Ferrari, Leclerc ile pole’de!

2022 Formula 1 sezonunun ilk gridini belirleyecek sıralama turları bugün Bahreyn’de gerçekleştirildi. Ferrari’nin Monacolu pilotu Charles Leclerc 1:30.558 ile Bahreyn GP’nin pole pozisyonunu elde etti. Arkasından son dünya şampiyonu Max Verstappen ikinci ve Ferrari’nin diğer pilotu Carlos Sainz üçüncülüğe oturdu. Sıralama turlarına bakıldığı zaman Ferrari bu sezon Red Bull’un ana rakibi olacağının sinyallerini verdi.

Q1 Williams ve Alpha Tauri pilotlarının piste çıkışıyla sıralama turlarının ilk seansı başladı. Yuki Tsunoda, 1:33.581 ile ilk tur zamanı kaydetti. Ardından Max Verstappen 1:31.909 ile zirveye yerleşti ancak Ferrari pilotu Charles Leclerc 1:31.471 ile liderliği ele aldı. Takım arkadaşı Carlos Sainz ise 0.096 saniye farkla arkasındaydı. Seansın son turlarında ilk üç değişmedi ve onları Alfa Romeo ile Valtteri Bottas ve Haas ile Kevin Magnussen takip etti. İlk elenen isimler ise Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo, Nicholas Latifi, Aston Martin pilotları Lance Stroll ve Nico Hulkenberg oldu.

Q2 İkinci seansta en iyi ilk zaman 1:30.757 ile Verstappen’den geldi. Hidrolik sorunu yaşayan Haas pilotu Kevin Magnussen pite girerek seansı erken noktaladı. Damalı bayraklarla birlikte Verstappen’in gerisinde Ferrari’ler 2 ve 3’üncü en iyi zamanları kaydettiler. Arkalarında Sergio Perez ve Lewis Hamilton yer aldı. Seansın elenen isimleri ise Esteban Ocon, Mick Schumacher, Lando Norris, Alexander Albon ve Guanyu Zhou oldu. McLaren pilotları son tura kalamadan elenmesi beklenmeyen bir sonuç oldu.

Q3 Son seansın ilk zaman turu 1:32.291 ile George Russell’dan geldi. İlk turların ardından 1:30.687 ile Sainz önderliğinde Ferrariler başı çekerken, Red Bull’lar onları takip etti. Mercedes’ler ise 5 ve 6. sıradaydı. Seansın son dakikaları sonucu belirledi ve Charles Leclerc 1:30.558 ile en hızlı tur zamanını elde etti. Max Verstappen 1:30.681 ile Leclerc’i geçemedi ve yılın ilk pole pozisyonu Ferrari’nin oldu. İkilinin arkasında takım arkadaşları yer aldı. Carlos Sainz yarınki yarışa üçüncü ve Sergio Perez ise dördüncü sırada başlayacak. Sıralama turlarına bakıldığı zaman Ferrari bu sezon Red Bull’un ana rakibi olacağı ve şampiyonluk için mücadele edeceğinin sinyallerini verdi.

Charles Leclerc: “İyi hissettiriyor! Bunun ön sıralara geri dönmek için bir fırsat olacağından oldukça umutluyduk. Poleden başlıyoruz, bu yüzden çok mutluyum!” 

Max Verstappen: “Bence iyi bir yarış arabamız var. Yeni döneme güzel bir başlangıç oldu. Carlos ve Charles ile gerçekten yakın bir savaştı.”

Carlos Sainz: “Tüm hafta sonunu yarım saniyeden fazla geride bıraktım, bu yüzden bugün pole pozisyonu için savaşmak bile benim için iyi bir haberdi.”

Sinem HOŞGÖR 19 Mart 2022 19:21

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top