Baltalar

Federasyon tarafından organize edilen Bodrum Rallisi sonrası patladı bomba. Hiç yok efendim bilmem ne kulübü organize ediyor, şöyle-böyle diye laga luga etmeyelim, federasyonun organizasyonu* Bodrum Rallisi.

Sabri Ünver federasyon başkanının hadsizce ettiği lafları sosyal medya üzerinden ifşaladı. Aslına bakarsanız yalnızca kendine edilmiş bir lafı değil, yarışanların % 90’ına edilmiş bir lafı ifşaladı. Eren arkadaşımız sporcularına ‘Balta’ deme hadsizliğinde bulunmuş.

Peki kim bu baltalar? Tüm dünyanın gentleman driver olarak adlandırdığı, tüm dünyada saygı gören, bizde başkan tarafından “balta” diye hitap edilen bu insanlar kim? Gentleman driverlar bizim start listelerimizin % 90’ından fazla yer tutuyor. Yani başkanın yönettiği bu avuç içi kadar camia bu “baltaların” yüzü suyu hürmetine devam ediyor. Gentleman driverlar olmasa start sayıları 10 civarı olur. Sadece yarışıyor mu bu insanlar? Hayır, çok daha büyük faydaları var görmesini bilenlere. Çoğu belli bir yaşı geçmiş, kariyerlerinde ve işlerinde başarılı, çevresi geniş insanlar. Ve bulundukları illerde bu sporun en büyük destekçisi onlar.

Sabri Ünver ve Antalya örneğini ele alalım; Antalya’da belki Sabri Ünver’le görüşmeden de yarış organize edebilirsiniz. Ama emin olun Sabri Ünver’in desteği varsa hem daha hızlı hem de daha güçlü hareket edeceksiniz. Sizin 1 haftada ulaşacağınız kişiye whatsapp mesajıyla ikna edebiliyor çünkü. Bu insanlar sporun bel kemiği. Bu insanlar yıllarca uğraşarak kazandıklarını bu spora akıtan, sırf bu spora olan sevgileri yüzünden federasyonun tüm saçmalıklarına katlanan insanlar.

Gentleman driverlar bugün yarışmayı bıraksalar yine saygın iş adamları olarak yaşamlarına devam edecekler hatta yılda bir kaç milyon liraları da ceplerinde kalacak. Peki ne olacak, daha az fotoğraf çekilecek, daha az mekanik çalışacak, daha az lastik satılacak, daha az R5 kiralanacak.

Yani Eren, senin yönettiğin spor kaybedecek. Ama kimin umurunda…

* Sportif organizasyon kastedilmektedir. Rallinin özellikle tanıtım ve seyircilere yönelik kısımlarında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.

Ralli Dünyası Dergisi‘nden alınmıştır. | 24 Nisan 2023 | 23.00

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top