İyi bir başlangıç ​​umuyorlar

Hyundai Motorsport (HMS), sezon açılışı olan Rallye Monte-Carlo’da üç i20 Rally1 ile 2024 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC) güçlü bir başlangıç ​​yapmayı hedefliyor. Thierry Neuville ve Ott Tanak, 2024 sezonunun başında geliştirilmiş Hyundai i20 N Rally1 Hybrid’in direksiyonuna geçecekler. Hyundai Motorsport’un üçüncü i20 Rally1’i Andreas Mikkelsen tarafından sürülecek ve Norveçli sürücü dört sezonluk aradan sonra takıma geri dönmüş olacak. Hyundai Motorsport, FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) efsanevi Monte-Carlo Rallisinde 11. sezonu için yarışlara geri dönmeye hazır. Karışık zemine sahip zorlu ralli 2024 yılında 44. kez WRC sezonunun açılış turuna ev sahipliği yapacak. Bu yıl, etapların ve servis parkının Monako’ya yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki güneydoğu Fransa kasabası Gap’a dönmesiyle güncellenen bir güzergahı var. Dağlık bölge aynı zamanda deniz seviyesinden 745 metre yükseklikte ve Fransa’nın en yüksek vilayeti. Daha yüksek rakımın, Monte Carlo Rallisi’nin son yıllardaki önceki edisyonlarına göre daha soğuk koşullar anlamına gelmesi bekleniyor. Bu da kar ve buzun devreye girmesine neden olarak asfalt yolları daha öngörülemez ve tehlikeli hale getiriyor.

Hyundai’de önceki yılın galibi Thierry Neuville’e bir kez daha kopilot Martijn Wydaeghe eşlik edecek ve ikili birlikte dördüncü sezonlarına başlayacak. 2024 yılında her WRC etkinliğinde Belçikalılarla birlikte yarışacak olan Ott Tanak-Martin Jarveoja, takıma dönüşlerini olumlu bir sonuçla kutlamaya çalışacak. Hyundai Motorsport’un üçüncü ve son i20’si de Andreas Mikkelsen’in tanıdık yüzlerinden biri. Son WRC2 şampiyonu, yardımcı pilot Torstein Eriksen ile birlikte Hyundai i20 N Rally1 Hybrid ile güçlü bir başlangıç ​​yapmayı hedefliyor. Her üç ekip de yılın açılış rallisinin koşullarına hazırlanmak amacıyla geçen hafta ralli öncesi teste katıldı. 2022’de hibrit kurallarının getirilmesinden bu yana birinci sınıf ralli yarışlarında yarışmayan Mikkelsen için özellikle bu yıl çok değerli. 2024 Monte-Carlo Rallisi’nin 324,44 km’lik rotası perşembe akşamı iki etapla başlayacak ve bu durum, zaten zorlu olan yollara sıfırın altındaki sıcaklıklar ve karanlık gökyüzü riskini de ekliyor. Cuma ve cumartesi günleri altı zorlu test yapılacak ancak cumartesi, 120,40 km ile etkinliğin en uzun rekabet mesafesine sahip olacak. Powerstage dahil olmak üzere pazar günü yapılacak üç etapla hafta sonu tamamlanacak.

Hyundai Motorsport Başkanı Cyril Abiteboul şunları söyledi: “2024 FIA Dünya Ralli Şampiyonası sezonu için parkurlara dönmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Güzergâh ve mevcut hava durumu göz önüne alındığında, Monte-Carlo Rallisi’nin bu edisyonunun geçen yıl yaşadığımız ralliden çok farklı olmasını bekliyorum. Amacımız temiz bir hafta sonu geçirmek ve yeni bir başlangıç ​​fırsatını en üst düzeye çıkarmak. Uzun bir sezon ve araçta iki yeni sürücümüz var, Ott ve Andreas, bu yüzden zorlu koşullara alışmaları için zamana ihtiyaçları olabileceğini kabul etmeliyiz. Ayrıca güncellenen puan sistemiyle herkesin ilk kez yarışacak olması, ralliye yeni bir dinamik kazandıracak. İyi şeyler yapmayı umuyoruz ve bunu yapmak için ihtiyacımız olan her şeye sahip olduğumuzu düşünüyorum.” Neuville ise sezonun ilk rallisi öncesi şunları söyledi: “Takımdaki on birinci sezonumda Hyundai ile yolculuğuma devam edebildiğim için çok mutluyum. Bana çok güvendiler ve son iki yılda arabayı geliştirmelerine yardımcı oldum. 2024 yılı için hedeflerimiz hem Sürücüler hem de Üreticiler Şampiyonası’nda sıkı mücadele etmek. İlk adım Monte Carlo’da iyi bir performans sergilemek. Bu, özellikle gece etaplarında öngörülemeyen hava koşulları ve farklı yüzey profilleri nedeniyle zorlu bir ralli. Geçmişte orada rekabetçiydik ve podyumda olmanın ne demek olduğunu biliyoruz. Bu yıl mümkün olan en iyi sonucu elde etmeye çalışacağız.” 150. WRC startı olacak olan Tanak da şunları söyledi: “Monte-Carlo’da sezonun başlangıcı her zaman zorludur” | HMS, 23 Ocak 2024 : 21.26

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top