Daha fazla baskı yapmalı

Sergio Pérez, 2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nı Max Verstappen’in ardından ikinci sırada tamamladı. Red Bull Racing takım patronu Christian Horner, altı kez GP kazanan Meksikalı sürücüden şimdi ne beklediğini açıkladı. 2020 ve 2021’de dördüncü, 2022’de üçüncü, 2023’de ise ikinci olan Sergio Pérez’in finale ulaşmasında geriye tek bir şey kaldı: şampiyonluk! En iyi Formula 1 aracında olmasına rağmen Red Bull Racing’de istikrarlı arkadaşı Max Verstappen’i tüm sezon boyunca zorlayamamış olması eleştiriliyor. 2023’de Sergio Pérez için iyi olan taraf, sezona çok güçlü bir başlangıç ​​(ilk dört yarışta iki galibiyet) ve RBR’nin ilk kez Sürücüler Dünya Şampiyonası’nda ilk iki sırayı almasını sağlamasıydı.

2023 ile ilgili olumsuluklar ise 33 yaşındaki sürücünün sıralama turlarında hata oranı çok yüksekti. “Bu durum yarışlarımın çoğunu tehlikeye attı çünkü GP’teki tüm sıralamaları telafi etmek zorunda kaldım” dedi. Pérez ve Red Bull Racing arasındaki sözleşme 2024’ün sonunda sona eriyor ve RBR takım patronu Christian Horner, 2024’te sürücüden ne beklediğini söyledi; Horner, Sky podcast’inde yaptığı açıklamada, “eğer zihinsel olarak güçlü değilseniz, o zaman Max Verstappen’le başa çıkamazsınız, bu kadar basit. Max’le pes etmek ya da kötü bir gün geçirmek neredeyse imkansızdır” dedi ve ekledi; “Pérez’de Verstappen’e karşı koyabilecek kadar olgunluk ve güç görüyorum. ‘Checo’nun önündeki diğer sürücüler Max yüzünden bozuldu. Verstappen’in yanında var olmak kolay değil.”

Zayıf performansın ardından özellikle Meksika GP’de Sergio’nun malzeme açısından dezavantajlı olduğu yönünde dedikodular ortaya çıktı. Christian Horner buna şiddetle karşı: “Başlangıca mümkün olan en iyi iki aracı getiriyoruz ve spesifikasyonlarımızdan biri de araçların aynı olması. Sonuçta iş sürücüye kalmış. Daha önce de Vettel’in arkadaşına hakim olduğunu gördük ve o zamanlar yarış arabaları aynıydı. Max neredeyse her yarışta araçtan en iyi verimi alıyor.” Horner, sözlerini şöyle tamamladı; “Pérez’in sıralama turlarında performansını toparlaması gerekiyor. Çabalarının odak noktası bu olsa gerek, bu onun sezonunun zayıf noktasıydı. Hızını tartışmamıza gerek yok ve harika bir GP performansı sergiledi. Ancak sahada daha üst sıralara çıkmalı, Max’e daha yakın olmalı ve ona daha fazla baskı uygulamalı. Her iki pilottan da tutarlı bir üst performansa ihtiyacımız var.” | 15 Aralık 2023 : 22.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top