Avdagiç’den belgeli yanıt

Ralli Ajansı’ndaki son yazısında yaptığı açık çağrıya aldığı yanıtı yine ajans ekranlarında okurlarla paylaşan yazarımız Nurican Hızır’ın bugün yayınlanan yazısında gündeme gelen konu ile ilgili olarak Avitaş Motorsport’un Direktörü Halid Avdagiç’ten yanıt geldi. Federasyonu bir kez daha federasyona ihtar çektiği ile gündem yaratan Türkiye Rallikros Şampiyonlarından Halid Avdagiç, 18 Nisan 2020 tarihli yazısını paylaşma ihtiyacı duyduğunu belirttiği mesajında, otomobil projeleri ile ilgili 1’nci maddedeki önerilerinin bugün de geçerli olduğunu sözlerine ekledi. Halid Avdagiç’in, o dönem Federasyon Başkanı’na hitaben yazdığı yazısını satırına dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz..

“Sayın Başkan, bugünkü toplantımıza istinaden size ileteceğimi ifade ettiğim bilgileri aşağıda paylaşıyorum.

1.Avitas Motorsport olarak boru şasi otomobilimizin tüm teknik detaylarını web sayfamızdan paylaşıyoruz. Arzu eden takımlara ve sporculara; motorsuz şasi ve kompozit kaportayı ‘yarışma şartı’ ile çok makul bedellerde satmaya hazırız. İsteyen istediği motoru taksın, istediği şanzıman ve süspansiyon ile kendi yarış otomobilini üretsin.

2.Otomobil sporlarında yerli ve milli ürünlerin oluşması için otomotiv ana sanayi ve otomotiv sanayi tedarikçileri ile entegre bir yapı planlanabilir. Bu entegrasyon ile otomobil sporları ekonomisini büyütmek tüm paydaşlara fayda sağlayacaktır. Bu konudaki en iyi örneği İngiltere’deki MSA-MİA göstermektedir.

3.Tabana yayılmış yarışlar ile spora olan ilgiyi çok kısa zamanda arttırabiliriz.

-Güvenlik tedbiri alınmış otomobiller ile,

-Çoklu kalkışlı toprak ve asfalt zeminli pist yarışlarda,

-Organizatör, yarışı ilk üçte tamamlayan otomobilleri 20.000 TL’ye alma hakkına sahip olacaktır.

-Yarış sonrası da bu otomobiller organizatör tarafından açık arttırma ile satılabilecektir.

Netice itibariyle makul bütçeler ile sporun gelişim ve yayılımı sağlanabilir. Kuzey Avrupa ülkeleri yıllardır bu modeli uygulamaktadır.

Bir de temennim var: Federasyon yönetiminin otomobil sporlarının tüm paydaşları ile bir araya gelmesi ve sporu paydaşları ile büyütmesidir.

Bu vesile ile sağlıklı günler dilerim. Saygılarımla,

Halid AVDAGİÇ, Direktör, Avitas Motorsport”

24 Mart 2023 : 22.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top