Hedefi yine şampiyonluk!

15 Mayıs Pazar günü Buharkent’te yapılacak sezonun ilk tırmanma yarışı ile başlayacak olan Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın tecrübeli ismi Emin Cem Yalın, yeni sezon hedefini yine ‘şampiyonluk’ olarak belirledi. Ralli Dünyası Dergisi’nin 250’nci özel sayısının konuk şampiyonları arasında yer alan Emin Cem Yalın, kendisi ve kariyeri ile ilgili bilinmeyen pek çok ayrıntıyı ilk kez ve sadece dergi okurları ile paylaştı ve 2021 sezonu ile ilgili de geniş bir değerlendirme yaptı. Mitsubishi Lancer Evo’ndaki ‘Pembe Panter’ figürlü brandingi’ ile dikkat çeken Emin Cem Yalın, geçtiğimiz sezon İzmirli rakibi ile trajik ve komik bir rekabet’ yaşadıklarına dikkat çekti. Emin Cem Yalın, sözlerini “yarışarak değil, saçma sapan, olmayacak hatalar yaparak, karşılıklı yerlerde sürünerek” diye özetlediği 2021 sezonu için “ikimiz de dersimizi almışızdır eminim. Ayhan, çok şampiyon olmak istiyordu, bir başkasına gitse üzülürdüm çünkü o da fıkra gibi şanssızlıklar yaşadı” diyerek sürdürdü.

Her ne kadar yarışta rakip olsalar da, yarış öncesinde ve sonrasında birbirlerini anlayıp saygı ile davrandıklarına vurgu yapan Emin Cem Yalın, dergide için yaptığı değerlendirmesinde İzmir-Kemalpaşa yarışında strateji dışı bir hareketinden dolayı yoldan çıkıp ağaçların arasına sıkıştığını, en yakın rakibinin de kontrollü bir sürat tutturarak yapması gerekeni doğru yaptığı için 1’nci olduğunu söyledi. Bursa Şahintepe’deki yarışta ise çok güzel çekiştiklerini ve “gerçekten, ikimiz de varımızı yoğumuzu ortaya koyduk ama O’nu tebrik ediyorum çünkü ben best-time için ne risk aldığımı biliyorum. O da bırakmadı peşimi ve 2 saniye yakınıma kadar geldi” dedi. Emin Cem Yalın rakibinin 2021’deki en başarılı yarışı olarak gördüğü Kayseri-Tavlasun yarışında kendisinin beton bariyere çarpıp yarış dışı kaldığını, rakibinin de kontrollü bir sürat tutturarak yapması gerekeni doğru yaptığını ve yine 1’nci olduğunu vurguladı.

Kayseri’de geçirdiği kazadan sonra İzmit- Kartepe yarışı için Evo’su yetişmeyince, mecburen antrenman otomobili ile girdiğini aktaran Emin Cem Yalın, “RX8 çok güzel otomobil ama 1200cc yükseklerde çok güç kaybı var. Ayhan kesin 1’nci olur ben de keşke bununla 3’ncü olsam diye kıvranıyorum, gelin görün ki bu defa da O’nun yakıtı azaltmış ve startta benzini bitti. Bana yine şampiyonada şans doğdu” dedi. Yalın, Geçen sezonun son yarışı olan İstanbul-Darlık tırmanma yarışında kazanmak için start aldı ama Evo’sundaki enjektör problemi nedeniyle yarışı tamamlayamadı ve şampiyonluğa veda etti. Emin Cem Yalın, 2022’de kaza yapmazsa şampiyon olacağını söyledi. 2022 Sezonunu ilk tırmanma yarışı 15 Mayıs Pazar günü Buharkent’te yapılacak.

Şampiyonlar geçidi

Ülkenin en eski ve 35 yıllık sürekliliği ile en uzun süreli periyodik dergisi olan Ralli Dünyası‘nın 1 Temmuz’da yayınlanacak olan 250’nci sayısı ile tam bir şampiyonlar geçidi olacak. Ali Bacıoğlu, Emre Yerlici, İskender Atakan, Volkan Işık, Ali Karacan, Serdar Bostancı, Halid Avdagiç, Mustafa Çakal, Ümit Ülkü, Taner Şengezener, Engin Kap, Erkan Birinci, Mithat Diker, Mert Becce, Adnan Ofluoğlu gibi şampiyon isimlerin yanı sıra Tosfed Kurucu Başkanı Oyman Atabay, İsok Başkanı Hilmi Orbay, İsoff Başkanı Kubilay Tüfekçi, Günaydın Türkiye Rallisi’nin mimarı Berkan Kılıç gibi sporumuzda iz bırakan isimler ile yapılan özel röportajlar ve daha birçok röportaj ve keyifli makaleler ile yayına hazırlanmakta olan 250’nci sayı’dan itibaren siz de derginin tutkulu takipçileri arasında şimdiden yerinizi alabilir ve heyecanı yaşamaya başlayabilirsiniz. Sadece abonelerine kargo ile ulaştırılan dergiye abonelik konusunda bilgi almak için burayı veya yandaki dergi kapağını tıklayabilir ya da 533 4918945 numaralı whatsapp hattımızdan bilgi alabilirsiniz.  | 8 Mayıs 2022 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top