Ford sezona iyi hazırlandı

Ford’un WRC’deki fabrika destekli ekibi, olumlu test günlerinin ardından Fransız Deniz Alplerindeki sezon açılışına iyi hazırlanmış hissediyor. Adrien Fourmaux, Rally1 programını tamamlayan tek Fransız olarak özellikle dikkat çekiyor. Fourmaux ve takım arkadaşı Munster, rallilerin kraliçesinde kusursuz olmak ve Dünya Şampiyonası sezonunun başında mümkün olduğu kadar çok puan toplamak istiyor. M-Sport Ford WRT, Monte Carlo Rallisine iki Ford Puma Hibrit Ralli1 ile başlıyor. Klasik, 25-28 Ocak tarihleri ​​arasında Dünya Ralli Şampiyonası’nın geleneksel başlangıç. 368 kW (500 hp) EcoBoost dört silindirli turbonun direksiyonunda Fourmaux ve Munster, WRC’de sezonun en büyük zorluklarından biri olarak kabul edilen bu ralliyi sabırsızlıkla bekliyor. Monte’nin 92. edisyonu, baş kahramanların Hautes-Alpes bölgesindeki Gap kış sporları merkezi çevresinde bazı efsanevi özel etaplarda yarışmasından önce, prensliğin ünlü kumarhane meydanındaki başlangıç ​​töreniyle başlıyor. Pazar günü muhteşem bir final için Monako’ya dönülecek.

Kokpitte, muhtemelen kış koşullarında, nefes kesici ve zorlu dağ geçitleri mürettebatı bekliyor. Kar genellikle zaten dar olan yolları daraltır ve öngörülemeyen yol tutuş koşulları yaratır. Karışık (asfalt-toprak) yol yüzeylerine sahip tek WRC olan Monte Carlo Rallisi, profesyonellerin, özel etapların başlangıcından çok önce sabah ve öğlen servisi sırasında lastik seçerken akıllı kararlar vermelerini de gerektiriyor. İki Ford Puma Hibrit Rally1 ekipleri için en önemli şey, toplamda yaklaşık 320 kilometreyi kapsayan 17 özel etapta hassas sürüş. Her iki ekip de yakın zamanda iki günlük testlerle WRC’ye iyi hazırlandı ve Monte’ye büyük bir özgüvenle yaklaşıyorlar. Hem Fourmaux hem de Munster, Gap çevresindeki Puma Hybrid Rally1 hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmek ve hızlarını sürekli artırmak istiyor. Bu yıl Fourmaux, tüm sezonu Rally1 aracıyla tamamlayan tek Fransız oldu. 2023 yılında Britanya Ralli Şampiyonası şampiyonluğunu kazanarak ve WRC2 kategorisinde o kadar iyi bir performans sergiledi ki, M-Sport onu 2024 yılı için bir kez daha seçti. Japonya’daki sezon finalinde bu göreve hazırlık amacıyla Puma Hybrid Rally1’i kullandı. Belçika’dan takım arkadaşı Munster, geçen sezon hibrit dört tekerlekten çekişli otomobille Şili ve Orta Avrupa’daki WRC’lerde yer almıştı, ancak Monte’nin benzersiz zorlukları onun için birinci sınıf bir otomobilde yeni bir alan. WRC2 kategorisindeki istikrarlı hızlı performansı, çok sayıda ilk 5’te yer alması ve etkileyici gelişimi, onu Puma’da en üst sıralara çıkmaya hak kazandı. Munster’ın Rally1 kategorisine yükselmesi, M-Sport Ford’un genç yetenekleri destekleme ve birinci sınıfa yükselmelerini destekleme konusunda ne kadar kararlı olduğunu göstergesi.

M-Sport takım patronu Richard Millener, “yeniden Monte Carlo’ya doğru yola çıktığımıza inanmak zor. Sanki daha dün Japonya’da sezon finalini yaşamışız gibi geliyor. Arkamızda nefes kesici bir hazırlık daha var ama Dovenby Hall ve diğer yerlerdeki ekibimiz sayesinde Monte’ye hazır olduğumuzu hissediyoruz. Her zaman olduğu gibi daha başlangıçta zorlu bir WRC bizi bekliyor. Fourmaux ve Munster’ın iyi hazırlıklarına güveniyoruz. Her ikisi de büyük resme odaklanmalı çünkü bitiş çizgisine ulaşmak önemli. Bu kadar uzun bir sezonda tutarlılık da önemli olacak. Yeni puan sistemi, ralli hafta sonu boyunca puan toplamamıza olanak tanıyor ve hedefimiz de tam olarak bu. Geçen seneye göre daha az baskımız var ama yine de en üst seviyede performans göstermek istiyoruz. Fourmaux, “Monte’ testimiz çok iyi geçti. İlk gün değişen koşullar nedeniyle Puma Hybrid’e karşı iyi bir his geliştirdim ve Rally1 aracına geri döndüğüm için çok mutlu oldum. İkinci gün aralıksız olarak kar üzerinde ve arada bir miktar asfalt sürdük. Ralli sırasında çok fazla kar yağmayacak gibi görünüyor ancak dağlarda bunu asla bilemezsiniz; hazırlıklı olsak iyi olur. Monte Carlo Rallisi’ne her zaman alçakgönüllülükle ve saygıyla yaklaşmalısınız. Bu daha da doğru olur” dedi. | Ford, 24 Ocak 2024 : 19.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top