Akio Toyoda; “Sıkı çalışma meyvesini verecek”

Toyota Gazoo Racing’in patronu Akio Toyoda, Hırvatistan’da kazandıkları zafer sonrasında yaptığı açıklamayla görüşlerini paylaştı. Başkan Toyoda’nın ekibine yönelik değerlendirmelerin yer aldığı açıklaması aynen şöyleydi;

“Kalle, Jonne, tebrikler! Geçen yıl Hırvatistan’da SS1’de emekli olmuşlardı. Bu yıl geri ödediklerini görmek beni çok mutlu etti. Power Stage’deki geri dönüş galibiyetleri inanılmazdı! Seyircilerin etap sonrası Kalle için yaptığı tezahüratlar da etkileyiciydi. Kararsız hava koşullarında kolay bir ralli olmamalıydı. Kalle, geçen yıl olanlara rağmen başından beri bazı riskler aldı ve lastik hasarından bile etkilenmedi. Yakalanırken sakin kaldı ve hatta diğerlerini geride bıraktı. Henüz 2022 sezonunun başı. Umarım her türlü yolda güvenilir sürüşünü bize göstermeye devam eder.

Ekip, İsveç’ten bu yana iki aydır çeşitli testler ve geliştirmeler yapıyor. Tüm ekip üyelerine teşekkür etmek istiyorum çünkü Kalle’nin harika sürüşü ekibin kümülatif çabalarına dayanıyor. Bundan sonra birkaç haftada bir ralliler olacak ve yaptıkları sıkı çalışmanın daha da iyi sonuçlarla geri döneceğine inanıyorum. Hava ekiplerinin, toprak ekiplerinin ve hava tahmincilerinin sıkı çalışmasından bahsetmeyi unutamam. Her sabah 4’te uyandılar, etaplara gittiler ve değişen yüzey koşullarını tahmin ettiler. Bu hafta sonu kararsız hava nedeniyle bir dizi oldukça zor karar olduğunu duydum.

Bize WRC’nin tüm takım için gerçekten bir meydan okuma olduğunu hatırlatıyor. Elfyn/Scott başlangıçta lastik hasarı nedeniyle hızını düşürdü, ancak ralliyi tamamlayarak güçlerini gösterdiler. Onlar için zor bir yıl oldu ama eminim ki daha iyi ve önümüzdeki rallilerde daha başarılı olacaklar. Esapekka için bir mesaj “Acele etme ve sakin ol!” olurdu. Beş yıl öncesinden beri hızlı bir sürücü olduğunu biliyorum ve Finlandiya yollarında geliştirilen GR YARIS Rally1 size uymalı. Yani sakin kalırsa sonuç gelmeli. Takamoto daha fazla asfalt deneyimi kazandı. Eminim ki Kasım’daki Japonya Asfalt Rallisi’ne çıkacak ve bunu dört gözle bekliyorum.

Şampiyonluk şimdi sezon ortasına giriyor. Takım üyelerinin galibiyet veya unvan sayısıyla çok fazla ilgilenmesine gerek yok. Sadece daha iyi arabalar yapmaya devam etmelerini istiyorum. Sıkı çalışma kesinlikle meyvesini verecek ve Toyota’nın otomobil üretiminin temelini oluşturacak. Heyecan verici ralliler yaparak ve her zamankinden daha iyi araba üretmeye devam ederek yarışseverlere borcumuzu ödeyebileceğimize inanıyorum. Son olarak, taraftarlara, sürekli desteğiniz için çok teşekkür ederim.” | 24 Nisan 2022 : 22.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top