Kolpaçino

ARB Başkanı camiamızın sevilen ismi Murat Güray bir gönderi paylaşmış. Demiş ki “Bodrum Rallisi TOSFED Kupası değil şampiyonlar ligi oldu şimdiden 70 kayıt olduk.”  Murat abi heyecanlanmakta çok haklı. Hem geçtiğimiz sezon direksiyon başına geçemeyen yarışmacıların heyecanını hem de ilk defa yapılacak olan bir yarışın böylesine kayıt sayısı rekoru kırmasını kim olsa böylesine heyecanla karşılar. Bu arada kulüp ve yönetimi kimle konuşsam eleştiriliyor. Ben eleştirilere şimdilik çok kulak asmak istemiyorum. Amaç yarış ise işte yarış. Altında üstünde bir şey aramak doğru değil. Peki ararsak bir şey bulamaz mıyız elbette ki buluruz.

Mesela ilk organizasyonunda yarış nasıl oldu da Tosfed Kupasına dahil edildi diye sorardım şayet bir şey aramak isteseydim…

Ya da Bodrum’da sporumuza nasıl bir ilgi varda kurulur kurulmaz böylesine hızla yükseldi kulüp ?

Hiçbir şey bilmiyorsam, seçim öncesi spor yeni kulüplerle nasıl da şaha kalkıyor diye cümleler kurar, eleştirilere pas atardım… Şayet bir şey arasaydım yarışın yapılmasının ardında.

Ama…

Bunlara gerek yok. Yarışı yapanlar eminim tecrübe konusunda malzemeden çalmadan bonkör bir şekilde organizasyona bilgi ve birikimlerini aktaracaklardır. O nedenle sporcu açısından yarışın olumu yansımaları olacağına eminim. Yoksa bu kadar yıl sporumuzda yer edinmiş insanların yapacağı yarış da çatlayacaksa alıp ceketlerini arkalarına bakmadan gitsinler derim.

Bu arada yarışın pandemi nedeniyle yapılamayacağını yazanlar var. Bana göre gerçekçi varsayımlar değil. Yani restoranların ve düğünlerin nasıl açılacağının konuşulduğu bu günlerde yarışın yapılamayacak olması çok düşük bir ihtimal. Böyle şeyler konuşup da çiçeği burnunda kulüp ve yöneticilerinin hevesini kırmayın derim.

Son olarak, Murat abinin paylaşımına tekrar dönüyorum. İçerisi şampiyonlar ligi Türk Sinema tarihinde yer edinmiş “Kolpaçino” filminin repliklerinden biri. Aman yarış şampiyonlar ligi gibi olsun ama arka planı Kolpaçino’daki gibi entrikalardan ibaret olmasın diyor merakla gelişmeleri takip ediyorum.

Şimdiden emeği geçenlere ve yarışmacılara başarılar diliyorum.

*****

Yarış yerel, haberler ulusal

Bodrum Rallisi ülkemizde yapılan birçok spor organizasyonundan medya yönüyle çok daha iyi yönetiliyor. Öyle ki WRC bile kırk beş gün önce televizyonda haber yapılmıyorken, bir kupa yarışı hemen ulusal medya da yer almaya başladı. Tosfed Sosyal Medya hesabında yarışla ilgili haberlere yer verilmeye başlandı. Bu sene branş fark etmeksizin yarış organize edecek diğer kulüp yöneticilerine naçizane tavsiyem şudur:

Bodrum kulübü basın konusunda kimle çalışıyorsa siz de onlarla çalışmalısınız. Böylece yıllardır federasyonun yapamadığını yapan medya uzmanları sayesinde belki yarışlar daha fazla basında yer bulur.

*****

İstanbul havası

2019 Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birincisi Özlem Uludağ Gülcan’la kısa bir İstanbul turuna çıktık. Kendimizi GP Garage’ın mabedinde bulduk. Bana göre tam bir rüya mekan sevgili Süheyl abinin garajı. Metrekareye düşen EVO yarış otomobili sayısı oldukça yüksek. Süheyl abi gerçekten sporumuzda bilgi ve birikim açısından önemli bir isim. Ralliye olan hakimiyeti, konuya yaklaşımı ve özellikle de yurt dışı yarışlar konusundaki çalışmalarını takdir ediyorum. Yaklaşık iki saatlik sohbetin bendeki sonucu şu oldu; gelecekte kendisini kesinlikle daha sık ziyaret edeceğimden eminim. | 25 Şubat 2021 : 23.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top