F1’de son ayak Katar

F1’de Katar Losail Uluslararası Pisti’nin, isim sponsoru olarak uluslararası iletişim şirketi Ooredoo ile 19-21 Kasım tarihleri ​​arasında 2021 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’na en son yarış olacağını doğruladı. Katar, 2023’ten itibaren 10 yıllık bir anlaşma kapsamında F1 takvimine katılacak. Katar Motor ve Motosiklet Federasyonu’na (QMMF) ve Katarlı yetkililere bu sezon kısa sürede bir yarışa ev sahipliği yapma konusundaki coşkuları ve destekleri için teşekkür edilirken, yarışın Kasım ayında Katar’ın başkenti Doha’nın hemen dışında bulunan Losail Uluslararası Pisti’nde gerçekleşeceği belirtildi. Katar’dan F1’e yardımcı olmak için güçlü bir istek vardı ve bu süreç içerisinde daha uzun bir ortaklık vizyonu tartışıldı ve 10 yıl boyunca üzerinde anlaşmaya varıldı. 2021’de F1’e yardımcı olma hareketinden uzun vadeli bir stratejiye geçiş kısa ve basitti ve F1’in 2022’deki FIFA Dünya Kupası’ndan sonra Katar’ın vitrini olma vizyonu bu uzun vadeli anlaşmanın arkasındaki itici güçtü.

Formula 1 organizasyonu sıkı güvenlik önlemleriyle bu sezonu tamamlayacak. Geçen sezon yeniden başladığından beri, 124 pozitif vaka ile %0.08 oranında 150 binden fazla test gerçekleştirildi ve bununla birlikte F1 topluluğunun önemli bir kısmı şimdiden aşılandı. Formula 1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali, gelişmeleri “Katar’ı bu sezon ve 2023’ten sonraki uzun vadede Formula 1 takvimine davet etmekten çok memnunuz. Katar Motor ve Motosiklet Federasyonu ve yetkilileri inanılmazdı ve yarışın bu sezon MotoGP’nin ev sahibi olarak ünlü olan Losail Pisti’nde gerçekleşmesini sağlamak için büyük bir hız. Uyum sağlamaya devam edebileceğimizi gösterdik ve sporumuza büyük ilgi ve birçok yerden Grand Prix’e sahip olma umudu var. Tüm takımların, F1’in ve FIA’nın büyük çabası, zorlu bir yıl boyunca çok etkileyici ve hepimizin gurur duyabileceği 22 yarışlık bir takvim sunmayı mümkün kıldı” sözleri ile açıkladı.

FIA Başkanı Jean Todt da yaptığı açıklamada, “Bu zorlu zamanlarda Katar’daki ilk Grand Prix’yi hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmek için yorulmadan çalışan Formula 1 ve Katarlı yetkilileri tebrik ediyorum. Yarışı karşılayacak olan Losail Uluslararası Pisti, bu önemli olaya tam olarak hazırlanmalarını sağlamak için bizimle yakın bir şekilde çalışıyor. Bu kolektif başarıdan gurur duyuyoruz. QMMF Başkanı Al-Mannai ve Kültür ve Spor Bakanı Salah bin Ghanem Al Ali’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Uzun vadede F1’e olan bu bağlılık, 2022 FIFA Dünya Kupası ve diğer birçok uluslararası etkinliğin organizasyonu, Katar’ın spora olan güçlü tutkusunun bir başka örneği” diye konuştu. Al-Mannai ise “Bu, Katar Motorsport ve ulusumuzun bir dizi büyük spor etkinliğine ev sahipliği yapma tutkuları için çok özel bir gün. Bu kadar kısa bir zaman diliminde devreye girip ülkemizde bir yarışa ev sahipliği yapıp, aynı zamanda F1 ile çığır açan uzun vadeli bir anlaşma sağlayarak Formula 1’i destekleyebildiğimiz için çok gururluyum. Bu heyecan verici anlaşma, Katar’ın önümüzdeki on yıl boyunca küresel motor sporlarının zirvesi olan Formula 1 ve MotoGP’ye ev sahipliği yapacağı anlamına geliyor. Gururlu bir motor sporları geçmişimiz var ve bu bizim için bir sonraki bölüm. Katar, F1 için harika bir destinasyon olacak ve çok yakında tüm sürücüleri, takımları, medyayı ve taraftarları ağırlamayı dört gözle bekliyoruz” dedi. | FIA, 1 Ekim 2021 : 21.27

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top