Sırbistan’da gençlerin zaferi

24-26 Eylül tarihlerinde Sırbistan’ın Vrnjacka Banja kentinde Avrupa ve Balkan Ralli Kupası’nın son ayağı olarak düzenlenen Sırbistan Rallisi’nde 1999 doğumlu gelecek vaat eden genç pilotu Ali Türkkan (üstte) ve kopilotu Onur Vatansever, genç pilotlar ve iki çeker kategorilerinde rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldular. Bu zaferle, 2021 Balkan Ralli Kupası Gençler Şampiyonu ve 2021 Balkan Ralli Kupası İki Çeker Şampiyonu unvanlarını kazanan Ali Türkkan, ralli branşında gençler klasmanında Türkiye’ye ilk uluslararası şampiyonluk kazandıran sporcu olma başarısını da gösterdi.

Sırbistan Rallisi’nde Skoda Fabia Rally 2 Evo’ları ile Bulgar rallici Miroslav Angelov-Georgi Gadzhev 1’nci olarak Balkan Kupası’nı zirvede tamamlarken, Plamen Staykov-Rafi Kadir’in Fabia R5’lerinin ardından Türk ekip Mustafa Çakal-Özgür Akdağ Hyundai i20R5’leri ile 3’ncü olarak podyuma çıktılar.

Ralli boyunca değişken hava koşulları ve zorlu etap şartlarına uygun lastik ve ayar stratejisini bulan Türkkan-Vatansever, Türkiye baştan sona kontrollü bir yarış çıkardı. Asfalt zeminde beş ayak koşulan Sırbistan Rallisi öncesinde Ali Türkkan-Onur Vatansever gençler ve iki çeker kategorilerinde Balkan Ralli Kupası’nda lider konumda yer alıyorlardı. Adlarını Avrupa Ralli Kupası finaline yazdırmak isteyen ikili yarışı istedikleri gibi tamamlayarak Sırbistan Rallisi’nde genç pilotlar ve iki çeker kategorilerinde şampiyonluğunu ilan etti. Ali Türkkan, Balkan Ralli Kupası’nda şu ana kadar elde ettikleri puanlarla şimdiden Avrupa Ralli Kupası finaline katılmaya hak kazanmış durumda. Avrupa Ralli Kupası finali  4-6 Kasım tarihlerinde Almanya, Lausitz’de düzenlenecek. | 26 Eylül 2021 : 21.37

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top