Körfez’den ‘delikanlı’ geçti

Körfez Yarış Pisti’nde yapılan Türkiye Rallikros final yarışında yok yoktu. Sporun ‘delikanlı’ branşı olarak tanımlanan rallikros finalinde dört kategoride şampiyonluk için yoğun bir rekabet izlenirken, üst seviyede yaşanan adrenalin sırasında yaşanan talihsiz bir olay sonrası ‘kırmızı bayrak’ çıktı, yarış durduruldu, piste ambulans girdi, sporcu hastaneye nakledildi. Körfez’de açık, güneşli bir Pazar günü, yarış severler parkur içindeki küçük tribünleri doldurdu. Final yarışının öncesinde drift otomobilleri gösteri turu attılar. 2 SSV de gösteri amaçlı pistte turladı. Kategorilerinde Ali İşeri (K1), Burak Başlık (K2), Kemal Gamgam (K3) ve Buğra Can Kılıç (K4) damalıyı ilk görerek sezonu şampiyon olarak tamamladılar.

Körfez Yarış Pisti’nde dün (cumartesi) idari ve teknik kontroller yapıldı. Sezon içerisinde Düzce, Bursa ve İzmir’de yapılan mahalli otokroslar yarışlarında kendi kategorilerde podyum yaparak final yarışa katılma hakkı elde eden sporcular, cumartesi günü idari ve teknik kontrolleri geçtikten sonra pistte antrenman turları atarak finale hazırlandılar. Bugün (Pazar) ise program, öğleden önce sıralama turları ile başladı. Elemelerde bir takla ve bir de ufak çaplı araç yangını dışında vukuat olmadı. Öğleden sonra K1’den başlanılarak final turlarına start verildi.

Günün ilk finali için K1’de start verildi. 6 Sporcunun katıldığı K1 finalinde İzmir’den Levent Şapçılar (Fiesta R1), Bursa’dan Orçun Kuşçu (Peugeot), İstanbul’dan Efecan Yazıcı (Opel) ve Ali İşeri (Renault), Ankara’dan Özlem Uludağ (Nissan Micra) ve Cumhur Batur (Palio) birlikte start aldılar. Startta rakibinin ardından kalan Levent Şapçılar, Fiesta R1’i ile kolladığı fırsatı final yarışının ikinci turunda buldu ve sağ sert bir virajda içten girip rakibini gafil avladı, ancak birkaç metre sonra durup sağa çekti. WRC ve sezon koşarak yorulan R1’in aks kestiği öğrenildi. Levent Şapçılar’ın kalmasıyla rahatlayan Orçun Kuşçu ile Ali İşeri arasında yaşanan liderlik rekabetinde Ali, rakibini ardında bırakarak damalıya ilk ulaşan isim oldu, Opel’i ile Efecan Yazıcı 2’nci, Peugeot ile Orçun Kuşçu 3’ncü olarak olarak damalı gördüler. K2‘de Bursa’dan Burak Başlık (Fiesta) şampiyon olurken, altı tur boyunca kendisini kovalayan Antalya’dan Okan Tanrıverdi (Fiesta) ikinci olarak damalıya ulaştı. Bayan sporcu E.G.Filiz Citroen’i gaz pedalı çıkınca parkurda kaldı ve yarışın bitiminde resque ile parkur dışına çıkarıldı. K3‘te İstanbul’dan Kemal Gamgam (Opel), İrfan Tatlıcılar (Fiesta) ve Serkan Güleç (Peugeot) ilk 3’ü paylaşan isimler oldular.

K4’de 6 sporcu katıldı. Buğra Can Kılıç (Mitsubishi Lancer Evo), Erol Akbaş (Fiesta), Serdar Yalçın (Mitsubishi Lancer Evo), önceki şampiyon Erhan Akbaş (Mitsubishi Lancer Evo), Çağlayan Çelik (Fiesta) ve Ali Çatalbaş (Mitsubishi Lancer Evo) arasında günün en adrenalin yüklü startı ile birlikte Buğra Can Kılıç ile Erol Akbaş arasında yakın ve zevkli bir mücadele izlendi. Finalin henüz ikinci turunda parkurda çıkan kırmızı bayrakla yarış durduruldu. Parkurun köprü geçişindeki atlama noktasında yerden fazla havalanan ve burun üstü sol tarafından yere sertçe vuran Bursalı sporcu Serdar Yalçın, aldığı darbenin etkisi ile birkaç yüz metre ileride durdu. Görevlilerin müdahalesi ile direktörden kırmızı bayrak uyarısı geldi ve yarış durduruldu. Sağlık görevlileri aracından çıkamayan sporcuyu sedyeye alıp ambulansla hastaneye sevk etti. Aracın çekici ile pist dışına alınmasından sonra yarış yeniden start aldı. Buğra Can Kılıç, liderliği ele alırken, Erol Akbaş yakın takibini sürdürdü. Çağlayan Çelik’in Fiesta’sının ardından Erhan Akbaş ve Ali Çatalbaş Evo’ları ile kalan turları tamamlayarak damalı bayrağı gördüler. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Körfez, 26 Aralık 2021 : 19.20

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top