Tak’ın beli büküldü

İstanbul Offroad Kulübü tarafından Kemerburgaz’ın Çiftalan mevkiinde yapılan İsoff 2021 Kenan Çarpışantürk Challenge Kupası 2’nci ayak yarışının final turundan önce gerçekleştirilen yarı finallerinde son tura girilmek üzere iken parkurda kırmızı bayraklar çıkarıldı ve yarış durduruldu. Yarışçılar son turu atamadan kapalı parka yönelirlerken, ‘kırmızı bayrak’ sırrı da çözüldü! Parkurun start noktasındaki tak bir ekibin teması sonucu ‘ağır hasar’ almıştı ve direktör, yarı finalleri bir tur eksik ve geçerli son tur klasmanına göre ilan etti. Herkes, ‘tak’a kimin temas ettiğini araştırırken, ajans bu sporcunun finallerden zaferle ayrılacak olan İstanbullu Abdullah Turgut-Armağan Altun ikilisinin olduğunu belirledi.

Can-am Maverick X3’ü ile Abdullah Turgut tak’ın sol ayağına temas edince, imce profilden yapılmış olan tak’ın sol ayağının beli büküldü. Tak’ın üzerindeki elektronik start lambaları ise tak’ın aldığı darbeden sonra cıvatalarından kurtulunca etap içine sarktı ve o sırada tak’ın altından geçmekte olan araçlar için ciddi bir sıkıntıya neden oldu. Hem elektronik lambaların araçların üzerine sarkması ve hem de bir ayağı ciddi darbe sonrası yıkılma riski taşıması üzerine telsizden aldığı bilgi üzerine yarışma direktörü Selahattin Toper tereddütsüz kırmızı bayrak çıkarttırdı.

Son tura giren ekipler gözetmenlerin gösterdiği kırmızı bayrak karşısında ikilem yaşasalar da birer birer servis alanına giriş yaptılar. Ancak kırmızı bayrak çıkmasına karşın birkaç aracın servise girmeyip etapta devam ettikleri gözlendi ama yeniden start noktasına ulaştıklarında bu kez start görevlileri kırımız bayrakla yetinmeyerek bu araçları yavaşlamaları konusunda fiziken ikaz edip servise yönlendirdiler. Tüm otomobiller kapalı parka girdikten bir süre sonra da yapılan anons ile, kapalı park açılarak otomobillerin servis çadırlarına gitmelerine izin verildi.

Bu arada da organizasyon görevlileri de ayakta zor duran tak’ı önce halatla güvenceye alarak kontrollü bir şekilde yere indirdiler ve hemen ardından da parkurun kenarına taşıdılar. Final turlarına çıkmadan önce ise tüm ekiplere verilen brifingte son startın elektronik start lambaları olmadığı için starttaki gözetmenler tarafından yeşil bayrakla verileceği anlatıldı. Final ayağı elektronik start lambaları olmaksızın ve sorunsuz bir şekilde verildi ve 8 turluk son rekabet ile tamamlanan yarış finiş gördü. Yarış sonunda Abdullah Turgut-Armağan Altun ikilisi zorlu mücadele sonrasında zafer kazanmanın coşkusunu doyasıya yaşarlarken, tak ta demonte edilerek onarım için şehrin yolunu tuttu. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul, 7 Eylül 2021 : 10.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top