Tahammülün de sınırı var

Bir insanı güzel yapan, görselidir. Ama daha da güzel yapan ise huyu, suyu, davranış şeklidir. Bunlar okulda öğretilmez… Yaşayarak öğrenirsin. Ya da kırılarak…

Saudi GP bitti bitmesine. Red Bull starını bilinçli olarak en dibe yolladı. Adam 15. kalktı ve yarışı 2. bitirdi. Özetle rakiplerini ezdi, bitirdi. Konuşacak bir şey yok. Meşrubat Racing Team, adeta dalga geçti diğerleri ile. Formula dünyasında durum feci yâni. Sevimsiz bulsam da MV saygı duyulacak bir yarış pilotu. Gerçek bu.

Gelelim finishten sonra yaşananlara… Baba Jos, birinci gelen team mate Peres’i tebrik etmedi bile. Surat bir karış, oğlunu takip etti. Hatta mobbing uyguladı. Oğul MV de verdiği demeçte “Ben buraya ikincilik için gelmedim. Herkes işin iyi yapsın” diyerek, takımını fırçaladı, küstahça. Hâlinden memnun değildi. 15. kalkıp 2. olmak egolarını kesmemişti… Surat asık dolandı, etrafa elektrik saçtı. Durumu fark eden yöneticiler hiiiç oralı olmadı. Yine RB 1. olmuştu. Starları ise tüm rakiplerini ezip geçmişti. Yâni, plan tutmuştu.

Fernando Alonso dışında tokat yiyen rakipler küskün bir kenara dağıldı… Bilhassa, takımının ondan ümidini kesen Lewis Hamilton zorlanıyordu. Çünkü O da takımdan ümidini kesmişti. Sene sonu emekli olacaktı. Rus kökenli olmayan Russel ilerisi için ışık verdi, ama ortamdan huzursuz olduğu kesin. Ferrari ise tam çöküş yaşıyor tam. Kırmızı Şeytanlarda hiç umut ışığı yok.

Formula 1 dünyasını domine eden, hegemon RB büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Bravo… Ama dişini nereye kadar sıkacak merak ediyorum. Yaşlı yöneticiler durumdan şikâyetçi. Bakalım tahammül sınırı hangi güne denk gelecek?..

Nurican Hızır 21/03/2023 16:55

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top