabileceği rallilerden biri olarak seçmedi. WRC2 kuralları, her sürücünün Dünya Kupası takvimindeki 13 ralliden yalnızca yedisinde puan alma hakkına sahip olduğunu şart koşuyor. Sürücünün hangi ralliyi seçeceği tamamen kendisine bağlı. 22 yaşındaki İsveçli, “Monte Carlo Rallisi’nin koşulları tamamen öngörülemez. Sadece bu geleneksel etkinliğin tadını çıkarmak ve herhangi bir baskı olmadan mümkün olduğunca hızlı sürmek istiyorum. Bu nedenle Dünya Şampiyonası unvanını kazanma misyonum ancak sezonun ikinci turun olan İsveç’te kendi evimdeki rallide başlayacak” dedi.  

Eski FIA Dünya Ralli Şampiyonu Petter Solberg’in oğlu, Monte’de RC2 sınıfındaki altı üreticiye ait 28 ekip ve onların araçlarıyla uğraşmak zorunda kalacak. Toplam 13 ekip bir Skoda ralli aracının kalitesine güveniyor. 22 Rally2 startı, Solberg’in aksine, WRC2 klasmanında Dünya Şampiyonası puanları için ‘Monte’yi aday gösterdi. Yakın geçmişteki en hızlı Skoda sürücülerinden biri olan Norveç’li Andreas Mikkelsen artık RC2 sınıfından ayrıldı. Toksport WRT’den Skoda Fabia RS Rally2’nin direksiyonunda 2023 şampiyonluğunu kazanan son WRC2 dünya şampiyonu, Rally1 adı verilen en üst sınıfa yükseldi. 2024 sezonu, 25 Ocak Perşembe akşamı Monte Carlo’daki dünyaca ünlü kumarhanenin önünde, yaklaşık 46 kilometre boyunca gece boyunca koşulan iki özel etabın startıyla başlıyor. Cuma ve cumartesi günleri altı özel etap daha takip edecek. Pazar günü üç sınav var. Rallide takımlar toplamda 324 kilometreyi en iyi dereceler için tamamladı. | Skoda, 25 Ocak 2024 : 10.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top