Yeni bir Safari zaferi yakın

Toyota Gazoo Racing, Kenya Safari Rallisi’nin son gününe girerken ilk dört sırayı elinde tutuyor ve bu destansı olayda bir başka muhteşem sonuç elde edecek gibi görünüyor. Sébastien Ogier, geçen yılın galibi Kalle Rovanpera’ya göre 16,7 saniyelik bir avantajla ikinci Safari başarısını elde etme arayışında liderliğini sürdürüyor. Elfyn Evans üçüncü ve Takamoto Katsuta dördüncü durumda oldukları rallide cumartesi günü en uzun ve en zorlu gündü ve Elmenteita Gölü yakınlarında iki kez geçilecek üç etap vardı. Cuma günü olduğu gibi Ogier, Soysambu açılış etabını 7,6 saniye farkla kazanmak için mükemmel bir başlangıç yaptı. Rovanpera sonraki iki etabın en hızlısı olmadan önce kısa bir süreliğine liderliğini 30’lara çıkardı. Ogier’ın bir kez daha Soysambu’da rahat bir şekilde en hızlı gitmesi ile (bu sefer 6,4 saniye ile) öğleden sonra benzer bir hikaye yaşandı. Katsuta’nın kazandığı bir sonraki etapta farkını 32.0’ye yükseltti.

Ardından yağmur, cumartesi günkü kapanış Sleeping Warrior’a art arda üçüncü kez dramatik sahneler getirdi. Rovanpera, Evans’a karşı 13,1 saniye ve zor yolda iki lastik daha inerek etabın hemen sonunda biraz zaman kaybeden Ogier’e karşı 15,3 saniye ile koşullar en hızlıydı. Evans, günün başında arabasının bir su sıçramasının ardından yavaşlamasının ardından bir sıra geriye 4’üncülüğe düşmüştü, ancak daha sonra Katsuta’nın TGR WRC Challenge Programı destekli girişiyle son podyum için mücadele etti. Sleeping Warrior 2’deki konumunu geri kazandıktan sonra Evans, 1:12,3 saniye ile beşinci sırada yer alan Katsuta’nın 16,7 saniye önündeydi. Ralli, Pazar günü Naivasha Gölü çevresinde son servisle ayrılmış ve toplam 74.38 kilometrelik üç etaptan oluşan iki ayakla sona eriyor. Ayak, 2021’de yapılan son Malewa etabının elden geçirilmiş bir versiyonuyla başlayacak ve ikinci geçişi ralliyi bitiren Power Stage olacak olan Hell’s Gate ile sona erecek. | 24 Haziran 2023 : 21.00

Takım direktörü Jari-Matti Latvala, “bugünden gerçekten memnun olabiliriz ve tıpkı geçen yıl yaptığımız gibi Cumartesi gününden sonra Kenya’da dört aracımızın bir kez daha bu pozisyonlarda olması harika. Tabii ki, aynı harika sonucu tekrar elde edebileceğimizi umuyoruz, ancak hala önümüzde bir günümüz var ve hiçbir şeyi kesin olarak kabul edemeyiz. Son etap olan Uyuyan Savaşçı yine çok kaygan ve olaylıydı, bu yüzden tüm arabaların büyük bir sorun yaşamadan OK’den geçtiğini görmek bizi gerçekten memnun etti. Bazı sürücülerimiz arasındaki farklar o kadar büyük değil ve her zaman aralarında adil mücadeleler görmek istiyoruz, ancak en önemli şey, yarın finişte dört aracı da ilk dörtte görmemiz” dedi.

Kalle Rovanpera da, “bugünün tamamı büyük bir savaştı ve burada kazanmak için savaşmaya çalışırken aynı zamanda şampiyonadaki rakiplerimize kıyasla şu anda gerçekten iyi puanlar almak arasındaki dengeyi bulmak kolay değil. Seb gerçekten çok zorluyordu ama planımız düzgün sürmek ve engebeli yerlerde çok fazla zorlamamaktı. Bu sabah ilk etapta belki o kadar cesur değildim ama ondan sonra tempoda kalmayı ve beladan uzak kalmayı başardık diye düşünüyorum. Son yağmur yağdığında, sadece yolda kalmak için uygun bir meydan okumaydı, ancak yine orada biraz zaman geçirebilirdik, bu yüzden genel olarak iyi bir gündü. Takımın yarın bu pozisyonda olması oldukça özel. Oldukça uzun ve zorlu bir gün olacak ama puanlar bizim için önemli olduğu için temiz bir gün geçirmeye çalışacağız” diye açıkladı.

Elfyn Evans, “zorlu bir gündü ve bu sabah zor bir başlangıç yaptık. Arabadaki his ilk etapta iyiydi ama sonra su sıçramasıyla biraz su aldık; belki de en iyi repliği almadım. Sonra ne yazık ki Uyuyan Savaşçı etabında bir lastik patlattık ve bu sabah oldukça fazla zaman kaybı yaşadık. Öğleden sonra ilk iki etap benim için temizdi ama Taka büyük bir baskı altındaydı: iyi ve hızlı sürüyordu. Son etaptaki koşullar aşırıydı ve bazen hiç yol tutuş yoktu, ancak bunu iyi bir zaman ile atlattık. Yarın önümüzde hala büyük bir görev var ama umarım her şey yolunda gider ve bu sonucu takım için eve getirebiliriz” derken, Sébastien Ogier ise “ilk etapta sonlara doğru patlak vererek biraz kaybetsek de gerçekten iyi bir hızla iyi bir sabah geçirdik. Sonra sabahın geri kalanında biraz daha dikkatliydim, özellikle rallinin en zorlu kısmı olan son etapta ve orada bir şeylere zarar vermek çok kolaydı. Öğleden sonra bence iyi bir iş çıkardık ve ilk iki etapta elimizden gelen her şeyi yaptık. Sonra sonuncusu, şiddetli yağmur ve yolda çok su ile herkes için zorluydu. Bu bölümlerde rahatladım ve idare etmeye çalıştım. En önemli şey, bu gece hala lideriz. Şu anda Kalle için büyük bir fark değil ama umarım yarın sorunsuz bir şekilde bitirebiliriz ve Kenya’da bunun gibi başka bir sonuç takım için harika olur” dedi. | TGR, 24 Haziran 2023 : 21.00

Geçici Klasman (Cumartesi)
1 Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) 2h43m49.2s
2 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +16.7s
3 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +2m23.3s
4 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) +2m40.0s
5 Dani Sordo/Cándido Carrera (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +3m52.3s
6 Ott Tänak/Martin Järveoja (Ford Puma Rally1 Hybrid) +8m38.9s
7 Pierre-Louis Loubet/Nicolas Gilsoul (Ford Puma Rally1 Hybrid) +13m56.6s
8 Kajetan Kajetanowicz/Maciej Szczepaniak (Skoda Fabia Rally2 evo) +19m53.1s
9 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 Hybrid) +24m06.2s
10 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Skoda Fabia Rally2 evo) +24m06.6s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top