Kalle podyum için savaşıyor

TGRWRT’de Kalle Rovanpera, İsveç Rallisi’nde son gün podyumda bitirmek için mücadele ediyor ve hüküm süren şampiyon genel klasmanda üçüncülüğe sadece 3,8 saniye uzaklıkta. Rovanpera, karla kaplı etaplarda yolda birinci olarak koşarken dezavantajlı olduğu zorlu bir Cuma gününün ardından Cumartesi günü rallinin en uzun gününe beşinci sırada başladı. Sabah döngüsünün başlangıcından itibaren güçlü bir hız gösterdi ve burada 20 saniyelik gece farkı yarıya indirerek üçüncü sıraya yükseldi ve SS11’deki en hızlı zamanı belirlemeden önce takım arkadaşı Elfyn Evans’ın önünde dördüncü sıraya yükseldi. Öğleden sonraya SS12’de başka bir etap galibiyetiyle başladı ve ardından bir sonraki testte genel klasmanda üçüncü oldu. Kısa bir dönüş, Thierry Neuville (Hyundai) üzerindeki marjını azalttı ve Umeå’da rakibinin dar bir avantaj elde edebildiği günün son etabından önce genel süre bakımından berabere kaldılar. Evans ayrıca öğleden sonranın ilk etabında daha fazla zaman alan bir dönüş yaptı ve günü Rovanperä’dan 30.2 saniye ile beşinci sırada tamamladı. Cuma öğleden sonra yapılan bir taklanın ardından ekip, Takamoto Katsuta’nın bu sabah yeniden yola çıkabilmesi ve karda yolu açarken değerli yeni deneyimler kazanabilmesi için hasarlı arabasını onarabildi.

Jari-Matti Latvala; “İsveç’teki rallinin en uzun günü oldukça zor geçti, söylemeliyim. Kalle bu sabah podyum mücadelesine girmek için iyi bir mücadele veriyordu. Ama görünüşe göre bu öğleden sonra lastik aşınması çok fazlaydı, bu da bunun gibi bir kar rallisinde çivileri kaybettiğiniz anlamına geliyor ve bence bu özellikle son iki etapta bizi etkiliyordu. Kalle, Neuville’e karşı elinden gelenin en iyisini yaptı ama görünüşe göre lastikleri daha yoğun kullanılmış ve biraz zaman kaybediyordu. Ama yine de oldukça yakın ve yarın mücadeleye devam edeceğiz.”

Kalle Rovanpera “Bugün büyük bir mücadele oldu. İlk geçişte oldukça iyi iş çıkardık. Arabadaki his mükemmel değildi ama yine de iyi zamanlar geçirebildik. Öğleden sonra pek iyi değildi. Lastiklerle ilgili planımızı biraz bozduğumuzu düşünüyorum. Onları rakiplerimizden daha fazla taktığımızı düşünmüyorum ama her etap arasında onları daha iyi değiştiriyorlardı; Son iki etabı daha kötü lastiklerle bitirdik ve çok fazla zaman kaybettik. Ancak yarın sabah saatlerinde yeni etapla gidilecek çok kilometre var. İlk geçişte iyi yapmaya çalışacağız ve ondan sonra neler yapabileceğimize bakacağız.”

Elfyn Evans; “Dürüst olmak gerekirse bugün bizim günümüz değil. Direksiyon başında rahat hissetmek için tekrar mücadele ettim ve bence bu zaman içinde kendini gösterdi ve elbette bu öğleden sonra bizi daha da geride bırakan bir dönüş yaşadık. İhtiyacım olan güveni bulamadım, bu yüzden şu ana kadar hayal kırıklığı yaratan bir hafta sonu oldu. Sahip olduğumuz hız ile çok uzaktayız ve şimdi yarın elimizden geleni kurtarmamız gerekiyor; bazı noktaları emniyete alıp Power Stage’de nelerin mümkün olduğunu göreceğiz.”

Takamoto Katsuta; “Bu sabah etaplara döndüğüm için çok mutluyum. Ekibe çok teşekkür ederim: arabayı mükemmel bir şekilde tamir ettiler. Yepyeni görünüyordu ve hissettiriyordu ve dün sahip olduğum iyi hissi geri aldım. Değişen tek şey yoldaki konumumuzdu. Yolu açan şartlar oldukça zordu ve benim için karda yeni bir deneyimdi. Koşullar uygun olduğunda çok fazla öğrenme vardı ve hız oldukça iyiydi, çok fazla kar varken zaman kaybediyordum ve çizgileri oluşturmamız gerekiyordu. Yarın powerstage etabına odaklanacağım ve orada bazı noktalar için zorlamaya çalışacağım.” Rallide son gün (bugün) 63.04 rekabetçi kilometreden oluşuyor ve son servisle ayrılacak olan yeni bir etap olan Vastervik’in iki geçişiyle başlıyacak ve cumartesi gecesi SS15’in tekrarı olan Power Stage ile Umea’da sona erecek. | 12 Şubat 2023 : 12.40

Genel Klasman (Cumartesi)
1 Ott Tanak/Martin Jarveoja (Ford Puma Rally1 HYBRID) 1h54m45.4s
2 Craig Breen/James Fulton (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +8.6s
3 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +23.7s
4 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +27.5s
5 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +57.7s
6 Pierre-Louis Loubet/Nicolas Gilsoul (Ford Puma Rally1 HYBRID) +2m28.1s
7 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Skoda Fabia RS Rally2) +5m55.0s
8 Ole Christian Veiby/Torstein Eriksen (Volkswagen Polo GTI R5) +6m46.6s
9 Sami Pajari/Enni Mälkönen (Skoda Fabia RS Rally2) +7m08.9s
10 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Skoda Fabia RS Rally2) +7m20.0s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top