Son gün lider Kalle

Toyota Gazoo takımı, Cumartesi günü GR Yaris Rally1 aracıyla gösterdiği güçlü performansın ardından İsveç Rallisi’nde ikinci günü 1-2-4’ncü  sırada tamamladı. Kalle Rovanpera, takım arkadaşı Elfyn Evans’ın 8,3 saniye önünde lider durumda, Esapekka Lappi ise 4’üncü sırada podyum için mücadele ediyor.

İsveç’te Cuma gecesi ilk dört sıra sadece 8,8 saniye farkla ayrıldı ve Cumartesi günkü altı etaptan ilkinin ardından bu fark sadece 3,2 saniyeye kapandı. Evans, teknik Brattby etabında Toyota’nın ilk dört sırayı kapatmasına öncülük ederken, Rovanperä liderliği geri aldı ve ardından yüksek hızlı Långed etabındaki galibiyeti ile bunu genişletti. Genel klasmanda ikinciliğe yükselen Evans, öğleden sonra Brattby’nin tekrarını kazanarak başladı ve Rovanpera ile farkı 1.2 saniye kapadı.

Rovanpera, bu sefer karanlıkta geçilen Langed üzerinden ikincisinde en iyi zamanı yaparak yanıt verdi. Rovanpera, Umea’ya dönüşte yapılan son etapta günü bir başka etap galibiyetiyle ve liderliğini artırarak tamamladı. Lappi, 2018’den beri takım için çıktığı ilk yarışta  güçlü bir performans sergilemeye devam etti ve sabah ayağının sonunda takım arkadaşlarına genel liderlik tablosunda ilk üçe girdi. Günü 4.2 saniye geride üçüncü pozisyonda tamamladı. Takamoto Katsuta, gün boyunca sürekli olarak güçlü bir performans sergileyerek 5’inci sırayı alırken, son güne ilk 5 içinde 4 Yaris Rally1 sürücüsü yer aldı.

Toyota Gazoo Direktörü Jari-Matti Latvala gün sonunda şunları söyledi; “Bugün sürücülerimizin dahil olduğu yakın mücadeleleri izlemekten gerçekten keyif aldım. Kalle, bu tür bir pozisyondayken gerçekten güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Sondan bir önceki etapta harika bir zaman yaptı ve böyle hızlı bir rallide böyle zaman farkları yapmak kolay değil. Güçlü bir konumda ve elbette Elfyn çok geride değil: Her zamanki gibi, sonuna kadar adil bir mücadele vermelerini istiyoruz. Esapekka da orada ve umarım yarın (bugün, Pazar) üçüncülük için iyi bir mücadele verebilir. Son olarak, Taka için de gerçekten olumlu bir gündü, yani genel olarak bugünden gerçekten çok mutlu olabiliriz.”

Kalle Rovanpera, lider olarak tamamladığı cumartesi gün sonunda yaptığı açıklamada “genel olarak güzel bir gündü ve bu gece olduğumuz yerde olmak için mutlu olmalıyız. Ayağın ilk etabı rakiplerimize göre bize biraz zor gibi geldi. Ancak ikinci etapta her iki ayakta da iyi mücadele edebildik. Lider olmak güzel ama aradaki fark hala çok küçük, bu yüzden yarın sabahtan itibaren sıkı bir şekilde zorlamaya devam etmeliyiz” dedi.

Elfyn Evans’ın ise gün sonunda değerlendirmesi şöyleydi; “Bugün çok eğlenceliydi, araç genel olarak iyi çalışıyor ve bundan gerçekten keyif aldım. Benim açımdan kötü değil, sadece şurada burada birkaç hata var. Kalle çok iyi iş çıkardı, bazı etaplarda biraz avantajı oldu ve bu öğleden sonra avantajını artırdı. Ama yarına girmek hala oldukça sıkı. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz ve bitene kadar bitmeyecek.”

Esapekka Lappi ise, “Araç bugün iyi çalışıyor, duygu gerçekten iyi ve düne göre daha iyiydi. Tutarlı davrandık, ancak her aşamada takım arkadaşlarımıza biraz zaman kaybediyoruz. Şu anda biraz eksik görünüyoruz, ancak bunlar araçla ilgili çok küçük ayrıntılar ve belki de benim daha fazla kilometreye ihtiyacım var. Yarın sonuna kadar zorlamaya devam edeceğiz” dedi. Rallinin Pazar günkü son ayağı, Umea’daki servis alanının kuzey batısında yer alan ve her ikisi de 14 kilometre uzunluğunda olan iki etaptan oluşuyor. İkinci etap olan Sarsjöliden, bonus şampiyonluk puanlarıyla ralliyi tamamlayan süperstage etabına ev sahipliği yapacak. | TGR, 27 Şubat 2022 : 10.20

İsveç Rallisi 2. Gün sonu Genel Klasman (Cumartesi):
1 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1) 1sa45m26.7s
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR YARIS Rally1) +8.3s
3 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) +21.7s
4 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota GR YARIS Rally1) +25,9s
5 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1) +1m44.8s
6 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1) +2m48.1s
7 Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Hyundai i20 N Rally1) +5dk19.9s
8 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Škoda Fabia Rally2 evo) +5m33.5s
9 Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjærmoen (Volkswagen Polo GTI R5) +5m44.4s
10 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Škoda Fabia Rally2 evo) +6m04.1s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top