Lukyanuk’un 4’üncü zaferi

Alexey Lukyanuk, 2021 Avrupa Ralli Şampiyonası’nın belirleyici turunda Saintéloc Junior Team adına Kanarya Adaları Rallisi’nde çarpıcı bir zafer elde etti. Vatandaşı Alexey Arnautov ile birlikte Lukyanuk, Pirelli taşıyan Citroën C3 Rally2’de 17 etabın 16’sında en hızlısı olduğu rallide baştan sona liderdi ve zafer arayışında asla bir tekerleği yanlış yere koymadı. FIA Gönüllüleri Hafta Sonu’nun başlangıcında elde edilen sonuç, Las Palmas etkinliğindeki dördüncü zaferi oldu ve O’na tüm zamanların galipler listesinde ralli efsanesi Carlos Sainz’i bir galibiyetle geride bıraktı. 2018 ve 2020 ERC şampiyonu Lukyanuk, “Performansla gerçekten gurur duyduk ve iyi araç için ekibimize ve mühendislerimize ve muhtemelen koşullar için en iyi lastikleri sunan Pirelli’ye çok teşekkür etmemiz gerekiyor. Bu etaplarda hız notlarını bu kadar hızlı okuduğu için kopilotuma teşekkür etmeliyim. Kendi adıma tutarlılığımdan ve hızımdan memnunum. Neredeyse mükemmel bir hafta sonuydu” dedi. Lukyanuk, geçen ayki Macaristan Rallisi’nde gıpta edilen tacı güvence altına alan geçici şampiyon Andreas Mikkelsen’in ardından 2021 ERC sıralamasında geçici ikinciliği garantileyen İspanya Ralli Takımı pilotu Efrén Llarena’nın önünde 52.3 saniyeye ulaştı. Ancak ORLEN Takımı’ndan Miko Marczyk’in ralliyi Llarena’nın hemen arkasında bitirmesi ve son aşamaya kadar süren bir savaşın ardından ERC sıralamasında bu asfalt rallinin heyecan verici bir doruk noktasıydı.

Llarena ile ikinci sırada yer alan Sara Fernández, Polonyalı Szymon Gospodarczyk’in iki puan önünde FIA ​​Avrupa Kopilotlar Şampiyonası’nı kazanan ilk kadın oldu. Javier Pardo ve Adrián Pérez, Suzuki Motor Ibérica tarafından yönetilen Suzuki Swift R4lly S ile ilk denemelerinde FIA ​​ERC2 unvanını alarak Kanarya Adaları Rallisi’nde İspanya için daha fazla başarı elde etti. Takım arkadaşları Joan Vinyes ve Javier Mercader sondan bir önceki etapta mekanik bir arızayla emekli olduktan sonra altıncı kategori galibiyetini alarak şampiyonadaki ilk sezonlarını tamamladılar. Kopilotu Anthony Gorguilo ile birlikte bir Renault Clio Rally4 kullanan Jean-Baptiste Franceschi, hem FIA ERC3 hem de FIA ​​ERC3 Junior şampiyonalarını kazanarak etkileyici bir sezonu tamamladı. İlkinde Pep Bassas’ı (İspanya Ralli Takımı Peugeot 208 Rally4) ve ikincisinde Finlandiya’nın Sami Pajari’sini (Porvoon Autopalvelu Ford Fiesta Rally4) geride bıraktı. Yıl içindeki performansları, Toksport WRT’nin Macaristan’da bir önceki turda FIA Avrupa Takımlar Ralli Şampiyonası’nı kazanmasını da yardımcı oldu. Lukyanuk, Llarena ve Marczyk’in arkasından Simone Campedelli, Team MRF Tyres için dördüncü, Kanarya Adaları şampiyonu Enrique Cruz ise 5.3 saniye geriden beşinci oldu. Iván Ares altıncı oldu ve onu Surhayén Pernia, Luis Monzón, Jan Solans ve Yeray Lemes izledi.

