Rallikrosa Hansel elektriği

Takım Müdürü Kenneth Hansen, “Bu şimdiye kadar yaptığımız en büyük şey” dedi. Yüksek düzeyde rekabet ve taze enerji İsveçli takımın motivasyonunu ateşliyor. Kevin Hansen, World RX’i ‘insanların hayal edebileceğinden daha büyük’ ​​hale getirmek için elektrifikasyonun ipuçlarını verdi. Son takımlar Dünya Şampiyonu Hansen Motorsport, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’na uzun dönem bir taahhütte bulunduğunu ve İsveç ekibi, serinin heyecan verici elektrik çağına girerken dev bir yatırımı açıkladı.  Rallikros tarihinin en çok kupasına sahip olan takımlarından biri Hansen Motorsport’un kurucusu ve takım patronu Kenneth Hansen‘in 1989’da, 14 Avrupa Rallikros Şampiyonası rekorunun ilkini elde etmesinden bu yana en üst sıralarda yer alıyor.

Üç ekibin kazandığı Dünya Şampiyonası kupaları, aynı isimle anılan takımın başarısının bir kanıtı. Geçtiğimiz sezon Timmy Hansen’in Johan Kristoffersson ile zorlu rekabeti sonunda puanlarda berabere kalmasıyla sonuçlandı. 2019 şampiyonu, sürücüler klasmanında da ikinci bir kariyer tacını son anda kaçırdı. 29 yaşındaki genç erkek kardeşi ve World RX yarışmasını kazanan Kevin Hansen tarafından bir kez daha ortak olunan gelecek kampanya için geri döndü. İsveçli kardeşler, daha önce kullanılan Peugeot 208 platformunu temel alan, ancak Avusturyalı Kreisel Electric’in homologe edilmiş bir güç aktarma organı ile yeniden tasarlanan, 500 kW-680 hp’ye eşdeğer-880 Nm anlık tork üreten yeni görünümlü elektrikli otomobillerin direksiyonunun başında olacak.

Sürdürülebilirlik referanslarına dikkat çeken Hansen Motorsport, geçen yıl Birleşmiş Milletler’in iklim için spor eylem programına katıldı ve ardından Rallycross’ta FIA üç yıldızlı çevre akreditasyonunu alan ilk takım oldu. World RX’in parlak elektrikli geleceğine olan bağlılığıyla 2022, çevre bilincini artırma yolunda bir sonraki adımı işaret etti. Bugün lansman görünümlerinde sunulan otomobiller, şu anda Hansen Motorsport’un Götene atölyesinde şirket içinde tasarlanıp geliştiriliyor. Yarış görünümü ve diğer heyecan verici haberler, sezon başlamadan önce açıklanacak.

Hansen Motorsport Takım Patronu Kenneth HansenBu, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’na çok yıllık bir planla yaptığımız büyük bir yatırım, şimdiye kadar yaptığımız en büyük karar. Bu hepimiz için çok yeni ve çok heyecan verici ve 1993’te ilk kez dört tekerlekten çekişli rallikros’a girdiğimiz zamanki gibi hissettiriyor. O zamanlar pek çok şey bilmiyorduk ve elektrik teknolojisine geçişle birlikte şimdi de sıfırdan öğrendiğimiz birçok şey var. Yıllardır birlikte çalıştığımız bazı insanlarla ve bize ilham veren bazı yeni yüzlerle böylesine yeni bir şeye odaklanmak çok ferahlatıcı. Burada ilerlemek için gerçekten çok fazla taze enerji var. World Rallycross’ta zirvedeki sürücü grubu dünyanın en iyileri arasında ve benim ve Susann’ın oğulları Timmy ve Kevin’in bu grubun bir parçası olması ve ekibimizle birlikte sürmeyi seçmesi çok özel” dedi.

Hansen Motorsport pilotu Kevin Hansen ise “Şirketimiz ve ekibimiz için bu yeni elektrik çağını benimsemek için süper heyecan verici bir zaman. Bu, şirketin 30 yılı aşkın bir süre önce başlamasından bu yana spora verdiğimiz en büyük taahhüt, bu nedenle bu büyük projeyi şirket içinde yapmak ve gerçekten geleceğe bakmak için inanılmaz bir an. 2018’den beri Dünya Şampiyonası’nda elektrikli rallikros hakkında konuşuyoruz ve sonunda bu gerçekleşecek. Elektrikli aktarma organları kitleri yakında Hansen Motor Sport’a gelecek ve benim için bu Dünya Şampiyonası kazanan ekibin bir parçası olacağım. Otomobilin ve etrafımızdaki her şeyin nasıl olması gerektiğine dair harika bir felsefe ile bundan daha fazla gurur duyamazdım. FIA ve Promoter’dan teknik açıdan ralli kros için harika bir paket, bence insanların hayal edebileceğinden çok daha büyük olacak” diye konuştu.

Hansen Motorsport’un diğer pilotu Timmy Hansen de şunları söyledi: “Tutkumun büyük bir kısmı Dünya Ralli-Kros Şampiyonu olmaya çalışmak! Bu sporu seviyorum ve bunun için en iyisini diliyorum. World RX, kariyerimi kurduğum yer ve bana inanılmaz fırsatlar verdi. World RX’teki rekabet seviyesi en iyisi, ancak bizi kendimizi daha ileriye götürmeye iten şey bu. Yeni sezona girer iken çok güçlü bir paketimiz olacağına inanıyorum ve bu beni çok heyecanlandırıyor. Özellikle ralli kros’ta mümkün olduğunca rekabetçi çözümler aramak ailemizin ikinci doğasında var; Yaptığımız şey bu ve hepimiz 2022 için son derece motiveyiz. Bu, parçası olmaktan son derece mutlu olduğum yeni bir yönde atılmış büyük bir adım, dünyanın en iyi sürücülerine ve takımlarına karşı harika pistlerde son derece hızlı arabalarla yarışmak. Dünya. Gerçekten daha iyi bir şey yok”.

Rallycross Promoter GmbH Genel Müdürü Arne Dirks ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Hansen Motorsport’un 2022’de gride geri döndüğünü teyit edebilmek harika. Bu büyüklükteki bir takımın ve spordaki başarının, şampiyonamızda çok yıllı bir gelecek taahhüt etmesi, hedeflediğimiz yöne olan büyük inancımızı gösteriyor. Yaklaşan elektrik anahtarı ile World RX Promoter olarak, Hansen Motorsport ile her alanda daha sürdürülebilir olmaya sıkı sıkıya odaklanıyor ve ekibin geçen yıl elde ettiği ve fazlasıyla hak ettiği FIA Üç Yıldızlı Çevre Akreditasyonunu içtenlikle alkışlıyoruz. Pistte Timmy ve Kevin her zaman zorlu rakipler ve ikisinin de en başından itibaren birincilik ve şampiyonluk adayı olacağından şüphem yok.” | Russell Atkins, Rallycross Promoter, 13 Şubat 2022 : 11.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top