Dikkatleri üzerine çekti

Formula 2 ekibi, dün Monte Carlo’da yapılan Sprint yarışta startta kazandığı altı sıra ile en iyi çıkışı yapan ve 12’nci sırada yarışı tamamlayarak F2’deki en iyi sonucunu elde eden Cem Bölükbaşı ile röportaj gerçekleştirdi. Geçiş yapmanın oldukça güç olduğu Monaco’da dikkatleri üzerine çeken Charouz Racing System pilotu, yarışın ardından performansından mutlu olduğunu ve startın ne kadar önemli olduğunu keşfetmenin kendisini şaşırttığını söyledi.

“Starttaki ​​atağım iyi oldu ama sonra herkes Jake (Hughes) gridde oyalandığı için temkinli olmaya çalışıyordu. Bir sürü insanı dolaşmak zorunda kaldım. Daha sonra ilk virajın oldukça öncesinde konumlandım ve ilk viraja girdim, viraj çıkışına kadar dışarıdan bazı insanları geçebildim. İlk virajdan önce beş arabayı geçtim, çıkışında ise bir tane daha aldım. Muhtemelen 15’inci sıradaydım. Sonra mühendisim Peter (Van Leeuwen) bana ‘Sen 12’sin’ dedi. Fazladan üç kişiyi bilmiyordum bu yüzden oldukça mutluydum.”

Yarış boyunca Trident pilotu Richard Verschoor’a geçiş yapma şansı tanımayan Bölükbaşı; “30 tur boyunca hemen arkamdaydı ve birkaç hamle yaptı. Kesinlikle kolay değildi, ama gerçekten eğlenceliydi. Diğer pistlere kıyasla biraz rahatlayabileceğimiz düzlükler yok. Bu güzel çünkü daha az geçiş fırsatı var ve bir şekilde savunma yapmak daha kolay, hata yapmadığınız sürece. Bunu 30 tur boyunca kendinize hatırlatmanız gerekiyor. ‘Tamam, sadece temiz bir sürüş yap. Hata yapma çünkü Richard (Verschoor) tam arkamda, tek bir hata arıyor ve sonra beni yakalayacak.”

F2’de şimdiye kadarki en yüksek sonucunu elde eden Bölükbaşı, sezonun ilk beş yarışındaki gelişmesi konusunda iyimser. “En hızlı turla aradaki fark karşılaştırıldığında, yakaladığımız her yarış bizim için iyi. Gelişiyoruz, ki bu kilit nokta. Sonuç olarak bir bakıma bu benim en iyi performansım ve umarım bunun üzerine inşa edebiliriz.”

Cem Bölükbaşı ayrıca ana yarışta yağışlı hava için heyecanlı olduğunu dile getirdi. “Monaco’daki ilk yarış (bitti) ve umarım bunu tekrarlayabilirim. Şans eseri, birkaç turum daha var ve belki strateji konusunda iyi olabiliriz. Islak bir yarış için sabırsızlanıyorum. Monaco’da daha önce hiç ıslak zeminde sürmemiş olmama rağmen, bunun çok heyecan verici bir yarış olacağını düşünüyorum. Bunu yaptığımı söylemek için bir deneyim olarak yaşamayı çok isterim.” Formula 2, Sinem HOŞGÖR 29 Mayıs 2022 11:42

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top