Kalle zafere koşuyor

Kalle Rovanpera, Estonya Rallisi’nin hızlı orman yollarında son gün öncesinde lider bir liderlik sergileyerek sansasyonel bir Cumartesi gününde rakipsizdi. Cuma gününe göre farklı bir zorluk teşkil eden Cumartesi gün ortasında servisinden sonra iki etap daha yapılmadan önce sabah ikişer kez geçilecek bir çift etap vardı. Cuma günü gevşek toprak yolları açmak zorunda kaldıktan sonra daha elverişli bir yol konumundan en iyi şekilde yararlanan Rovanpera, günün başlangıcında sadece üç saniye olan liderliğini kademeli olarak genişleterek bu sekiz orman etabının hepsinde en hızlısı oldu. Perşembe gecesi Tartu’daki servis parkının yanındaki zorlu ve teknik süper özel etabın tekrarı ile gün tamamladı ve Rovanpera bir kez daha günün dokuz etabını temiz bir şekilde tamamlamak için en hızlı rallici oldu. Ayrıca Estonya Rallisi’nde üst üste üçüncü kez zaferi garantilemeye çalışırken toplam farkı da 34,9 saniyeye çıkardı. Elfyn Evans, Esapekka Lappi (Hyundai) ile gün boyunca üçüncülük için inanılmaz derecede yakın bir mücadeleye girdi. Güne rakibinin 1,9 saniye gerisinde başladı ve sabahın ilk iki etabının ardından aradaki farkı 0,7 saniyeye kadar kapattı ve gün ortasında fark tekrar 1,9 saniyeye indi. Günün sonunda sadece 7,3 sn ile ayrıldılar. Katsuta, etaba ikinci olarak başladı ve en kaygan koşullardan bazılarıyla karşı karşıya kalırken özgüveni ile hızını artırdıktan sonra genel klasmanda 7’nci sırada yer aldı. Onu altıncı ekipten ayıran sadece yedi saniye fark dikkat çekti.

Takım direktörü Jari-Matti Latvala günün sonunda şunları söyledi; “Bugün Kalle’den inanılmaz bir sürüş gördük. Etaplarda izlendiğinde, yol koşullarına karşı harika bir hisleri olduğu görülebilir. Daha geç fren yapabiliyor ve yolu daha çok kullanabiliyor, bu nedenle güven düzeyi daha yüksek ve bunu bugün onun zamanında görebiliriz. Bu tür etaplarda araç kullanmayı öğrendi. Bu onun için bir ev rallisi gibi ve bu etapları ve bu koşulları sürmekten gerçekten keyif alıyor. İş henüz bitmedi ama eminim yarın zaferi eve getirebilir. Bu arada Elfyn, izlemesi harika olan Lappi ile gerçekten yakın bir mücadele içinde. İkisi de iyi sürüyor ve Lappi bu öğleden sonra biraz daha hızlıydı ama bence Elfyn’in sabah yoldan daha az yol tutuşu varken saldırma şansı yüksek.”

Kalle Rovanpera da günün sonunda şunları söyledi;  “Harika bir gündü. Tüm etapları kazanabileceğiniz kadar sık olmaz. Bu sabah çok zorlamak ve mümkünse biraz fark yaparak daha iyi bir start noktası edinmek için net bir planımız vardı. Hıza ayak uydurmak biraz daha kolaydı, temiz bir sabah geçirdik ve çok zaman kazandık. Öğleden sonra etaplardan gerçekten keyif aldım ve iyi geçti, arabada harika bir his vardı. Oldukça teknik olan yeni bir etap ile yarın hala zorlu bir gün, bu yüzden keskin kalmalı, iyi bir iş çıkarmalıyız ve ardından umarım Power Stage’de son bir hamle yapabiliriz.”

Elfyn Evans da günün sonunda görüşlerini şu şekilde açıkladı; “Lappi ile oldukça yakın bir mücadele oldu: gün içinde aramızda epeyce çekişme vardı ve ikimiz de mücadeleden keyif aldık. Bu sabah özellikle sıkıydı: İlk birkaç etapta biraz aldım ve sonra tam olarak aynı miktarı geri aldı. Günün sonuna doğru fark onun lehine biraz daha açıldı, bu yüzden şu anda istediğimizden biraz daha büyük. Bu öğleden sonraki daha uzun etap belki bize pek uymadı ve orada biraz fazla zaman ayırdık. Ama yine de nispeten yakın ve hepsi yarın oynanacak. Ona sahip olduğumuz her şeyi vereceğiz ve neler yapabileceğimize bakacağız.” Rallinin son günü, her biri çoğunlukla yeni olan Karaski etabında iki koşudan ve arka arkaya ikinci yıl ralliyi bitiren Power Stage’e ev sahipliği yapan Kambja testinin genişletilmiş bir versiyonundan oluşuyor. | 23 Temmuz 2023 : 11.57

Estonya Rallisi 3 Gün Geçici Klasman (Cumartesi)
1 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) 2h05m29.3s
2 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +34.9s
3 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +45.4s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +52.7s
5 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +1m41.5s
6 Pierre-Louis Loubet/Nicolas Gilsoul (Ford Puma Rally1 Hybrid) +2m25.5s
7 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1 Hybrid) +2m32.5s
8 Ott Tänak/Martin Järveoja (Ford Puma Rally1 Hybrid) +5m55.2s
9 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Škoda Fabia RS Rally2) +7m37.1s
10 Sami Pajari/Enni Mälkönen (Škoda Fabia RS Rally2) +7m52.9s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top