TOK Sport Serkan Duru ile 2024’ü konuştuk

Dünya WRC2 Şampiyonu TOK Sport’un Boss’u Serkan Duru ile sizler için 2024’ü konuştuk. 1980’lerden beri tanıyıp, sevdiğim bir kişi Serkan ve kardeşi. O yıllardan sonra çok iler gittiler. Bu tahsilli terbiyeli spor adamları ile gurur duyduk ve duymaya da devam ediyoruz.

2024 plânların nedir Serkan?..

2024’te Skoda Motorsport olarak WRC2’de devam edeceğiz. Pilot olarak aramıza yeni isimler de katılabilir. Ama Mikkelsen ile birlikteliğimiz devam edecektir. Bu sezon dörtlü şampiyona sistemi uygulayacağız. WRC2’nin önemini gören Toyota ve Ford’da Hyundai’den sonra gelecekler. Güçlü bir çekişme olacak. Hyundai’nin eksikleri var, Ford iyi durumda ve hızlı, Toyota’nın sezonun ikinci yarısında hazır olacağını tahmin ediyorum. Üçüncü jenerasyon R5’in kuralları çoğu şeye engel oluyor. Bu konuda dertliyiz…

Geniş bütçeli Ford’un gelişi size sorun olmaz mı?

M-Sport’u herkes geniş bütçeli sanıyor ama değil. Tabi ki büyük takım ama TOK Sport ile aynı ayarda diyebiliriz.

Bir ralli kaça mal oluyor bir takıma?

Bu tamamen yarışacak takımın isteklerine bağlı bir konu. Anlaşmaya bağlı yâni. €120.000 – €150.000 arası bir ralli mal oluyor. Tabi full şartlar altında.

Seneye Türk pilot yarışacak mı?

Bizim bir pilotun bu bütçelerle yarışması çok zor görünüyor. Zaten müracaat da olmadı şimdiye kadar.

DTM nasıl gidiyor? Seneye var mısınız?

DTM’e hazırız. Porsche ile birlikteliğimiz sürecek. Ama direksiyonda kim olacak o henüz belli değil.

Ayhancan niye sizin takımda değil?..

Biliyorsun Ayhancan Porsche Fabrika Pilotu. Bu yüzden onlarda çalışma tarzı değişik. Bu işlere fabrika karar veriyor. Sanıldığı gibi Avrupa’da Türk ayrımı yok. Herkese eşit davranılır burada. Biz bu gerçeği fiilen yaşıyoruz.

DTM yapmanın yıllık mâliyeti nedir?

€2 Milyon.

Başka dünya projeniz var mı?

Var. Motorsporlarını sevdiğimiz için Dakar’ı denemek istiyoruz. Gönlümüzde yatan bu. Ama olur olmaz bilmiyorum. Kısmet her şey. Ama mutlaka bir gün Dakar yapacağız.

Dakar için belli bir marka var mı? Meselâ Mini…

A yook… Belli bir marka yok kafamızda. Mini Cooper zaten olmaz, acaip pahalı bir araç. Dakar Mini’lere maliyet açısından yetişmek imkânsız.

Çok teşekkür ederim. Doyumsuz bir sohbetti. Sağol.

Abi sen de sağol.

Nurican Hızır 25/11/2023 18:50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top