Sprint’te pole Lawson’ın

2022 Formula 2 Monaco GP ile devam ediyor. Beşinci kez Monte Carlo’da düzenlenecek yarış öncesi dün antrenman, bugün ise Sprint yarışın sıralama turları gerçekleştirildi. Herhangi bir kazanın yaşanmadığı dünkü antrenman seansını 1:21.589 ile Felipe Drugovich lider tamamladı. İki gruba ayrılarak gerçekleştirilen  sıralama turlarında ise A grubunu 1:21.229 ile Liam Lawson, B grubunu 1:21.535 ile Theo Pourchaire lider bitirdi. Liam Lawson’ın pole pozisyonunda başlayacağı Sprint yarış, yarın Türkiye saati ile 12:45’de yapılacak. 

Sıralama Turları hakkında Sezonun en kısa pisti Monako’da sıkışıklık olmaması adına pilotlar 11’şer olmak üzere iki gruba ayrıldı. Yarış numarası tek haneli olan pilotlar A grubunda, çift haneli olanlar ise B grubunda yer aldı. Dolayısıyla 23 numara ile yarışan Cem Bölükbaşı A grubundaydı. Her grupta 11 pilot, 16 dakikalık seanslar halinde sıralama turları zamanlarını gerçekleştirdi.

A Grubu’nda neler oldu? İlk zaman turlarının ardından 1:25.772 ile Amaury Cordeel en hızısıydı. Cem Bölükbaşı ise 5’inci sıradaydı. Calan Williams’a pit yolu ihlali için yarış sonrası incelenme kararı geldi. Seansın sonlarına doğru üst üste en hızlı turlar gelirken, son tur Felipe Drugovich’in üçüncü sektördeki kazasıyla sarı bayraklar havalandı. Sarı bayraklar sonrası 1:21.229 ile en hızlı tur zamanını ele geçiren Liam Lawson’ın sarı bayraklar altındaki bu hızlı turu seans sonrası inceleme altına alınmak üzere not edildi. Oyumu Iwasa ikinci, Felipe Drugovich üçüncü sırada seansı noktalarken, Cem Bölükbaşı son sırada tamamladı.

B Grubu’nda neler oldu? İlk turların ardından 1:23.864 ile Clement Novalak liderdi. Olli Caldwell ise bu seansın pit yolu ihlali için yarıştan sonra incelenmek üzere not edilen ismi oldu. Caldwell ayrıca Sato ile olan teması için de not edildi. Seansın son dakikalarında 13’incü virajdaki teması sonra Jake Hudges, 15’inci viraja kadar sürüklendi ve bu ciddi kaza sonrası seans kırmızı bayraklarla sonlandırıldı. Böylece Theo Pourchaire 1:21.535 ile grubunu lider tamamlayan isim oldu. Böylece yarınki Sprint yarışa Liam Lawson pole pozisyonunda yarışa başlayacak.

Antrenman seansında neler olmuştu? Campos Racing pilotu Ralph Boschung, Cidde’de geçirdiği kaza sebebiyle geçtiğimiz hafta İspanya GP’den boyun ağrıları sebebiyle çekilmişti. Boschung bu hafta sonu itibariyle tekrar piste geri döndü ve antrenman seansı dün tam kadro 22 pilot ile gerçekleştirildi. Seansınta ilk zaman turlarının ardından 1:28.817 ile lider Marcus Armstrong oldu. Jüri Vips ve ardından Marino Sato, birinci virajda büyük blokaj yaşayarak kaçış alanına giren isimlerdi. Her iki pilot da pitte lastik değişimi sonrası seansa devam etti. Jake Hudges ise üçüncü sektörde temas sonrası ön kanadını bariyerlere vurmaktan son anda kurtardı ve hasarsız almadan antrenmanına devam etti. 1:21.589 ile Jehan Daruvala seansı lider noktalarken, Ralph Boschung ikinci, Dennis Hauger üçüncü sırada tamamladı. Cem Bölükbaşı ise 20’nci sırada yer aldı.

Sinem HOŞGÖR 27 Mayıs 2022 15:06

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top