Yeni formatta ilk gün!

Uzun yıllardır alışılmış olan Formula 1 haftasonları, Britanya GP ile birlikte sprint yarış dönemine geçiyor. Bugüne kadar Cuma günleri 1. ve 2. antrenman turlarının, Cumartesi günleri 3. antrenman turları ve sıralama yarışlarının yapıldığı Formula 1’de format, sprint yarış dönemiyle değişti. İlk kez bu hafta sonu uygulanacak olan formata göre, Cuma günleri bir saatlik antrenman seansının ardından sıralama turları gerçekleştirilecek. Cumartesi günü ise bir saatlik 2. antrenman seansının ardından, sıralama turlarındaki grid dizilimine göre sprint yarış yapılacak. Sprint yarışın sonucu ise, Pazar günü yapılacak olan asıl yarışın gridini belirleyecek. Sprint yarış formatı bu sezon sadece 3 yarışta gerçekleştirilecek. İlk kez bu hafta sonu Silverstone’da yapılacak olan formatın ikincisinin Monza’da gerçekleştirilmesi planlanıyor. Üçüncü sprint yarışın ise nerede yapılacağı henüz belli değil.

Yeni formatın ilk antrenman seansı 1:27.035 ile Max Verstappen liderliğinde sonuçlandı. 0,7 saniye gerisinde Lando Norris 2’nci, Lewis Hamilton 3’üncü, Leclerc 4’üncü ve Bottas 5’inci sırada tamamladı. Ardından Türkiye saati ile 20:00’de yapılan sıralama turlarının ilk seansı 1:26.751 ile Max Verstappen önderliğinde bitti. Arkasında Hamilton 2, Leclerc 3, Perez 4 ve Ricciardo ise 5.’inci sırada seansı noktaladı. İlk elenen isimler ise sırasıyla Yuki Tsunoda, Kimi Raikkonen, Nicholas Latifi, Mick Schumacher ve Nikita Mazepin oldu. Ardından ikinci seansında Max Verstappen lider devam ederken pilotların son turuyla tüm sıralama değişti. Lewis Hamilton seansı lider tamamlarken, Max Verstappen 2, Bottas 3, Sainz 4 ve Leclerc 5’inci sırada yer aldı. Ev sahibi pilotlardan George Russell, son turundaki zamanıyla sıralamada 7’nciliğe yükselerek Fernando Alonso’yu eledi. Elenen diğer isimler sırasıyla Pierre Gasly, Esteban Ocon, Antonio Giovinazzi ve Lance Stroll oldu.

Tarihin ilk sprint yarışın gridini belirleyen sıralama turlarının son seansını 1:26.134 ile ev sahibi pilot Lewis Hamilton lider tamamladı. 0,075 saniye geride Max Verstappen 2’nci, Valtteri Bottas 3’üncü, Charles Leclerc 4’üncü ve Sergio Perez 5’inci sırada yer aldı. Ev sahibi diğer pilotlar Lando Norris 6 ve George Russell 8’inci oldu. Yarın ikinci antrenman seansı Türkiye saati ile 14:00, Sprint sıralama ise 18:30’da yapılacak. | Sinem Hoşgör, 16 Temmuz 2021, 21:15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top