Kerem, babasının izinde

10-11 Haziran’da İzmir’in Pınarbaşı ilçesindeki yerleşik yarış pisti Ülkü Park’ta yapılan Türkiye Pist Şampiyonası’nda (TPŞ) sezonun ilk ayak yarışında kavurucu sıcaklara rağmen asfalttaki rekabette nefes kesen enstantaneler eksik olmadı. Özellikle kartingte mini ve micro kategorilerdeki genç sporcuların mücadelesi en çok kendilerini izleyen anne babalarını hop oturttu hop kaldırttı. Ülkü Park’a renkli bir hafta sonu yaşatan karting ve TPŞ yarışlarında çocukları ile birlikte gün boyunca pistte takipte olan anne babalar arasında sporun eski ve ünlü isimleri de yok değildi. Buna bir örnek, eski Türkiye Ralli Şampiyonlarından Ercan Kazaz ve 16 yaşındaki oğlu Kerem Kazaz’dı. Sportif kariyerini sonlandırdıktan ve bir ara sporun yönetimine aday olmasından sonra birkaç yıldır parkurlardan uzak kalarak kendini unutturan ‘minik’ lakaplı  Ercan Kazaz’ı yıllar sonra yeniden ve pistlere çeken konu, oğlu Kerem Kazaz’ın otomobil sporlarına ilgi duymasıydı.

Önceki yıllarda futbola da meraklı olan oğlunun peşinden koşan ve spor kulüpleri ile yakın irtibatlar kuran Ercan Kazaz, futboldan uzaklaşan Kerem’in genlerinde dolaşan sporcu tutkusunu geliştirmek adına O’nun pist yarışlarını tecrübe etmesine ön ayak oldu. Kerem’in babası gibi ralli yerine pisti tercih etmesinde ise, genç sporcunun 16 yaşında olması ve henüz ehliyeti olmadığı için ralli lisansı alamaması etkendi. Kapalı yarış alanı olarak pistlerde kural gereği özel izinlerle yarışılmasına izin verilmesi, Kerem’in ralli yerine pistte direksiyon başına geçmesine neden oldu. Katıldığı TPŞ ilk ayak yarışındaki süper grup rekabetinde Opel Astra ile Kerem, cumartesi haftanın ilk yarışında 9’uncu sırada finiş görüp dikkat çekti. Kerem’in aracında yaşadığı mekanik problem, Pazar günkü yarış öncesinde giderildi ancak genç sporcu haftanın ikinci yarışında bu kez 14’ncü olarak damalı gördü. Yarışa kadar olan uzun aralarda ise arkadaşı ile birlikte scooter’ı ile servis alanı ile pistin kafeteryası arasında gidip gelen Kerem, ajansa yaptığı açıklamada son zamanlarda yeni ilgi alanının tenis olmasından bahsetti ve hocasının bu konuda kendisinde gelecek gördüğünü söylediğini aktardı. Sporcu kimliği ile babasının izinde olduğunu bir kez daha gösteren Kerem Kazaz, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ralli parkurlarının takip edilen bir sporcusu olursa hiç te şaşmamalı. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, 12 Temmuz 2021 : 23.15

Kerem Kazaz ve diğer genç ve iddialı sporcuların pistteki yansımaları Ralli Dünyası Dergisi’nin yeni sayısında en geniş şekilde yer alacak. Dergiye şimdi abone olmak için burayı tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top