Safari’de yağmur etkili oldu

Dünya Ralli Şampiyoası’nın 6’ncı ayağı Safari’de ikinci gün etkili olan yağmur, ekiplere zor anlar yaşatırken, Hyundai’nin Belçikalı pilotu Neuville liderliğini son güne taşımasını bildi. Safari’de sadece yağmur değil, etaplarda vahşi hayvanlarla karşılaşmaları da kimi ekipler için zorlu anlar yaşatırken, günün altı etabının yarısını kazanan Ogier podyuma adım attı. Güne dördüncü sıradan başlayan Ogier’in temposu, önündekiler üzerindeki baskıyı artırmasına yardımcı oldu ve günün son etabından önceki farkı 36.5 saniyeye indirerek üçüncü sıraya geriledi. Orada şiddetli yağmur, Uyuyan Savaşçı etabını çok çamurlu ve kaygan hale getirdi ve Ogier üçüncü sıraya çıkmak için zorlu koşullardan yararlandı. TGR WRC Challenge Program sürücüsü Katsuta, ikinciliğini korumak için gün boyunca yine güçlü bir tempo sergiledi. Lider Neuville ile Katsuta arasında 57 saniye, Japon rallici ile Ogier arasında ise 18.1 saniye fark var. Kalle Rovanpera hem de Elfyn Evans, Cuma günkü rallide kalmalarına neden olan olaylardan sonra süperrally kuralları ile parkura geri döndüler. Evans 12’Nciliğe yükselirken, Rovanpera 7’nci sırada kendine yer buldu.

Jari-Matti Latvala, “Bugün gösterdiğimiz performanstan çok mutlu olmalıyız. Tüm sürücüler iyi bir iş çıkarıyor ve arabalar sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Son etapta yağan yağmur, sürücüler arasında büyük farklar yarattı ve bu Seb’in üçüncü sırayı almasına yardımcı oldu. Ancak Safari böyle: burada işler değişebilir ve bu yüzden rallinin son gününe gerçekten odaklanmamız gerekiyor, çünkü etaplardaki yol koşulları açısından bugünden daha zorlu olacak” dedi.

Sébastien Ogier, “Bizim için iyi bir gün oldu. Bence bugün elimizden gelen her şeyi yaptık, iyi bir tempoyla, baskıyı sürdürdük ve bu gece tekrar podyumda olmak güzel. Son etapta bu kadar yağmur beklemiyorduk; beş kilometre kadar sonra deli gibi yağmaya başladı. Buradaki zemin ıslandığında çok kaygan olabileceğini biliyorduk ve bu doğrulandı. Bazı bölümler buzda sürmek gibiydi, bu yüzden arabayı yolda tuttuğum için çok mutluyum ve ayrıca bir pozisyon kazanmamızı sağladı. Yarın yine de geçmesi gereken çok zorlu bölümler var, bu yüzden bitmedi” diye konuştu.

Elfyn Evans, “Bugün geri dönmek ve buradaki etapların deneyimini yaşamak güzeldi. Bazı yerlerde öndeki yolu okumak oldukça zordu, bu yüzden iyi tempo notları oldukça önemliydi. Öğleden sonra etaplar ilk geçişten bu yana çok fazla bozulmamıştı, bu dün gördüğümüz koşullar göz önüne alındığında oldukça şaşırtıcıydı. Ancak asıl odak noktamız, aracı tek parça halinde geri getirmek ve son gün için iyi bir araca sahip olduğumuzdan emin olmaktı. Son gün etaplar, aralarında oldukça farklı karakterler bulunan çok zorlu. Tabii ki, eğer yapabilirsek powerstage puanlarını hedeflemek isteriz; Bakalım nasıl olacak” diye özetledi.

Kalle Rovanpera da, “Plan bugün farklıydı çünkü sadece sürüş yaparak pozisyon kazanamadık, bu yüzden sorunlardan kaçınmaya ve önümüzde bir şey olup olmadığını görmeye çalışıyorduk. Etaplar bugün o kadar yumuşak değildi, bu yüzden sürüşü biraz daha keyifliydi ve büyük riskler almadan tempoyu sürdürebildik. Son gün etapların cuma günkü gibi oldukça yumuşak olabileceğini düşünüyorum, bu yüzden koşulların ne kadar zor olacağını ve powerstage’de neler yapabileceğimizi görmek ilginç olacak, çünkü hala klasmandaki yerimizi korumamız gerekiyor” dedi. Ralli bugün Naivasha çevresinde toplam beş etapla sona erecek. Loldia ve Hells Gate testleri iki kez yapılacak, ikincisi ikinci geçişinde ralliyi tamamlayan Güç Etabı görevi görecek. | 26 Haziran 2021 : 23.55

Safari Rallisi 3. Gün (Cumartesi) Genel Klasman
1 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) 2h45m04.6s
2 Takamoto Katsuta/Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) +57,4s
3 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +1d15,5s
4 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +2m21.2s
5 Gus Greensmith/Chris Patterson (Ford Fiesta WRC) +2m39.4s
6 Adrien Fourmaux/Renaud Jamoul (Ford Fiesta WRC) +2dk51.4sn
7 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +11m04,3s
8 Onkar Rai/Drew Sturrock (Volkswagen Polo GTI R5) +25m59,1s
9 Karan Patel/Tauseef Khan (Ford Fiesta R5) +31m31.8s
10 Carl Tundo/Tim Jessop (Volkswagen Polo GTI R5) +33m26.0s
12 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +50m08.2s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top