Ostberg de ERC’de

Mads Ostberg, 2023 sezonu için MRF ekibine katılarak FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nda iz bırakmayı umuyor.  2012’de WRC Portekiz Rallisi’ni kazanan ve sporun en üst seviyesinde 18 podyum yapan Norveçli sürücü, Tagai Racing Technology tarafından hazırlanan ve MRF Tyres tarafından desteklenen bir Citroën C3 Rally2 kullanarak ilk tam ERC programı üstlenecek. Ostberg, Hindistan lastik ekibinin bir parçası olmaktan heyecan duyuyor ve sahip olduğu zengin bilgi ve deneyimin kendisinin ve yardımcı pilot Patrik Barth’ın seride önemli bir etki yaratmasını sağlayacağına inanıyor. İki yıl önce Macaristan Rallisi’ndeki son ERC startında son etapta zafere ulaştığı ve bu galibiyet trendini 2023’te de sürdürmeyi umuyor.

Ostberg “Citroen iyi tanıdığım bir araba, ancak yeni faktör, tabii ki, gerçekten ilginç bulduğum MRF Tyres ile ortaklığım. Böyle bir araçla rekabet etmek benim için son derece motive edici. Gerçekten iyi şeyler yapma niyeti olan motive olmuş bir marka ve umarım birlikte iyi başarılar elde edebiliriz” dedi. Gözünü şampiyonluk zaferine dikmiş olan 35 yaşındaki oyuncu, cesaretini Avrupa’nın en iyi sürücülerine karşı kanıtlamaya can atıyor ve şampiyonluğu kazanmak istiyor. “ERC’de yarıştığım için gerçekten çok mutluyum. Geçen yıl herhangi bir büyük şampiyonada yer almadım ama gerçekten dört gözle bekliyorum ve gerçekten motive olmuş hissediyorum”.

MRF takım temsilcisi Vivek Ponnusamy , WRC tecrübesi olan bir pilotun takımlarında olmasından duyduğu heyecanı dile getirdi ve “Mads’in MRF katılması bizim için büyük bir onur ve onu 2023 sezonu için aramızda görmekten heyecan duyuyoruz. Ralli sicili kendi adına konuşuyor ve etaplarda müthiş bir güç olacağından hiç şüphemiz yok. Birlikte çalışmayı ve 2022’de takım olarak elde ettiğimiz büyük başarıyı geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi. | erc.com, 27 Şubat 2023 : 14.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top