FIA 2021 Gala yapıldı

Jean Todt’un 17 Aralık’ta görev süresi sona ermeden önce FIA ​​Başkanı olarak yer aldığı son gala gecesi Paris’te yapıldı. 800 kişilik bir seyirci, 2021’in seçkin sanatçılarını ve performanslarını kutlarken, kişilikler ve yükselen yıldızlar övüldü ve 2021’de motor sporları kardeşliğinde kaybedilenler anıldı.  24 yaşında FIA Formula 1 Dünya Şampiyonu Hollandalı Max Verstappen kupasına kavuştrken, Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton geceye katılmayarak 2’ncilik kupasını almadı. Verstappen ödülünü Başkan Todt’tan alırken şunları söyledi:

Dünya şampiyonu olmak benim hayattaki hedefimdi. Bundan sonra gelen her şey bir bonus. Tabii ki zorlamaya devam edeceğim ve birkaç yıl daha F1’de olacağım” diye konuştu. Verstappen, “dünya şampiyonu olarak adlandırılmak güzel olsa da, burada olmak için babamla birlikte çalıştığım uzun yolculuk ve saatler hakkında daha fazla düşünüyorum. Uzun ve zorlu bir sezon oldu ve sonunda hedefime ulaştığım için harika hissediyorum. Umarım bunu birçok kez daha yapabilirim. Formula 1’in gelmiş geçmiş en büyük sürücülerinden biri olan Lewis ile inanılmaz bir mücadele oldu. Birbirimizi gerçekten zorladık. Günün sonunda, birbirimizin gözlerinin içine bakıp birbirimize saygı duyabiliriz ki bu gerçekten önemli” dedi. FIA Spor Başkan Yardımcısı Graham Stoker, üçüncülük kupasını Valtteri Bottas’a teslim etti. Teknik Direktör James Allison, Mercedes-AMG-Petronas takımının art arda sekizinci dünya şampiyonluk kupasını verdi.

Fransız Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia, 8’inci FIA Dünya Ralli Şampiyonluklarını perçinlediler.  Toyota Gazoo Racing üretici şampiyonluğu ödülünü aldılar. Ödülleri WRC Organizatörü Genel Müdürü Jona Siebel tarafından takdim edildi. FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası sürücüler şampiyonu Mike Conway, Kamui Kobayashi ve Jose Maria Lopez, ödüllerini FIA Başkan Yardımcısı Mohammed Ben Sulayem’den; Toyota Gazoo Racing, Hypercar Şampiyonluk ödülünü ACO Başkanı Pierre Fillon’dan aldılar. LMGTE’de Ferrari, Alessandro Pier Guidi ve James Calado ile hem sürücüler hem de üreticiler Dünya Şampiyonası unvanlarını perçinledi. Hollandalı Nyck de Vries, Berlin’deki 2020-21 ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası finalinde yarış zaferini alarak ilk unvanını elde etti. 26 yaşındaki De Vries, yalnızca Formula E tarihinin ilk ve en genç şampiyonu oldu. Ödülü Formula E CEO’su Jamie Reigle takdim etti. Johan Kristoffersson, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda dördüncü kez şampiyonluk tacını Nürburgring’de sürükleyici bir hafta sonu mücadelesinin sonunda kazanmıştı. 2021 kampanyası dramatik bir çıkmaza girerken unvanı taşralı Timmy Hansen’in elinden kaptı. Hansen, Hansen World RX Team için takım şampiyonluğu onurunu aldı.

Yılın en başarılı görevlisi ödülü, 1970 yılından bu yana Burundi Otomobil Kulübü’nün (CAB) üyesi olan ve ciddi bir kaza sonucu rekabetten emekli olmaya zorlandıktan sonra CAB’nin yürütme kuruluna katılan Anselme Bigirimana’ya gitti. Bigirimana, Burundi’deki motor sporlarının tüm geliştirme faaliyetlerinde aktif görev alıyor. Akredite FIA ​​medyası tarafından verilen FIA Yılın Kişiliği Ödülü, Lewis Hamilton’a gitti.  Yılın Aksiyonu, geçen yarış yılının en muhteşem anlarını kutluyor ve dünyanın dört bir yanındaki motor sporları hayranları tarafından oylanan gecenin tek ödülü. 2021’de taraftarlar eski dünya şampiyonu ve şimdiki Alp Formula 1 takımından Fernando Alonso’yu tercih etti. İspanyol pilot, Macaristan Grand Prix’sinde Lewis Hamilton ile yaptığı mücadeleden dolayı alkışlandı. FIA Kurucu Üyelerin Kulüp Mirası Kupası’nın sahibi, Concours d’Elegance Kenya adına Robert Dewar oldu.

Akşam, Başkan Todt’a saygı duruşu ile sona erdi. Formula 1’in CEO’su Stefano Domenicali tarafından mevcut Formula 1 sürücülerinin her birinden imzalı kask hediye edildi. Domenicali şunları söyledi: “ Profesyonel yaşamınız her zaman gerçek değerlerle şekillendi. Motor sporları topluluğu ve ayrıca güvenlik ve insan hakları için yaptığınız her şey için teşekkür ederiz. Kalıcı bir miras bırakıyorsunuz” FIA Dayanıklılık Komisyonu Başkanı Richard Mille de şunları söyledi:“Sabah saat 3’te bir sorunla arayabileceğiniz ve sorunu çözmek için dünyayı uyandıracak biriydi. O’nu çok özleyeceğiz” dedi. Başkan’ın oğlu, Nicolas Todt  ise düşüncelerini şu kelimelerle paylaştı: “Bana bu kadar çok önemli değerleri öğreten senin gibi bir babaya sahip olmak ne kadar gurur verici olduğunu söylemek istiyorum. Başarılarınız, motor sporlarına olan tutkunuz, her zaman sınırları zorlama isteğiniz, iş arkadaşlarınızdan en iyiyi alma kapasiteniz ve asla hayırı cevap olarak kabul etmemenizden kaynaklanıyor.” Başkan Todt ise konuşmasında şunları söyledi: “Hayat bölümlerde yapılır. Kopilot olmak benim ilkimdi. Ve şimdi bu bölüm bitti. On iki yıl uzun bir süre. İş talepkar. FIA’nın taze kan, taze bir takım alacağını biliyorum. Bıraktığım miras arasında, yeni seçilen ekiple işi teslim etmeye devam edebilen harika bir ekip bırakıyorum. Hala aynı tutkuya sahibim. Kutsandım, hala motor yarışlarını seviyorum. Şimdi hayatın diğer alanlarında bir şeyler vermenin zamanı geldi. Ben yaşlı bir adamım ama iyi durumdayım ve sonra ne olacağını göreceğiz.” Gece, geleneksel ‘aile fotoğrafı’ çekimi ile tamamlandı. | Kaynak; FIA, 19 Aralık 2021 : 00.34

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top