Baja’ya yeni ve genç bir nefes

Hafta sonu Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yapılacak olan Baja Kupası’nın ilk ayağında parkura çıkacak olan 17 ekip arasında bir de genç bir nefes var; 18 yaşındaki Mert Yıldırım, en genç baja pilotu olarak tecrübeli rakiplerine karşı ilk sınavına çıkmaya hazırlanıyor. Babası Gürkan Yıldırım ile birlikte yarışacak olan Mert Yıldırım, kendi kategorisi S1’deki tek yarışmacı olduğu için kural gereği açılmayacak olan sınıfı yerine bir üst kategoride mücadele etmek zorunda. Yeni araç, yeni ekip ve yeni ‘genç’ pilotun bu ilk sınavları öncesi garajdaki yoğun çalışmalarına mesai saatleri yetmiyor, öncelikleri telaşları ise hazırlıklarını tamamlayarak ilk yarışlarına çıkmayı başarmak!

Yarış öncesi ajansın sorularını yanıtlayan Mert Yıldırım, “ilk yarışım olacak, bunun büyük bir heyecanı var. Umarım sorunsuz, kazasız, benim için eğitici bir yarış olur” dedi. Genç pilot, “beş yıldır devam eden bir branş için 17 kayıt çok düşük bir sayı. Daha fazla olmasını bekliyordum” derken, “katılanların hepsi deneyimli pilotlar, bu yüzden her kategoride yüksek bir rekabet olacak. S1’deki tek araç olduğumuz için kategorimiz açılmayacak, bu yüzden bir üst kategori araçlar ile rekabet edeceğiz ve bizim için zor olacak” diye konuşuyor.

İki günlük zorlu mücadelede pilotajın daha önemli olduğunu düşünen Mert Yıldırım, parkurdan daha çok yüz kilometreye yaklaşan ara etapların yarışmacıları daha çok zorlayacağı görüşünde. Mert Yıldırım, “ekip ve araç yeni. Ama en çok takıldığımız konu lastik tercihi. Sahara ve Cross lastik arasında gidip geliyoruz. Hafta sonu yağmurlu görünüyor,  incelemelerimizden zeminin çok sert olduğunu görüyoruz. Hala kararsızız ve son dakikaya kadar karar veremeyeceğiz gibi görünüyor. O yüzden Bursa’ya her iki takımı da alıp geleceğiz” dedi. Genç pilotun podyum favorileri ise, SSV’ler ve Mert Becce. Baja Mustafakemalpaşa Bursa Alternatif Sporlar Kulübü tarafından bu cumartesi ve Pazar günleri yeni bir parkurda gerçekleştirilecek. | 9 Haziran 2022 : 03.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top