23 Nisan’da podyumdaydı

AMS pilotu Vedast Dolakay, ilk defa çıktığı ünlü Imola pistinde tarih yazdı! İtalyan Otomobil Federasyonu ACI tarafından düzenlenen TCR Italy’nin ilk ayak yarışları İmola’nın ünlü Autodromo Enzo e Dino Ferrari’sinde koşuldu. Efsanevi Ayrton Senna’nın geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiği bu piste ilk kez Cuma günü yapılan test seanslarında çıkan Vedat Ali Dalokay, o güne kadar sadece sanal ortamda yaptığı antrenmanları gerçek hayata geçirdi. Cumartesi günü yapılan sıralama seansı ise yarışların ne kadar çetin geçeceğinin habercisi niteliğindeydi. Dalokay, takım mühendisi ve mekanik ekip ile birlikte karar verilen stratejileri en doğru şekilde uygulayarak seansın son turunda elde ettiği 1’55.753‘lük derecesi ile pole pozisyonuna hak kazandı.

İlk yarışta pole heyecanını yaşayan Dalokay, startta çizgi hatası ile 5 saniye ceza aldı. Bu ceza nedeni ile arkasındaki rakibini en az 5 sn fark ile geçmesi gereken Dalokay yarış boyunca hızlı turlar atarak damalı bayrağın altından ikinci olarak geçmeyi başardı ve podyumdaki yerini aldı. Pazar günü koşulan ikinci yarışta ise şampiyonada kullanılan ‘sıralama sonucuna göre ters grid’ uygulaması gereği sekizinci cepten start aldı. Startı çok iyi değerlendirerek dördüncü sıraya, ardından verdiği mücadele ile üçüncü sıraya yükselmesine rağmen temaslarla küçük bir yol dışı yaşayarak beşinciliğe geriledi. Kaybettiği pozisyonları tek tek geri kazanmayı başaran Dolakay, yarışı baştan sona lider olarak devam ettiren rakibine son turda yaptığı müthiş ve oldukça riskli bir atakla birinciliğe yükseldi ve bir zafere imza attı.

Bitci Racing Team AMS’nin bu önemli şampiyonaya katılan ilk Türk takımı, Vedat Ali Dalokay’ın ise podyumun en üst basamağına çıkan ilk Türk pilot olması, 23 Nisan’da çalan marşımıza ayrı bir anlam kattı ve İtalyan basınında da yer aldı. Takım Direktörü İbrahim Okyay, ‘Bu hafta sonu Türk Otomobil sporları için önemli bir gündü. Dört farklı seride Türk sporcuları 23 Nisan gibi anlamlı bir günde piste çıktı ve hepsi de önemli başarılara imza attı. Tüm takımları tebrik ederim. Bitci Racing Team AMS’nin Türk sporcu ve Türk teknik ekibi ile aldığı birinciliğin İtalya federasyonunun resmi sayfasında tarihi başarı olarak ifade edilmesi ise bizleri ayrıca mutlu etti’ dedi. | AMS, 25 Nisan 2023 : 18.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top