Mikkelsen Sordo’yu yendi

Mikkelsen aksiyon dolu bir yarışta beşinci farklı ERC kazananı olurken, Sordo, ilk kez ikinci olarak parladı. Llarena, Sete Cidades etabında yerel kahraman Moura’yı podyuma çıkardı. Üçüncü ERC2 zaferiyle Franceschi ERC3’ü kazanırken, muhteşem günde binlerce kişi muhteşem etaplara akın etti. Toksport WRT’nin Skoda Fabia Rally2 Evo’su ile Mikkelsen, ilk iki etaptan sonra 5’inci sıradaydı, ancak yavaş yavaş rekabete geri dönerek Cumartesi günü son etapta Team MRF Tyres’ın yeni üyesi Dani Sordo’nun Hyundai i20 R5’sinin 4.0 saniye gerisinde başladı. Pazar günü öğleden önce arka arkaya etap zaferlerinden sonra 1,9 saniye farkla öne geçti, ancak ikonik Sete Cidades yanardağ etabındaki iki etabın ilkinde Sordo’ya bir yanıt alamadı. Sordo’nun zamanı onu en iyi Grupo Marques süper özelinin 0,1 saniye gerisine koydu.

İspanyol yıldız 4.10 kilometrelik etapta en hızlı ve lider olarak Ponta Delgada’daki öğle servisine gidiyordu. Sordo, öğleden sonra üç etapta önde kalmak için zorlu bir rekabetle karşı karşıya kaldı ve Mikkelsen, Norveç’in sezonun ilk ERC galibiyetini 14.8 saniye ile sağlayan en hızlı etap zamanlarını yaptı. Aynı zamanda İngiliz kopilotu Elliott Edmondson için ilk Avrupa şampiyonası etkinliği zaferiydi. Sonuç, Mikkelsen’e beş turdan sonra 34 puanlık bir üstünlük sağlıyor. Mikkelsen, “Dani ile aramızda iyi bir fark vardı, bu yüzden son etapta zeki olmaya çalıştım. Sete Cidades’de biraz rahatlayabilmek için son iki etapta fark yarattık. Akıllıca oynadık ve takıma çok teşekkür ederiz. Elliott harika bir iş çıkardı, ben de kendimden memnunum. Gerçekten harika bir rekabetti ve Dani ile dövüşmek eğlenceliydi. Gerçekten güzel bir hafta sonuydu ve gerçekten çok eğlendik” dedi. ERC-Michelin yeteneği Efrén Llarena, 10 kez Azorean şampiyonu son etapta yuvarlanıp sol arka lastiğini janttan sıyırdığında yerel kahraman Ricardo Moura’dan üçüncülüğü devraldı. Cuma gününü zorlaşan koşullarda etkileyici bir sürüşün arkasında ilk 5 etabı yöneten kederli Moura, “Çok dar bir virajda aptalca bir hata yaptım, viraj içini kesim, sonuç bu oldu” dedi.

Moura’nın arkasında, Orlen takımından Miko Marczyk 5’inci bitirdi, Hyundai Rally Team Italia’dan Umberto Scandola 6’ncı olarak sezonun şimdiye kadarki en iyi sonucunu elde etti. Marczyk şampiyonada üçüncü ve 2’nci Llarena’nın 7 puan gerisinde. Cuma günü Azorean şampiyonasında en yüksek puanları alan Luís Rego, ERC’deki ilk turunu Meksika’dan ilk uçuşunu yapmak için uçan yeni gelen Benito Guerra’nın bir sıra önünde 7’inci sırada tamamladı. Azoryalı şampiyona lideri Rafael Botelho ve ERC2 galibi Javier Pardo sırasıyla 9 ve ilk 10’da ilk 10’u tamamladı. Puan kazandıran ilk 15, son aşamada ERC3 kazananı Jean-Baptiste Franceschi’yi düşüren Luis Vilariño, Victor Cartier, Bruno Amaral, Dmitry Feofanov ve Joan Vinyes tarafından tamamlandı. SS7’deki çift lastik patlaması, Saintéloc Junior Team Citroen sürücüsü son şampiyon Alexey Lukyanuk’un için zorlu bir rallinin ardından Cumartesi günkü ilk testten öteye gidemeyeceği anlamına geliyordu. “İki kez lastik patlattık. Birini etabın ortasında hissettik ve değiştirmeye karar verdik. Şu anda ruh hali tamamen düştü çünkü bugün puan için savaşamayacağımız açıktı, bu yüzden hızlı olmak için çok fazla zorlamadık. Etabın sonunda, arkada ikinci bir lastik patladığına dair bir his vardı ve son virajda ikisinde olduğu açıktı. Plan hızlı gitmek ve mümkün olduğunca hızlı olmaya çalışmaktı, bu yüzden sadece bir yedek almıştık” dedi.

