F2 Monaco’ya kazalar damga vurgu

Formula 2 sezonu kazalarla dolu Monaco GP ile devam ediyor. Sadece 15 pilotun damalı bayrak görebildiği yarışta zafer Felipe Drugovich’in oldu. Arkasından Theo Pourchaire ikinci, Jüri Vips ise üçüncü sırada yarışı tamamladı. 20’nci sırada yarışa başlayan Cem Bölükbaşı ise 11’inci sırada damalı görerek ilk puanını bir sıra farkla kaçırdı ancak Formula 2 kariyerindeki en iyi sonucu elde etti. Bir haftalık aranın ardından Formula 2 sezonu 10-12 Haziran tarihlerinde Azerbaycan’da devam edecek. 

Yarışta Neler Oldu? Felipe Drugovich pole pozisyonunda, Theo Pourchaire ikinci, Jack Doohan ise üçüncü sırada start aldı. Cem ise 20’nci sıradaydı. 5’inci sıradaki Liam Lawson ve 11’inci sıradaki Roy Nissany, formasyon turunda kalkış yapamayınca pit yolundan yarışa başlama cezası aldı. Bu cezalara ek olarak Bölükbaşı yine startta en çok kazananlardan biriydi. Bölükbaşı iki sıra daha kazanarak 16’ncı sıraya, Dennis Hauger ise dört sıra kazanarak 5’inci sıraya yükseldi. Üçüncü turda DRS açıldı ve sıralama Drugovich, Pourchaire ve Doohan şeklindeydi. Sekizinci turda Iwasa önderliğinde pilotlar ilk pit stoplarına başladı. Cem pite girmeden 10’uncu sıraya kadar yükseldi. Roy Nissany starttan dolayı ceza aldı ve 16’ncı turda yarışı bıraktı.

19’uncu turda bariyerlere çarpan Amaury Cordeel sarı bayraklara sebep oldu ve pit stop yapmayanlara fırsat doğdu. Cem de pite giren isimlerdendi ve pitler sonrası 15’inci sıradaydı. Yarış tekrar başladıktan 1,5 tur sonra bu sefer sarı bayraklar Clement Novalak için havalandı. Liam Lawson atak yaparken temas yaşayan Novalak da yarış dışı kalan bir diğer isim olurken bu kazaya herhangi bir ceza gelmedi. Aracında problem yaşayan Liam Lawson, damalıya üç tur kala yarışı bıraktı. Son turda atak yapmak isteyen Calan Williams ve Ayumu Iwasa temas yaşadı ve yarış sarı bayraklar altında sona erdi. 15 pilotun damalıyı görebildiği Monaco’da zafer Felipe Drugovich’in oldu. Arkasından Theo Pourchaire ikinci, Jüri Vips ise üçüncü sırada yarışı tamamladı. 20’nci sırada yarışa başlayan Cem Bölükbaşı ise 11’inci sırada damalı görerek ilk puanını bir sıra farkla kaçırdı ancak Formula 2 kariyerindeki en iyi sonucu elde etti. Bir haftalık aranın ardından Formula 2 sezonu 10-12 Haziran tarihlerinde Azerbaycan’da devam edecek.

Sinem HOŞGÖR 29 Mayıs 2022 13:28

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top