F1 hızıyla takvime girip çıkmak

Tam da Formula 1 tekrar takvime girmiş, zaten tam kapanmayla karışan çarşı iyiden iyiye karışmışken, takvime girdiği hızla çıktı yarış. Ne olduğunu anlamadık hani. Hoş, ben geçtiğimiz sene de İntercity’nin federasyona rağmen F1’i getirme mücadelesi ile federasyonun İntercity’e rağmen iyi bir yarış yapma mücadelesini izlemekten yarışa neredeyse hiç motive olamamıştım. O yarışta da son virajda İntercity bir teşekkür ilanı ile finişten ilk geçen kurum olmuştu.

Bu arada takvimden çıkan Formula 1 haberini aynı hızla federasyonun resmi web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlayan yetkilere de buradan selam vermek istiyorum.

*****

Öküzün altındaki buzağı

Şimdi bu yazdıklarım için başlıktaki deyimi kullanacak çok kişi var biliyorum.  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı rahmetli Nail Güreli’nin çok önemli bir dersi vardır, ‘kayıtlara geçsin, kayıtta dursun’ diye. Bende bu paragrafı kayıtlara geçmesi açısından yazıyorum. Sezonun ilk yarışı Bodrum’la ulusal takvimin ilk rallisi Eskişehir arasında bir benzerlik var, çok da üzerinde durulmayan. Her iki yarış da federasyon da görevli ya da federasyona dışarıdan hizmet veriyor olan organizatörlerce yapıldı. Buna itiraz edecek bir şey yok. Buralarda çalışmayı en çok da böyle spora uzun süre hizmet vermiş insanlar hak ediyor. Bu iki yarışta da kayıt patlaması olduğuna göre ben aynı başarıyı sıradaki yarışta da bekliyorum. Ha tabi ki Bodrum’un kendine özel durumları vardı, seksenleri aştı. Tabi ki Eskişehir’in de kendine özgü farklı durumları var ve doksanları geçti. Ama en azından sıradaki yarış kayıt açısında yetmiş beşi geçmeli ki biz de durumu sporda pandeminin sağladığı enerji patlaması olarak yorumlayalım. Aksi takdirde bu enerjinin kaynağı nedir diye düşünür insan.

*****

Kısıtlamalar sonrası beklentiler

Tam da yarışlar tüm hızıyla başlamış hemen herkes üstündeki ölü topağını atmıştı ki tekrar bir kısıtlama ile yine başa dönüldü. Yeniden kademeli olarak normalleşmenin konuşulduğu şu günlerde, kısıtlama öncesi yapılan ilk iki yarıştaki başarının aynı şekilde tüm branşlarda devam edeceğini düşünüyorum. Ralli gibi Off Road branşında da katılım yüksek olacağı yarışların bizi beklediğini tahmin ediyorum. Belki bu rüzgârdan son yıllarda ilginin oldukça düştüğü pist yarışları bile nasibini alır diye ümit ediyorum.

16 Mayıs 2021 : 13.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top