İsveç’te lider Breen

TGRWRT, Elfyn Evans’ın 4 ve Kalle Rovanpera’nın 5’inci durumda olduğu İsveç Rallisi’ndeki zorlu ilk tam günün ardından mücadeleyi sürdürmek istiyor. Umea çevresindeki karla kaplı etaplar, sezonun en hızlı etaplarından bazıları ve GR YARIS Rally1 HYBRID sürücüleri, üç etaplı Cuma sabah ayağı boyunca çok yakın bir liderlik mücadelesine dahil oldular. Yolda ilk olan gece lideri Rovanpera, sabah açılış etabında gevşek karı süpürürken zaman kaybetti, ancak ardından SS3’te en hızlı zamanı belirledi ve sabahın sonunda dördüncü etapta sadece 4,7 saniye geride kaldı. Beşinci etabın sadece birkaç saniye gerisinde, yine güçlü bir sabah geçiren ve SS4’te bir etap galibiyeti talep eden Takamoto Katsuta vardı. Ne yazık ki, SS5’te, yolu çevreleyen kar yığınları tarafından yakalanması yuvarlanmasına neden oldu. Etabını bitirip SS6’ya devam edebildi, ancak arabanın önünde radyatörün hasar görmesi nedeniyle durmak zorunda kaldı. Ekip hasarı inceleyecek ve Katsuta’nın ralliye devam edip edemeyeceği kararını verecek. Evans, sabahın sonunda altıncı oldu ve gün ortası servisi sırasında bir kurulum değişikliği yaptıktan sonra öğleden sonra daha fazla güven ve hız gösterdi. SS6’da en hızlı ikinci, toplamda dördüncü sıraya yükseldi ve bu gece liderliğin 26.5 saniye gerisinde yer aldı. Rovanpera’nın yol konumu, öğleden sonraları tekerlek izli yollarda daha dezavantajlıydı, ancak Perşembe gecesi Umea Sprint testindeki etap galibiyetini tekrarlayarak günü bitirdi ve genel olarak Evans’ın 4,6 saniye gerisinde kaldı.

Jari-Matti Latvala; “İstediğimizden biraz daha zor bir gün oldu ama henüz hiçbir şey bitmedi. Kalle’nin geçen seneye göre daha zorlu koşullarda yolu açmasıyla zor olacağını biliyorduk. Karda etapların ilk geçişi genellikle iyi, ancak derin ve dar tekerlek izleriyle ikinci geçiş daha zor. Kalle’nin bugünkü durumunda daha fazlasını yapabileceğini sanmıyorum. Elfyn bu sabah pek rahat değildi ama mühendisiyle birlikte servis sırasında daha iyi bir düzen buldu ve olumlu bir öğleden sonra geçirdi. Taka için çok üzülüyorum çünkü ne yazık ki çok çetrefilli bir aşamadan önce şimdiye kadarki en iyi performansını sergilediğini söyleyebilirim. Yarın iyi bir hıza sahip olabilir ve lastikleri iyi yönetebilirsek, o zaman işler yine de değişebilir: umarım podyum pozisyonlarına geri dönebiliriz ve belki biraz şansla daha fazlasını yapabiliriz.”

Kalle Rovanpera; “Bu sabah koşullar şaşırtıcı derecede iyiydi. İlk etapta beklediğimiz gibi çok zaman kaybettik çünkü kar gerçekten yumuşak ve gevşekti. Ama ondan sonra şartların daha iyi olduğu zamanlarda iyi zamanlar yapabildik, bu yüzden bu sabah zaman kaybı çok fazla olmadı. Bu öğleden sonra büyük bir meydan okumaydı: Bence ayağın ilk aşaması, büyük tekerlek izleri ve bol miktarda gevşek karla, herhangi birimizin karda yaptığı en zor aşamaydı. Orada çok zaman kaybettik ve sadece orayı temiz tutmaya ve yolda kalmaya çalıştık. Ancak zorlayabileceğimiz koşullara sahip olduğumuzda, rakiplerimize kıyasla oldukça hızlıydık, bu yüzden yarın için yol pozisyonumuzda daha fazlasını yapabileceğimize oldukça eminim”

Elfyn Evans; “Bizim açımızdan hiç de güçlü bir sabah değildi, çünkü dengede mücadele ediyordum ve tam bir özgüven bulamıyordum. Bu öğleden sonra daha iyiydi; öğle vakti araba kurulumunda hissi biraz iyileştirmiş gibi görünen bazı değişiklikler yaptık. Genel olarak öğleden sonranın nasıl geçtiğinden memnunum ama yine de gerçekten olmak istediğimiz yerde değiliz. Kesinlikle elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Aşamalar tekniktir ve yakalanması kolaydır, böylece her şey olabilir. Sadece savaşmaya devam etmemiz ve umarım yarın liderlik tablosunda tırmanmaya devam etmemiz gerekiyor.”

Takamoto Katsuta; “Araçta gerçekten iyi hissettim ve bu sabah çok rahattım. Çok fazla zorlamadım ama duygu oradaydı ve zamanlar da oradaydı, bu yüzden çok mutluydum. Bu öğleden sonra çılgınca bir itme olmadan hızımı korumaya çalıştım, ancak çok fazla gevşek kar ve derin tekerlek izleriyle koşullar çok zordu. SS5’in sonlarına yakın hızlı bir virajda, tekerlek izleri nedeniyle yeterince yavaşlayamadım veya arabayı tam olarak döndüremedim ve çok hızlı olduğumuz için genişçe kar yığınına çarptık. Bu benim hatamdı ve takım için gerçekten üzgünüm. Bu sabah gerçekten iyi bir başlangıç yaptık, bu yüzden çok hayal kırıklığına uğradım. Umarım yarın yeniden başlayıp bu duyguyu geri alabiliriz ama bakalım.”

Cumartesi, Cuma gününe benzer bir formatta 126,22 rekabetçi kilometre ile rallinin en uzun günü. Üç etaptan oluşan tekrarlanan bir döngü, iki yeni testle başlıyor: Rallinin en kuzey etabı olan ve aynı zamanda 28,25 kilometre ile en uzun etabı olan Norrby ve Floda. Bunu, daha önce kullanılan Umea Sprint’in iki kat uzunluğundaki bir versiyonu olan Umea etabı günü tamamlamadan önce, gün batımından sonra ikinci geçişin başladığı daha tanıdık Savar izleyecek. | TGR, 11 Şubat 2023 : 11.00
 
İkinci günün sonu klasman (Cuma):
1 Craig Breen/James Fulton (Hyundai i20 N Rally1 HİBRİT) 57dk05,5s
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (Ford Puma Rally1 HYBRID) +2.6s
3 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +11.2s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +26.5s
5 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +31.1s
6 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +36.8s
7 Pierre-Louis Loubet/Nicolas Gilsoul (Ford Puma Rally1 HYBRID) +1m16.2s
8 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Škoda Fabia RS Rally2) +2m56.8s
9 Sami Pajari/Enni Mälkönen (Škoda Fabia RS Rally2) +3m09.8s
10 Jari Huttunen/Antti Linnaketo (Škoda Fabia R5) +3m31.9s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top