Bulgaristan’da podyum

Uğur Soylu (arşiv)

Balkan Ralli Kupası’nın Eskişehir’den sonraki ikinci ayağı olarak önceki gün 30 ekibin katılımıyla start alan 51.Bulgaristan Rallisi, bugün 16’ncı ve son etapta 16 ekibin finiş görmesi ile tamamlandı. Skoda Fabia Rally 2 Evo ile Bulgar Miroslav Angelov-Georgi Gadzhev ikilisinin 1.25.17.4’lük toplam zamanlarıyla 1’nciliği elde ettikleri rallide Mitsubishi Lancer Evo 9 ile Bulgar Martin Surilov-Zdravko-Zdravkov ikilisi 1 dakika 10 saniye farkla 2’nci, Türk  ekibi Uğur Soylu-Aras Dinçer +2.10 farkla 3’ncü olarak podyumu paylaştılar.

Tamamı asfalt etaplardan oluşan rallide Evofone Rally Team brandingli Skoda Fabia Rally2 Evo’ları ile Uğur Soylu-Aras Dinçer ikilisi ilk gün iki, ikinci gün üç olmak üzere beş etapta 2’nci en iyi zamanları yaptılar. Sondan bir önceki etaptaki 9’ncu zaman, rallideki en kötü zamanlarıydı ama 9’ncu etapta geri döndükleri 3’ncülüğü son 8 etapta koruyup finişe taşımasını bilerek, sınıflarında ve Balkan Kupası’nda 3’ncülük puanları ile eve döndüler. Fiesta Rally 4 ile Ali Türkkan Onur Vatansever ikilisi 10’ncu etabı 3’ncü, 12’nci etabı ise 11’nci zamanla geçtiler. 3’ncü etapta yerleştiği 5’ncilikte iki kez bir sıra geri kaysalar da finişe 5’nci olarak gelmeyi başararak, sınıflarında 2’nci, Balkan Kupası’nda 5’ncilik puanlarını topladılar.

Hyundai i20 R5 ile Mustafa Çakal-Özgür Akdağ ikilisi kötü başladıkları rallide ilk gün 11’nciliğe kadar geriledi ama hemen ardından 8’nciliğe kadar tırmandılar. İkinci gün 7’ncilikte stabil giderken, sondan bir önceki etapta 5’nciliğe çıktılar, ama son etabı 19’ncu zamanla tamamlayınca finişe 7’nci olarak ulaşabildiler ve komşudaki ralliden sınıf 5’nci, Balkan Kupası 7’ncilik puanları taşıdılar. Mitsubishi Lancer Evo 9 ile Buğra Can Kılıç-Ali Emre Yılmaz ikilisi 12’nci zamanla başladıkları rallide ilk gün 20’nciliğe kadar gerilediler. İkinci güne 15’nci başladılar, konumlarını finişe kadar koruyarak, sınıf 7’nciliği ve Balkan Kupası 15’nciliği ile ralliyi tamamladılar. Hyundai i20 R5 ile Erkan Güral-Kurak Koçoğlu ikilisinin en iyi zamanları ilk etaptaki 15’ncilikti, sonrasında 21’nciliğe kadar gerilediler, ikinci gün 9’ncu etaptan 20’nci sırada çıktılar, sonrasında yarış dışı kaldılar. | 16 Mayıs 2021 : 16.11

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top