Liderliğini pekiştirdi

Kalle Rovanpera, üst üste üçüncü kez Estonya Rallisi zaferine ulaşarak WRC’deki liderliğini pekiştirdi. Kopilotu Jonne Halttunen ile birlikte Rovanpera, GR YARIS Rally1 Hybrid ile WRC’deki en hızlı etaplardan bazılarında bir kez daha evine baktı. Cuma gününün sonunda, gevşek toprak etaplarda birinci olmak zorunda olmasına rağmen dar bir liderliği elinde tuttu ve ardından rekabetten çekildiğinde tam anlamıyla rakipsizdi. Cumartesi sabahından pazar öğleden sonra ralliyi bitiren Power Stage’e kadar arka arkaya 13 etap galibiyetiyle kayda değer bir seri kaydetti ve 15 yıl önce Almanya’da Loeb’den bu yana bir WRC ayağında böylesine hızlı zamanlar geçiren ilk sürücü oldu. Finalde iki saniye farkla en hızlısı, sezonun ikinci galibiyetini toplamda 52,7 saniye farkla garantiledi ve maksimum 30 puan alarak puanını 55’e yükseltti. 2021’de Estonya Rallisi’nin şimdiye kadarki en genç galibi olmasından bu yana iki yıl içinde WRC’deki 10. Galibiyetini elde etti. Power Stage’de en hızlı ikinci olmaları ve Lappi ile podyumda son sıra için heyecan verici bir mücadelenin ardından genel klasmanda 4’ncü olmalarının ardından sadece 7.3 s farkla bitti.

Jari-Matti Latvala; Kalle bu ralliye gerçekten hakim oldu. Cuma günü etaba çıkan ilk araba olarak başlamak ve günün sonuna kadar önde olmak ve ardından Cumartesi ve Pazar günleri her etapta en hızlı olmak, bu sadece tam bir hakimiyet. Bu muhtemelen onun için takvimdeki en güçlü ralli, onun için bir ev rallisi ve en çok sürmeyi sevdiği ralli gibi ve ondan mutlak maksimumu aldı, bu da unvanını savunması için harika. Ayrıca Elfyn’den çok iyi bir mücadele gördük ve Power Stage’de en hızlı ikinci olmak için güçlü bir sürüş yaptı, hem kendisi hem de üreticiler için gerçekten değerli puanlar aldı; liderliğimizi artırdığımız şampiyona. Şimdi iki hafta sonra Finlandiya’daki ev sahibi rallisini dört gözle bekliyor ve orada da kazanabileceğimizi umuyoruz..

Kalle Rovanpera Estonya’da 10. WRC galibiyetimizi elde etmek ve bu ralliyi üst üste üçüncü kez kazanmak harika bir duygu. Benim için gerçekten güzel bir ralli ve her zaman keyif aldığım bir ralli. Bu hafta sonu, Cumartesi sabahından itibaren tüm etapları kazanan özel bir şeydi. Bence hızımızı ve arabanın neler yapabileceğini gösterdik, bu yüzden gerçekten mutluyum. Jonne ile iyi bir iş çıkardık, gerçekten herhangi bir an yaşamadan bu hızda sürdük ve her zaman zorladık ama yine de sürüşten keyif aldık ki bu rallilerde her zaman böyle olmaz. Arabada kendimi mutlu hissettim ve güzel etaplardan ve burada sahip olduğumuz büyük destekten keyif alıyordum. Etaptan hemen sonra ve podyumda Sato-san ile kutlama yapmak da muhteşemdi çok mutluydu.

Elfyn Evans: Hafta sonu boyunca podyum yerleri için oldukça yoğun bir mücadele içindeydik ve doğal olarak sonunda başaramamak hayal kırıklığı yarattı. Bir milyon mil uzakta değildik ama ne yazık ki biraz geride kaldık. Cuma günü rahat hissetmek biraz zaman aldı ve bence rallinin geri kalanında yol konumumuz açısından hasarın çoğu o zaman verildi. Bu hafta sonu baskın olan Kalle’ye aferin. Aldığımız sonuçtan memnun olmak zor ama Power Stage’den ve ralliden bazı iyi puanlar alarak ayrıldık. Aynı zamanda Finlandiya Rallisi için iyi bir ısınma ve önümüzdeki hafta orada daha iyisini yapmaya çalışmak için çok çalışacağız. ­ | TGR, 23 Temmuz 2023 : 20.10

Estonya Rallisi Genel Klasman
1 Kalle Rovanpera/J.Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 Hybrid) 2h36m03.1s
2 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +52.7s
3 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +59.5s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +1m06.8s
5 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +2m21.1s
6 Pierre-Louis Loubet/Nicolas Gilsoul (Ford Puma Rally1 HYBRID) +3m09.9s
7 T.Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +3m10.2s
8 Ott Tanak/Martin Jarveoja (Ford Puma Rally1 HYBRID) +6m25.6s
9 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Skoda Fabia RS Rally2) +9m54.1s
10 Sami Pajari/Enni Malkonen (Skoda Fabia RS Rally2) +10m03.8s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top