Mercedes neden inandırıcı değil?

2022 sezonuna bir dizi dertle giren Formula 1 sporu, yeni yönetmelikle de lideri ortamın dışına itti. Bu daha önce de Ferrari Marlboro takımının başına gelmişti. “Eee… Fazla şampiyon oldunuz yeter” dedi formuladaki üst alkıl. Bir yerde de haklı. Seyir oranına bakılırsa, tarihinde ilk kez formula, futbolu geçti. Birinicilik tahtına oturdu. Bu elbette başarı. Tabi, yananları saymazsak, büyük başarı. Bu ortamı sağlamak için, AMG Mercedes Takımını ve Lewis Hamilton’u harcadılar. Bu kesin. Haa…. Bu önceden haber verilip de mi yapıldı, emrivâki mi oldu, bilmiyoruz. Gizli bir anlaşmaya dair emâreler net olarak var diyemeyiz. Fakat bir de gözün gördüğü, beynin süzdüğü, aklın tarttığı var. Pekiyi, nedir bunlar?..

AMG Mercedes’in 18 inc’e geçmesi ile başlayan dalma sorununu hepimiz biliyor görüyoruz. Araç rakiplerinden farklı olarak, garadeniz hamsisi gibi çırpınıyor… Red Bul her tur 0.2 saniye fark atarken, bu problemin sürmesi tuhafıma gidiyor. Koskoca, dünya çapındaki markanın bu sorunu çözemediğine inanmıyorum şahsen. İş fazla uzadı ve tatsız bir hâl almaya aşladı. Bakıyoruz, Ferrari kendi pistini kapıyor, basın, seyirci almıyor, bir de fotoğraf çekilebilecek yerlere ek separasyonlar yaptırıyor. Bir günlük amtrenman için oluyor bunlar!.. Rekabet o kadar kızışık yâni. Red Bull’a geçilmeyi henüz hazmetmiş değiller. Hele ki, Miami Amerika’da. En büyük Ferrari pazarında.

Sonuç olarak, Red Bull ve Ferrari bilinçli olarak öne itildi fikrindeyim. Mercedes arka sıralarda daha ne kadar sürünür bilemem. Ama yapılacak en kolay işi söyleyeyim mi? Gider McLaren’le anlaşır, AMG Mercedes renklerine boyar, aslanlar gibi yarışırsın. Hiç bir sorun yaşamayan bu araçların ne dalma sorunu var ne de güç. Doğru mu?.. Aklın yolu bir. Ben düşündüm de, Mercedes bunu düşünemedi mi?.. Hiç sanmıyorum hiç. Bu bir taktik. Ama inandırıcı değil… Üzgünüm, ama böyle dostlar.

Nurican Hızır 15:15 14 Mayıs 2022

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top