Ogier; Heyecan verici”

Hırvatistan Rallisinin en uzun gününde Sébastien Ogier ve Elfyn Evans, galibiyet için sıkı bir mücadele verdi. Kalan dört etapla Ogier, Evans’ın 6,9 saniye önünde ve üçüncü sıradaki rakibi 3,5 saniye daha geride. Cuma gününü lider olarak kapattıktan sonra, Ogier ve Evans hemen Cumartesi gününün sekiz etabının ilkinde ilk iki sıraya yükseldi. Takımın sabah ayağında her iki araç için de beş sert lastik seçimi, Toyota Yaris WRC’nin dört etabın hepsinde en hızlı şekilde gittiği için doğru lastik olduğunu kanıtladı. SS9 ve SS12’de kazandığı galibiyetle Ogier, SS11 galibi Evans’a karşı 7 saniyelik bir farkla Zagreb’de servise geri döndü. Ogier, öğleden sonra ilk etabını inmiş lastikle bitirdi, ancak SS15’te eşit en hızlı zamanı yaptı ve SS16’yı da kazanarak Evans üzerindeki farkını az da olsa arttırdı. TGRT’nin Japon pilotu Takamoto Katsuta, Yaris WRC’nin etap galibiyetlerine etkileyici bir şekilde katkıda bulundu ve ikinci ayakta Stojdraga – Gornja Vas’ın her iki geçilişinde de da en hızlısı oldu.

TGRT Takım Direktörü Jari-Matti Latvala, ikinci gün sonunda yaptığı açıklamada, “bugünün gidişatından çok mutluyuz. Seb ve Elfyn bugün gerçekten iyi bir iş çıkardı ve bu sabah hemen 1-2 olarak öne geçtiler. Üstelik, Takamoto harika etap zamanları yaptı. Ekibe ve yol notu ekiplerimize de teşekkür ederiz, çünkü en iyi lastik seçimlerini yapmak için ihtiyacımız olan tüm bilgilere sahiptik. Arabalar iyi çalışıyor ve sürücüler genellikle setuplardan memnun görünüyorlar, bu yüzden sadece sürüşe odaklanabileceklerini düşünüyorum. Şimdi bunu son gün (yarın) devam ettirmemiz gerekiyor. Oldukça zor bir gün olacak ve Power Stage  etabı muhtemelen rallinin en zor aşaması, bu yüzden sonuna kadar büyük bir mücadele olacağını düşünüyorum” dedi.

Ralli lideri, son şampiyon Sébastien Ogier ise şu görüşleri paylaştı; “Arabada iyi bir ritimle güçlü bir gün oldu. Bu sabah lastiklerle doğru kararı verdik ve bunu hissetmek harikaydı. Biz liderliği ele geçirmeyi başardık, ancak büyük bir farkla değil. Öğleden sonra, ilk etaprtaki sorun bize 10 saniyeye mal oldu, ancak sahip olduğumuz harika ritim dışında bu gece lider konumdayız. Hâlâ çok yakınlar, bu da yarın zorlamaya devam etmemiz gerektiği anlamına geliyor. Hala 80 kilometreye yakın mesafe var ve üç sürücü arasındaki 10 saniye fazla değil, bu yüzden heyecan verici olacak”. Elfyn Evans da gün sonunda takım mikrofonlarına yaptığı değerlendirmede şu sözleri kullandı; “Bu sabah tüm takım için gerçekten güçlü bir ayaktı ama Seb benden biraz daha güçlüydü. Dün gece kirli bölümlere gerçekten uymayan bir kurulum değişikliği denedik. Sonra öğleden sonraki ayakta açmak için can sıkıcı bir ilk etap yaşadım, ancak ondan sonra işler çok daha iyi hale geldi. Başka bir ayarı değiştirdim ve ayağın geri kalanı için biraz güven buldum. Ralli sırasında arabayla oynuyorduk ve şimdi mutlu olduğum bir yer buldum ve yarını dört gözle bekliyorum. Bu, iki kez yapılması gereken çok zor iki etabın olduğu bir Pazar günü sürüşü olmayacak, bu yüzden gidecek çok fazla kilometre var ve hala oynanacak her şey var.” Pazar günü ekipler, her ikisi de iki kez yapılacak son bir çift etap için Zagreb’in kuzeyine gidecekler. 25.20 kilometrede rallinin en uzun etabı olan Bliznec-Pila ve powerstage olarak görev yapacak Zagorska Sela-Kumrovec (14.09 km). | TGRT, 24 Nisan 2021 : 22.56

Hırvatistan Rallisi 2. Gün Klasmanı (Cumartesi)
1 Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 2h06m35.8sn
2 Elfyn Evans / Scott Martin (Toyota Yaris WRC) + 6,9sn
3 Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) + 10,4 sn.
4 Ott Tänak / Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) + 37,8 sn
5 Adrien Fourmaux / Renaud Jamoul (Ford Fiesta WRC) + 1 milyon 29,5 sn
6 Gus Greensmith / Chris Patterson (Ford Fiesta WRC) + 2 dk 23,8 sn
7 Takamoto Katsuta / Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) + 2 dk 46,5 sn
8 Craig Breen / Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC) + 3 dk 51,8 sn
9 Mads Østberg / Torstein Eriksen (Citroën C3 Rally2) + 7m06.0sn
10 Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta Rally2) + 8m09.6sn

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top