Macar şampiyonu Norbert Herczig’in Azor Adaları’nda Cuma günkü ilk etapta zorlu koşullarda yoldan çıkıp kaldı. İkinci gün yeniden başlayarak, gün puanları için savaşması bekleniyordu ancak SS7’de başı yine derde girdi ve Skoda Rally Team Hungaria pilotu “büyük bir hata yaptık ve sağ arka tekerleğe betona çarptık ve ne yazık ki süspansiyona zarar vererek ralliye devam edemedik” dedi. Erik Cais sekiz etaptan sonra beşinci oldu, ancak Sete Cidades’e bir tümsekten sonra Fiesta Rally2’sinin soğutucusuna zarar verdi. Fiesta Rally3 ile Somaschini, ilk Azor Rallisi’ni 19’uncu olarak tamamladı ve ikinci günde yeniden başlayan Widłak’ın arkasında kaldı. | Yazı ve fotoğraflar; ERC Medya, 20 Eylül 2021 : 15.48

Azor Rallisi Genel Klasman
1 Andreas Mikkelsen (NOR)/E.Edmondson (GBR) Fabia Rally2 Evo 2h32m31.5s
2 Dani Sordo (ESP)/Cándio Carrera (ESP) i20 R5 +14.8s
3 Efrén Llarena (ESP)/Sara Fernándes (ESP) Fabia Rally2 Evo +1m06.5s M
4 Ricardo Moura (PRT)/António Costa (PRT) Fabia Rally2 Evo +1m09.7s
5 Miko Marczyk (POL/S.Gospodarczyk (POL) Fabia Rally2 Evo +3m05.0s M
6 Umberto Scandola (ITA)/Danilo Fappani (ITA) i20 R5 +4m03.0s
7 Luís Rego (PRT)/Jorge Henriques (PRT) Fabia Rally2 Evo +5m19.7s
8 Benito Guerra (MEX)/Daniel Cué (ESP) Fabia Rally2 Evo +6m50.3s
9 Rafael Botelho (PRT)/Rui Raimundo (PRT) Fabia R5 +9m25.9s
10 Javier Pardo (ESP)/Adrián Pérez (ESP) Swift R4lly S +13m21.6s
11 Luis Vilariño (ESP)/José Murado (ESP) Fabia Rally2 Evo +15m45.1s
12 Victor Cartier (FRA)/Fabien Craen (FRA) Yaris Rally2 Kit +17m13.2s
13 Bruno Amaral (PRT)/Rui Medeiros (PRT) Fiesta R5 +18m06.2s
14 Dmitry Feofanov (LVA)/Normunds Kokins (LVA) Swift Rally2 Kit +20m30.3s
15 Joan Vinyes (AND)/Jordi Marcader (ESP) Swift R4lly S +20m49.9s
FIA ERC2: Javier Pardo (ESP)/Adrián Pérez (ESP) Suzuki Swift R4lly S
FIA ERC3: Jean-Baptiste Franceschi (FRA)/A.Gorguilo (FRA) Clio Rally4
Ralli liderliği; SS1-SS5: Moura/Costa, SS6-SS7: Sordo/Carrera, SS8-SS9: Mikkelsen/Edmondson, SS10: Sordo/Carrera, SS11-13: Mikkelsen/Edmondson

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top