Portekiz’de lastik stratejisi

Portekiz Rallisi’nin ikinci günü, sürücüler arasında hem sabah hem de öğleden sonra etaplarında değişen lastik stratejisi ile karakterize edildi. Sabah, ilk iki kumlu ve çok kaygan etap (rallinin en uzun etabı olan 37.2 kilometrelik Amarante kuru olmasına rağmen), farklı seçeneklerdeki sonuçlarla bazıları Scorpion Hard HA’yı, bazıları ise Scorpion Soft SA’yı tercih etti. Öğleden sonra yapılan seçimler çok daha belirleyiciydi: Yağmur tahminine rağmen sert olana odaklananlar kendilerini avantajlı buldular. Herkes iki yedek lastik getirmeyi tercih etti.

Gün, iki Toyota sürücüsü Elfyn Evans ve Kalle Rovanpera tarafından yönetildi ve günün sondan bir önceki sınavı olan Amarante’nin tekrarı olana kadar etap galibiyetlerini değiştiren Elfyn Evans ve Kalle Rovanpera, şiddetli yağmurda Thierry Neuville’i konforlu bir şekilde en hızlı şekilde gören bir rekabet, ardından ikinci etap geldi. Takım arkadaşını geçerek genel sıralamanın zirvesine çıkan genç Finnli Rovanpera , SS11 Cabeceiras de Basto 1’de (22.03 km) 98,3 km/saynı zamanda günün en yüksek ortalama hızına sahip sürücü oldu. 16 etaptan sonra, sıralamanın zirvesi, Rovanpera, Evans ve Japon sürücü Katsuta’dan oluşan Toyota üçlüsünün elindeydi.

Pirelli Ralli Aktivite Müdürü Terenzio TestoniPortekiz için alışılmadık derecede zorlu geçen Cuma gününden sonra, en son Scorpion lastiklerimizin kalitesinin daha eksiksiz bir resmini elde etmeye başlıyoruz ve bu lastikler, güvenilirliklerini en çeşitli koşullarda kanıtlıyor. Takımlardan teknik geri bildirimlerden yağmur tahmini öğleden sonraki ralliyi büyük ölçüde etkiledi, günün ikinci bölümünde ise bazı ıslak etaplarda risk alanlar yumuşaklara odaklandılar ve rallinin bir kısmına uygun olmayan lastiklerle bitirdiler. Yüksek düzeyde aşınma ile karakterize kuru ve aşındırıcı yüzeylerdi. Kalle’nin gösterdiği gibi, sert yüzeylere odaklananlar sonunda kendilerini avantajlı buldular” dedi. | Pirelli, 22 Mayıs 2022 : 11.11

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top