Fin’de ilk gün TGR raporu

Toyota Yaris WRC’li üç ekip, Finlandiya Rallisi’ndeki ilk günün sonunda sadece 7.9 saniye ile çok yakın bir ilk 5 içinde yer aldılar. İlk günü Elfyn Evans genel klasmanda 3, Esapekka Lappi 4, Kalle Rovanpera 5 ve Sébastien Ogier 7’nci sırada tamamladılar. Sabah saatlerinde yapılan shakedown’dan sonra, iki yılı aşkın bir süredir yapılan ilk Finlandiya Rallisi, öğleden sonra ve akşama ev sahibi şehir Jyväskyla çevresinde altı hızlı etapla başladı.

Rakiplerinden gelen zorlu rekabet karşısında Evans ve Rovanpera etap sonuçlarında sürekli olarak önde gidenler arasında yer aldı. Evans en iyi performans sergiledi ve gün batımından sonraki Oittila etabında bir zafer kazandı ve  lider ikiliyi kapatarak günü liderin 6.1 saniye ardında bitirdi. Rovanpera, 21. doğum gününü kutladığı gün, Assamaki ve Sahloinen-Moksi etaplarının tekrar geçişlerinde en hızlı ikinci kez olmak üzere kendi ev yollarında da güçlü bir hız göstererek günü Evans’ın 1.8 saniye gerisinde bitirdi.

8’inci dünya şampiyonluğunu elde etme yolunda bir adım daha atmaya odaklanan Ogier, kaygan yollarda zor bir gün yaşadı. Ancak Oittila’da güçlü bir sürüş, onu bir gecede önündeki rakibine 2.3 saniye yaklaştırdı. Lappi, Yaris WRC’de etkileyici bir ilk gün geçirdi ve aynı zamanda 2021’de ilk yüksek yarışıydı. Günü, dördüncü genel klasmanda Evans’ın sadece 0,6 saniye gerisinde tamamladı. Takamoto Katsuta, Harju’da bir etap galibiyeti ile başladı. SS2’de yüksek hızlı bir bölümde dönerken araca zarar vermeden iyi bir kurtarış yaptı ve bu gece genel klasmanda 8’inci sırada yer aldı.

Jari-Matti Latvala; “Finlandiya Rallisi’nde sık sık olduğu gibi, şu anda çok yakın bir mücadele. Rakiplerimiz şu anda bu hızlı yollarda kesinlikle daha zorlu bir mücadele sergiliyorlar, ancak bu geceki karanlıkta geçen bu son etapta sürücülerimiz mükemmel bir iş çıkardı ve bu. Benim için Elfyn ve Kalle harika birgün geçirdi. Seb doğal olarak şampiyonluğu düşünüyor ve burada biraz dikkatli olursanız, günün sonunda oldukça fazla zaman kaybedebilirsiniz, bu yüzden pozisyonu anlaşılabilir ve yarın daha fazla zaman bulmaya çalışmasına yardımcı olacağız. Tabii ki Esapekka’nın performansını araçtaki ilk gününde görmek harika.”

Sébastien Ogier; “Bugün benim için harika bir gün değildi. Daha iyisini umuyorduk. Yarın önümüzde en az üç araba olmalı, bu yüzden umarım bu bizim için daha iyi olur, ancak bugün tam olarak neden hızımız olmadığını anlamamız gerekiyor. Elbette bugünkü zaman kaybının bir kısmı yol pozisyonundaydı ama tek sebep bu değildi. Çok yavaş olup olmadığımı veya araba kurulumunda yapabileceğimiz bir şey olup olmadığını anlamam gerekiyor. Yol tutuşu harika değildi ama yine de sürüşten keyif aldım, bu yüzden çok şey kaybettiğime şaşırdım. Gece etabının çok zorlu olmasını bekliyordum ama aslında bu beklediğimden daha iyi geçti; ışıklarımız orada iyi çalışıyordu.”

Elfyn Evans; “Bugün orada nasıl gittiğinden nispeten mutluyum. Arabadaki his genel olarak iyiydi. Biraz daha fazla mücadele ettiğim bazı alanlar var ve hala üzerinde çalışmamız gerekiyor ama genel olarak günden keyif aldım. Son etapta açıkçası güçlü bir zaman geçirdik; karanlıkta ve özellikle bu hızlarda araba kullanmak asla kolay değil, ancak notlar oldukça iyi çalışıyordu ve ben sadece ritme uydum. Yarın oldukça farklı dört etaptan oluşan devasa bir gün ve bunlardan ikisi yepyeni. Şimdi ilk beşe çok yakın ve hala her şey olabilir, bu yüzden elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam etmeli ve ne olacağını görmeliyiz.”

Kalle Rovanpera; “Zor koşullar ve gerçekten zorlu bir gün oldu. Kavrama seviyesi gerçekten düşük olan herkes için zor bir gün olduğunu düşünüyorum. Bizim için ilk geçiş kolay değildi, ancak kurulumu geliştirmeye çalışacağız ve ikinci geçişte zaman daha iyiydi. Gerçekten çok yakın ve her şey hala açık. Tabii ki, bütün gün gerçekten çok zorlandıktan sonra, farkın tam tersi olmasını tercih edersiniz, ancak yarın bu konuda bir şeyler yapmaya çalışacağız.” | 2 Ekim 2021 : 08.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top