Breen M-Sport’ta

M-Sport’la dün açıklanan anlaşma Breen’in kariyerindeki en büyük adımı işaret ediyor. Gelecek sezon 13 yarışın tamamında yeni Ford Puma WRC Rally1’i kullanacak. Son sezonlarda Hyundai ve Citroen ile kısmi programların ardından İrlandalı’ya ilk kez tam bir WRC programı verildi. İrlandalı, bir Hyundai i20 WRC’de Estonya, Belçika ve geçen hafta sonu Finlandiya’da arka arkaya podyum yaparak kariyerinin formunda olduğunu gösterdi. 10 raundun sadece yarısında mücadele etmesine rağmen sürücüler klasmanında altıncı sırada yer alıyor. Breen, Puma’yı birkaç hafta önce İngiltere’de toprak üzerinde denedi ve bu ayın sonlarında İspanya’da hem toprak hem de asfalt üzerinde daha uzun bir test yapacak.

Breen, “küçüklüğümden beri Dünya Ralli Şampiyonası’nda tam zamanlı bir koltuk elde etmek için çalışıyorum, bu yüzden bu geri çeviremeyeceğim bir fırsattı, 31 yaşındaki beni heyecanlandırdı. Dünya Ralli Şampiyonası’nda bizim için birçok virajlı uzun bir yol oldu, ancak şimdi motor sporlarındaki en prestijli marka için sürmek ve Dünya Ralli Şampiyonası için savaşmak için bize altın bir bilet verildi” dedi. Ertesi yıl bir Fiesta S2000’de Super 2000 tacını kazanmadan önce 2011 WRC Akademisi’ni M-Sport’un Fiesta R2’si ile kazanan Breen, Ford’un her zaman kalbine yakın olduğunu söyledi ve “sporun her nüansını, ama özellikle tarihi ralli yapmayı seviyorum. Ford için araç kullanan sürücüler listesine adımı eklemek biraz gerçeküstü, Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Colin McRae ve Carlos Sainz gibi sürücüler. Bu büyüklerin yanında ismimin tarih kitaplarına da geçmesi büyük bir ayrıcalık” dedi.

Adrien Fourmaux ve Gus Greensmith’in takımda kalmaları konusunda görüşler açıklanmasına karşın Breen’in takım arkadaşlarından herhangi bir haber gelmedi. M-Sport genel müdürü Malcolm Wilson, Breen’in gelişimini 10 yıldan fazla bir süredir takip ettiğini söyledi. “Bu sezon gösterdiği performans fark edilmeden gitmedi, sadece kısmi bir WRC programına sahipken fantastik tutarlı sonuçlar verdi. Puma’da harika bir aracımız var. Craig ve Puma’nın önümüzdeki sezonlarda takıma başarı getireceğinden hiç şüphem yok” dedi. Richard Millener, Breen’i bir M-Sport otomobiliyle ilk rallisinden beri tanıyor; “Onu ST şampiyonasında yarışırken daha fazla tanıdım ve şampiyona koordinatörüydüm. Kariyerimizi nasıl ilerlettiğimiz ve kendimizi şu an nerede bulduğumuz hakkında sık sık şaka yaparız, ancak sporun en üst seviyesinde neler başarabileceğimizi görmek için onunla tekrar bağlantı kurmak bir zevk ve onur olacak. Önümüzdeki iki sezon, WRC için uzun zamandır en heyecan verici dönemde.”

Breen, 2019 ve 2019’da Hyundai Motorsport’un arka arkaya markalar şampiyonluklarını kazanmasına yardımcı oldu ve takım patronu Andrea Adamo, kendisinin ve Nagle’ın Koreli üretici ile üç sezon boyunca ‘değerli takım oyuncuları’ olduklarını söyledi. “Onlar tamamen odaklanmış iki kişi ve güçlü, profesyonel bir ortaklık oluşturuyorlar. İhtiyacımız olduğunda her zaman yanımızda oldular ve onlara gelecek için en iyisini diliyoruz ” dedi. | 6 Ekim 2021 : 13.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top