Dakar için Hulix ‘T1’

Toyota Gazoo Racing, gelecek yıl Suudi Arabistan’daki Dakar Rallisi‘nde yer alacak yeni T1+ aracını ve dört ekiplik kadrosunu tanıttı. Üç kez Dakar şampiyonu olan Nasser Al-Attiyah, kopilot Mathieu Baumel ile yeniden takım kurarken, 2009 galibi Giniel de Villiers‘a Dennis Murphy eşlik edecek. Güney Afrika Kros Ralli Şampiyonu Henk Lategan ve sırasıyla Brett Cummings ve Danie Stassen ile ekip olan Shameer Variawa ikinci bir Dakar için geri döndü. Prodrive tarafından işletilen Bahreyn Raid Xtreme lansmanı ve Q Motorsport’un kum tepelerindeki ilk testinin ardından ortaya çıkacak son 2022 otomobili olacak. Yeni Hilux’un ilk testleri Namibya’da geçici ham karbon görünümüyle şimdiden başladı. Toyota Gazoo Racing Güney Afrika takım patronu Glyn Hall şimdiye kadar kaydedilen ilerlemeden memnun.

Hall, “Yeni GR DKR Hilux T1+ aracımız iyi ilerliyor ve yeni otomobilin Ocak ayında yeni bir seviyede rekabet etmemize izin vereceğinden eminiz” dedi. Hall, “Geçen yıla çok benzeyen bir takımı duyurmaktan çok memnunuz. Nasser ve Giniel saldırımızı üstlenirken ve Henk güven kazanırken, Dakar Rallisi’nin 2022 edisyonunu üstlenmekten heyecan duyuyoruz” dedi. Güncellenen T1+ düzenlemelerine uygun olarak, yeni görünümlü Hilux, önceki nesil 4×4 otomobilde bir dizi değişiklik içeriyor. Bu değişikliklerden en dikkat çekeni, 32 inçten 37 inç’e yükseltilen tekerleklerin boyutu, buggy prototiplerinde görülenlerle aynı çizgide. Süspansiyon da T1+ otomobiller için değiştirildi ve GR DKR Hilux, önceki yıllardaki 280’e kıyasla 350 mm’lik modelden faydalanacak. Hem Al-Attiyah hem de de Villiers, 2021 Dakar’da çok sayıda lastik patlaması yaşadı ve bu da teknik düzenlemelerde etkili bir şekilde yenilenmeye zorladı. Tamamen yeni Land Cruiser 300 GR-S modelinden türetilen 3.5 litrelik çift turbo benzinli V6 motor sayesinde izin verilen daha fazla motor gücü ile yeni otomobilde görülmemiş en büyük değişiklik kaputun altında olacak. 4×4 arabalar arasındaki temel farklardan biri, genellikle daha yüksek olan güç çıkışları ve ikincisinin kum tepelerinde daha iyi çekiş elde etmek için lastikleri şişirme ve söndürme yeteneği üzerinde odaklanmış durumda.

De Villiers için, araçta yapılan güncellemeler, 2022’de rekabet etme şansı verecek.  De Villiers, “Dakar, gezegendeki en zorlu yarışlardan biri ancak yeni Hilux’umuza mükemmel bir şekilde uyuyor. Yeni tekerlekler, süspansiyon hareketi ve özellikle Land Cruiser’dan turbo motorlu benzinli motora geçiş büyük bir fark yaratacak. Motor son derece duyarlı ve yeni otomobilin sınırlarını zorlamamıza izin veriyor. Suudi Arabistan, yarış için iyi bir ev sahibi olduğunu kanıtladı ve bunun 2022’de tekrar olmasını bekliyoruz” diye konuştu. Al-Attiyah’ın kopilotu Baumel de, çiftin 2021’deki zafer mücadelesini büyük ölçüde etkileyen ve kendilerine 20 dakikadan fazlaya mal olan bir dramdan kaçınmak ister iken, “yeni araba çok umut verici ve ilk testlerimiz devam ederse, yeni benzinli motor, daha büyük süspansiyon hareketi ve artan lastik boyutları, yakın geçmişte sahip olmadığımız ek gücü, kontrolü ve lastik patlamalarına karşı koruma getirebilir” dedi. 2022 Dakar Rallisi 2-14 Ocak tarihleri ​​arasında yapılacak. | Toyota Gazoo RAcing Media, 23 Eylül 2021 : 14.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top