Anthony Fotia, ulusal rekabetten adım atmasının ardından potansiyelini vurgulamak için Kanarya Adaları Rallisi’ndeki ilk yarışında ERC/ERC3 Junior’ı kazandı. Carlos David García, kategoriye dönüşünde Abarth Rally Cup onurunu garantiledi. Kanarya Adaları Rallisi, 2021 ERC sezonunun sekizinci ve son turunu ve Discovery Sports Events (eski adıyla Eurosport Events) tarafından desteklenen 9 ve son yılını 2WD üzerinde büyüyen şampiyonluk portföyüne odaklanmak için bayrağı WRC Promoter’a devretmeden önce kutladı. Ve bu, rallinin en parlak genç yeteneklerinden bazılarının yanı sıra deneyimli katılımcılar ve ulusal düzeyde yükselen sürücüler arasındaki sırayla aşağı yukarı savaşlarla son derece başarılı bir dönemin uygun bir sonunu kanıtladı. Etkileyici giriş listesinde ayrıca Rally2, Rally3, Rally4, Rally5, Rally2 Kit ve RGT arabalarıyla FIA Rally Cars Pyramid, muhteşem Gran Canaria adasında iki gün boyunca yoğun bir rekabet içinde hareket halindeydi. | ERC Media, 22 Kasım 2021 : 22.35

1 Alexey Lukyanuk (RUS)/Alexey Arnautov (RUS) Citroën C3 Rally2 1h59m41.2.s
2 Efrén Llarena (ESP)/Sara Fernández (ESP) Škoda Fabia Rally2 Evo +52.3s
3 Miko Marczyk (POL)/Szymon Gospodarczyk (POL) Škoda Fabia Rally2 Evo +59.5s
4 Simone Campedelli (ITA)/Tania Canton (CHE) Škoda Fabia Rally2 Evo +1m13.9s
5 Enrique Cruz (ESP)/Yeray Mujica (ESP) Ford Fiesta Rally2 +1m19.2s
6 Iván Ares (ESP)/David Vázquez (ESP) Hyundai i20 R5 +1m32.6s
7 Surhayén Pernía (ESP)/Alba Sánchez (ESP) Hyundai i20 R5 +1m49.0s
8 Luis Monzón (ESP)/José Déniz (ESP) Škoda Fabia Rally2 Evo +1m52.5s
9 Jan Solans (ESP)/Rodrigo Sanjuan (ESP) Citroën C3 Rally2 +2m21.7s
10 Yeray Lemes (ESP)/Rogelio Peñate (ESP) Hyundai i20 N Rally2 +2m54.7s
11 Albert von Thurn und Taxis (DEU)/Bernhard Ettel (AUT) Škoda Fabia Rally2 Evo +4m35.0s
12 Nil Solans (ESP)/Marc Martí (ESP) Hyundai i20 R5 +5m27.2s
13 Luis Vilariño (ESP)/José Murado (ESP) Śkoda Fabia Rally2 Evo +6m44.2s
14 Juan Carlos Alonso (ARG)/Juan Pablo Monasterolo (ARG) Škoda Fabia Rally2 Evo +8m14.4s
15 Anthony Fotia (FRA)/Arnaud Dunand (FRA) Renault Clio Rally4 +8m40.9s
FIA ERC2: Javier Pardo (ESP)/Adrián Pérez (ESP) Suzuki Swift R4lly S
FIA ERC3: Anthony Fotia (FRA)/Arnaud Dunand (FRA) Renault Clio Rally4
FIA ERC Junior: Ken Torn (EST)/Kauri Pannas (EST) Ford Fiesta Rally3
FIA ERC3 Junior: Anthony Fotia (FRA)/Arnaud Dunand (FRA) Renault Clio Rally4
Abarth Rally Cup: Carlos David García (ESP)/Nazer Ghuneim (ESP) Abarth 124 rally

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top