Avusturya’da 2’de 2!

2021 Formula 1 sezonu, Red Bull Ring’deki ikinci yarışı Avusturya GP sıralama turları ile devam ediyor. Şampiyonanın şu anki lideri Max Verstappen, bu sezon takımının kendi evinde yapılan iki yarışta da pole pozisyonunu elde etmeyi başardı. McLaren pilotu Lando Norris ise kariyerinin en iyi sıralama sonucu elde etti ve ilk kez gridin en önünde start almaya hak kazandı. Max’in takım arkadaşı Sergio Perez ise 3’üncü sırada yer alarak Mercedes’lerin önünde tamamladı. Kariyerinin bir diğer en iyi sonucunu alan Williams pilot George Russell ise ilk kez üçüncü seansa kaldı ve yarınki yarışa 9’uncu sırada başlamaya hak kazandı.

Sıralam turlarının sakin geçen ilk seansında ilk zaman turu 1:04.249 ile Max Verstappen liderliği elde ederken, Lando Norris 2’nci ve Fernando Alonso 3’üncü sırada tamamladı. Mercedes’ler ise 4 ve 5 bitirdi. İlk elenen isimler sırasıyla Kimi Raikkonen, Esteban Ocon, Nicholas Latifi, Mick Schumacher ve Nikita Mazepin oldu. İkinci seansta yine Max Verstappen‘den 1:03.927 ile en iyi zaman geldi. 0.3 saniye gerisinde Lewis Hamilton 2’nci ve Valtteri Bottas 3’üncü sırada tamamladı. İlginç sonuçların kaydedildiği seansta, sezonun başından beri ikinci seansa kalmayı başaran George Russell ilk kez üçüncü seansa kalmayı başardı. Ferrari pilotları Charles Leclerc ve Carlos Sainz Jr. ve McLaren pilotu Daniel Ricciardo elenerek izleyenleri şaşırttı. Fernando Alonso ve Antonio Giovinazzi de elenen bir diğer isimler oldu.

Son seansta Max Verstappen hız kesmedi ve 1:03.720 ile geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Red Bull Ring’de pole pozisyonunu elde etmeyi başardı. McLaren pilotu Lando Norris, Max’in 0.048 saniye gerisinde kariyerinde ilk kez gridde en önde yer almayı başardı. Sergio Perez 3’üncü, Lewis Hamilton 4’üncü ve Valtteri Bottas 5’inci sırada tamamladı. Alpha Tauri’ler Gasly önderliğinde 6 ve 7 olurken, Sebastian Vettel 8’inci, Lance Stroll ise 9’uncu sırada yer aldı. İlk kez üçüncü seansta kalan George Russell ise Stroll’u geçerek 9’uncu sırada yarışa başlamaya hak kazandı. Max Verstappen’in Mercedes’le arası açık bir şekilde pole pozisyonu almasıyla, yarınki yarışta galibiyeti ve sezonun pilotlar sıralamasında arayı daha da açacağının sinyalini verdi. | Sinem Hoşgör, 3 Temmuz 2021, 19:27

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top