“Kazanmak için buradayız.”

Aston Martin Formula 1 takımının sahibi Kanadalı milyarder Lawrence Stroll, takımın 2021 hedefini dünya şampiyonluğu olarak belirledi. Tommy Hilfiger ve Michael Kors gibi moda markalarına yatırım yaparak servetine servet katan Stroll, 2018’de Force India adıyla Formula 1 takımının yönetimine geçtikten sonra Racing Point’i satın aldı ve geçen yıl Ocak ayında İngiliz otomobil şirketini devraldıktan sonra takımı Aston Martin olarak yeniden adlandırmaya karar verdi. BBC Sport ile yaptığı röportajında Stroll, “Sahip olduğum diğer işletmeler gibi benim de amacım kazanmak. Formula 1, başarılı olmak için yıllar alan bir süreçtir, bir gecede olacak bir şey değil. Hiçbir iş bir gecede inşa edilmez. Geçen yıl birkaç podyumumuz ve bir galibiyetimiz oldu. Bu yıl daha fazla podyum ve bir iki galibiyet daha olmasını istiyorum. 2022 için yeni kurallarımız var: kazanmak için buradayız. Bu yüzden buradayım, buradayız.”  dedi. Stroll, ekibin yeni teknik işbirlikçisi ve isim sponsoru ABD’li bilgi işlem devi Cognizant’ın Silverstone üssünde inşa edilen yeni fabrikasında yapay zeka ve veri analizindeki son teknoloji donanımları ve Mercedes motoruyla takımın gücüne güç katacağına inanıyor.

Bu sezon transfer olan Dünya Şampiyonu Sebastian Vettel için yeni evinde en iyi formuna kavuşabileceğinden emin olan Stroll; “Sebastian geçen sezon çok zor bir yıl geçirdi. Sürmesi zor olan, sürüş tarzına uymayan bir arabası vardı. Bunu daha önce Red Bull’daki senesinde de [2014’te] görmüştük. Ama o dört kez dünya şampiyonu. Nasıl araba kullanacağını bir yılda unuttuğunu sanmıyorum. Ne kadar sıkı çalıştığı konusunda padokta rakipsiz olarak bilinen bir iş ahlakına sahip. Dünya şampiyonu olmanın yollarından biri, adamlarımın dünya şampiyonları gibi düşünmelerini ve hareket etmelerini sağlamak. Endişelenmiyorum çünkü Sebastian’ı iyi tanıyorum ve ona %100 güvenim var. Bizimle harika bir iş çıkaracağına inanıyorum.” dedi.

Aston Martin’de oğlunun dünya şampiyonu olabileceğine inanan Lawrence Stroll; “21 yaşındaki bir çocuk için Lance’in geçen yıl pistteki performansı son derece etkileyiciydi. Hepimiz ıslak zemindeki başarının arabadan çok sürücüyle ilgili olduğunu biliyoruz. Ön kanadının bir kısmı kırılana kadar 30 tur yarışa liderlik [Türkiye GP] yaptı. İki kez podyuma çıktı. Mugello’da bir lastiği patlamasaydı bir başka podyumu daha olacaktı. 21 yaşında mükemmel bir iş çıkardı, inanılmaz bir iş. Bu yıl Aston Martin sayesinde farklı bir heyecan ve motivasyonumuz olacak ama geçen yılki performansı onun performansının ne kadar iyi olduğunu kanıtladı.” | Sinem Hoşgör, 10 Ocak 2021, 13:00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top