Troia’da Polonyalı zaferi

Baja Doğu Avrupa Kupası’nın Çanakkale’de yapılan 4’ncü ayağı Baja Troia Turkey’de zafer, 9 saat 12 dakika 48 saniyelik toplam zamanlarıyla SSV ile yarışan Tomasz Bialkowski- Dariusz Baskiewicz ekibinin oldu (üstte). İstanbul Offroad Kulübü’nün düzenlediği dört günlük mücadelede en yakın rakiplerine 6 dakika 53 saniye farkla 1’ncilik kupasını kaldıran Polonyalı ekibin ardından yine SSV ile yarışan Bulgar Vladislav Velkov-Ilyan Georgiev ikilisi 2’nci, İtalyan Ralliart takımından Mitsubishi’li Riccardo Colombo-Mazurizio Dominella ikilisi ise + 5 dakika 46 saniye farkla 3’ncü oldular.

Rally kategorisinde 34 ekibin finiş görüp klasmanda yer aldıkları yarışta en iyi Türk ekipler, SSV’lerde İsrafil Akyüz-Özden Yılmaz, otomobillerde ise Mert Becce-Sertaç Tatar oldu (solda). TH2 sınıf 1’ncilik kupası ile eve dönen Becce-Tatar, bu sonuçla Doğu Avrupa Baja Kupası’nın da sahibi oldular. Toyota Hulix ile yarışan İstanbullu sporculardan Bener Baş-Yavuz Türkmen ikilisi, otomobillerde 3’ncü olarak ilk 10’da tamamladıkları yarışta 4.17 farkla Mehmet Tüfekçioğlu-Uğur Tepe’nin ardından TH3 tategorisinde 2’nci olarak dikkat çekerlerken, Detora’ları ile ilk gün direksiyon problemi yaşayan İstanbullu Burak Ayvaz-Bülent Gültekin ikilisi 17’nci bitirdikleri yarışta TH4 sınıflarında 1’ncilik kupasını kaldırdılar.

Eski offroad şampiyonlarından Caner Akkafa’nın Nissan’ları ile ilk kez parkurda rekabete katılan Majör ekibi Mahir Alp-Aker Alp kardeşler, takla atmalarına karşın 19’ncu sırada finiş yaptıkları Troia’da TH4 sınıfında 2’ncilik kupası ile eve dönmesi başarısı gösterdiler. Genç yarışçılardan Yiğit Birinci-Yusuf Öztürk ikilisi Maverick X3’leri ile takla attıkları yarışta SSV’lerde 7’nci olarak finişe ulaştılar. Fişek Motorsport ekibi Mert Öztiryaki-İzzet Kazdal, Nissan’ları ile finiş tak’ına vardıkları Çanakkale’de ajansa yaptıkları açıklamada ‘çok eğlendiklerini’ söylediler. Perşembe günü Truva atı yanından verilen seramonik startla başlayan Baja Troia Turkey yarışı, dördüncü gün sonunda aynı yerde finiş gördü. Açık güneşli ve rüzgarlı ama yağışsız bir havada geçen yarışta beş ekip finişe gelemedi. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Çanakkale | 1 Kasım 2021 : 11.39

Baja Troia Turkey yarışının ardından sporcu yorum, video ve fotoğrafları gün içerisinde ajans ekranında bulabileceksiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top