Rovanpera liderliği koruyor

Rovanpera, sonunda Estonya Rallisi’nin ilk tam gününde hızlı orman etaplarında liderliğe yükseldi. Son şampiyon ve bu sezonun lideri, dün (Cuma) üç etaptan oluşan sabah ayağı sırasında gevşek toprak etaplarda yolu süpürmek zorundaydı ancak Tartu’da gün ortası servisine geri dönmek için başarılı zamanlar üretti, genelde ikinci, liderden ise sadece 6,8 saniye uzaktı. Ardından öğleden sonraya fırtınalı bir başlangıç yaptı ve liderliği ele geçirmek için Peipsiaare ve Mustvee etaplarının ikinci geçişlerinde temposunu belirledi. Günü Thierry Neuville’e (Hyundai) karşı üç saniyelik bir avantajla tamamladı. Elfyn Evans, deplasmanda Rovanpera’nın ardından 2 gidiyordu ve üçüncü olarak tamamladığı sabah bölümünde takım arkadaşının çok da gerisinde değildi. Öğleden sonra Esapekka Lappi (Hyundai) ile yakın bir mücadele içindeydi ve rakibinin sadece 1.9 saniye gerisinde 4’ncü  bitirdi. Bu arada Katsuta yedinci, yüksek hızlı ama genellikle teknik etaplarda kendine olan güvenini ve temposunu geliştirmek istiyor.

Günün sonunda görüşlerini açıklayan takım direktörü Jari-Matti Latvala “Bizim için olumlu bir ilk tam gün oldu. Yolu açan Kalle, özellikle etapların ikinci geçişinde, oldukça büyük lastik izlerinde gerçekten iyi iş çıkardı ve bu kadar harika zamanlar yapabileceğini beklemiyorduk. Elfyn ayrıca başlangıç konumundan itibaren iyi sürüyordu. Gün ortasında kurulumda bazı değişiklikler yaptı ve bu, yarın için iyi olan özgüvenini artırmış göründü. Taka ise bugün özellikle özgüvenini biraz kaybetti ve biz de ona bu konuda yardımcı olmaya çalıştık. Devam edip normal bir ralli sürmeye devam ederse, o zaman finişte yine de ilk beş içinde olabileceğinden eminim. Şu anda herkes için ilginç bir ralli, farklar yakın ve iyi bir mücadelemiz var” diye konuştu.

Kalle Rovanpera ise yine günün sonunda yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Bu sabah yolu açmak büyük bir zorluktu çünkü beklediğimden çok daha gevşekti. Görünüşe göre yollar keşiften bu yana biraz kurumuştu. İyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum, hata yapmadan gerçekten çok zorladık ve yapabileceğimiz fazla bir şey yoktu. Bu öğleden sonra biraz daha iyiydi, çünkü en azından arkadakilerle benzer tutuş seviyelerine sahip olabilirdik. Yer yer tekerlek izlerini biraz açmamız gerekiyordu ama en azından zorlayabilirdik ve günün sonunda o kadar da kötü görünmüyordu. Thierry hala yakın, bu yüzden yarın ikimiz de daha iyi başlangıç yerlerine sahip olduğumuzda nasıl olacağını görelim. Umarım en azından hızımız bugünden daha kolay olur.”

Evans’in ikinci gün sonunda değerlendirmesi de şu şekildeydi; “Yoldaki konumumuz düşünüldüğünde bu sabah güne pek de fena başlamadık, ancak araçla ilgili en iyi hislere sahip değildim. Dengeyle biraz mücadele ediyordum ve bu istediğim kadar kolay olmadı. Bu nedenle, hizmet sırasında kurulumda kesinlikle bazı iyileştirmeler yapıldı ve bu öğleden sonra işler biraz daha iyiydi. Ne yazık ki sadece bir aşamamız vardı” ­| 22 Temmuz 2023 : 08.30

Estonya Rallisi 2.Gün (Cuma) Geçici Genel Klasman
1 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) 1h12m22.2s
2 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +3.0s
3 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +12.2s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +14.1s
5 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +33.8s
6 Pierre-Louis Loubet/Nicolas Gilsoul (Ford Puma Rally1 Hybrid) +48.8s
7 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +1m03.6s
8 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Skoda koda Fabia RS Rally2) +4m07.4s
9 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Skoda Fabia RS Rally2) +4m14.1s
10 Sami Pajari/Enni Malkonen (Skoda Fabia RS Rally2) +4m25.0s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top